spot_img

Concluzii Conferinta Sanatatea Femeii

Concluzii Conferinta Sanatatea Femeii, desfasurata  sub Auspiciile:  Comisiei pentru Sănătate Publică, Senat, Parlamentul României, Ministerului Sănătății, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

Sănătatea trebuie abordată personalizat, în funcție de gen și de particularitățile afecțiunilor, iar sănătatea femeii trebuie să reprezinte o preocupare a oricărui sistem de sănătate, pentru că dincolo de bolile comune cu cele ale bărbaților, femeile sunt afectate și de probleme specifice legate de sănătatea reproducerii, a mamei și a copilului.

Dr. Ion Luchian, Președintele Comisiei pentru sănătate publică din Senatul României

„Vorbim despre sănătatea femeii pentru că o sănătate bună a femeii înseamnă sănătatea familiei, a copiilor, a societății. Suntem aici să creăm, din punct de vedere legislativ, un culoar favorabil pentru sprijinirea femeii și ocrotirea sănătății sale” 

Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun, Consilier de stat Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, a  prezentat argumente solide privind nevoia implementării unui set de măsuri care să prioritizeze sănătatea femeii. Este vorba despre statisticile care plasează România pe primele locuri în rândul statelor membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește incidența sau mortalitatea prin cancerul mamar și cancerul de col uterin.

Conf. Univ. Dr. Patriciu Achimaș Cadariu, Ministrul Sănătății

A privi sănătatea femeilor exclusiv în funcție de diferențele de gen este o abordare îngustă, influențată numai de factori biologici și ignoră rolul factorilor mai largi, influențați de determinanți sociali și comunitari” 

Dean Thompson, Charge d’Affaires, a.i., Ambasada SUA

Pentru a obține rezultate mai bune în România, îndemn Guvernul să folosească datele în cel mai eficient mod posibil și să încurajeze publicul să joace un rol mai pronunțat în procesul decizional” 

Dr. Astrid Buehren, Societatea de Gender Medicine, Medical Women’s Association, Germania

„Istoria conceptului de gender medicine a început acum 46 de ani, axându-se pe sănătatea femeii.  În 1999 Consiliul Europei a definit conceptul de gender mainstreaming ca fiind reorganizarea, îmbunătățirea, dezvoltarea și evaluarea proceselor de politici – o strategie care are la bază teoria genului.” 

Dr. Andreea Casandra Butu, Șef interimar Biroul OMS România 

„Investiția în sănătate este o opțiune politică, la fel și crearea egalității de gen. Guverneletrebuie să ofere o conducere puternică, pentru a se asigura că femeile și bărbații își ating deplin și egal potențialul de sănătate. Inegalitățile creează nu doar consecințe în materie de sănătate, ci și costuri sociale și economice” 

 Dr. Mihaela Bardoș, Director Agenția Națională pentru programe de sănătate, Ministerul Sănătății 

„Sănătatea femeii  este o prioritate de sănătate publică. Prin intermediul femeilor pot fi îmbunătățite condițiile de sănătate pentru întreaga populație. Însă femeile au o probabilitate mai mare de a se confrunta cu anumite riscuri în sănătate din cauza specificității biologice”

 Dr. Carmen Ungurean, Institutul Național de Sănătate Publică, Programul Național de Screening pentru cancerul de col uterin 

„Până la sfârșitul anului 2015, s-au testat aproximativ 630.000 de femei din întreaga țară, rata de acoperire fiind de aproximativ 10% din populație. Este un procent departe de a fi satisfăcător și care trebuie mărit neapărat pentru creșterea cost-eficienței programului” 

  • Conf. dr. Andra Bălănescu , Clinica de Medicină Internă și Reumatologie, Spitalul Clinic „Sf. Maria”,UMF „Carol Davila”, București – „Osteoporoza postmenopauză – o problemă de interes public”
  • Prof. univ. dr. Cătălina Poiană, Președinte Colegiul Medicilor București  – „Impactul menopauzei asupra sănătății fizice și psihice”
  • Prof. univ. dr. Nicolae Suciu, Președinte Societatea Română de Obstetrică-Ginecologie – „Actualități în terapiile “in-utero”: beneficii, limite, management”
  • Dr. Al Jashi Gladys Cristina, Director Medical Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”, coordonator al Unității Regionale Sud-Est pentru screeningul de cancer col uterin – „Actualități în screeningul de cancer de col uterin”
  • Șef lucrări dr. Cristian Bordea, Disciplina de Chirurgie oncologică, UMF „Carol Davila” – „Tratamentul cancerului de sân: o abordare modernă”
  • Șef lucrări dr. Simion Laurențiu, Șef sectie Chirurgie 1, purtător de cuvânt Institutul Oncologic București – „Abordarea chirurgicală a cancerului genito-mamar”
  • Antoaneta Roca, Product Manager Medist Solution, „Diagnostic precis și tratamente  inovative în  tumorile sânului”
  • Prof. univ. dr. Ioan Mircea Coman, Președinte Fundația Româna a Inimii – „Boala aterosclerotică – principala cauză de mortalitate la femei”
  • Dr. Ioana Mîndruță, Coordonator Subprogramul Național de Epilepsie Farmacorezistentă, Spitalul Universitar de Urgență București – „Provocări ale tratamentului epilepsiei la femei „
  • Conf. dr. farm. Andreea Arsene, Facultatea de Farmacie, UMF „Carol Davila” – „Biomolecule și extracte naturale în prevenția și sănătatea feminină”
  • Mihaela Geoană, Președinte Fundația Renașterea – „Rolul ONG-urilor în prevenția și depistarea precoce a cancerului și a altor boli cronice”
  • Maria Vlăsceanu, Product Manager Alpecin & Plantur, Queisser Pharma – „Metode de prevenție în căderea părului la femei”
  • Psih. Maria Moglan, Vicepreședinte Societatea Română Alzheimer – „Boala Alzheimer – o problemă de sănătate la femei”
  • Dr. Ion Nicolescu, Șef secție Chirurgie Maxilo- Facială Spitalul ” Sf. Maria”, București – „Mituri și Adevăruri despre Chirurgia Ortognatică”

Moderatori:

  • Măriuca Ivan,Director General Fundația Crucea Alb-Galbenă
  • Izabela Pănescu, Realizator și producător emisiunea „Tinerețe fără bătrânețe”, Digi24
  • Diana Brâncuș,Coordonator secția Social, Senior Jurnalist, Știrile TVR
  • Rozalina Lăpădatu, Președinte Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune
  • Dr. Călin Boeru,Medic primar Obstetrică-Ginecologie
  • Maria Vasilescu,Publisher Revista Politici de Sănătate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst