spot_img

Conferința MAgia MAternității – Ora Magică în România           

Asociația ProMAMA vă invită la evenimentul Conferința MAgia MAternității, un eveniment despre beneficiile Orei Magice imediat după naștere – un subiect important discutat între cadre medicale și viitori părinti, care poate face diferența pentru un start bun în viața fiecărui om!

În România, atât statisticile, cât și realitatea din spitele indică faptul că bebelușul este separat de mamă imediat după naștere, fapt contestat chiar de Organizația Mondială a Sănătății. Recomandările OMS prevăd ca nou-născutul să fie lăsat în contact skin-to-skin cu mama sa cel puțin o oră imediat ce a fost născut, indiferent dacă a fost un proces natural sau prin operație de cezariană. Beneficiile acestei Ore Magice asupra sănătății sunt  fantastice atât pentru bebeluș, cât și pentru mamă. Din diverse motive, în țara noastră, protocoalele sunt altele. Astfel că avem o rată sporită a mortalității neonatale (cea mai mare din Europa) și o rată scăzută a alăptarii (printre cele mai mici din Europa), risc mare de depresie post partum și o adaptare mai greoaie la noua viață de familie.

În acest context vă invităm la Conferința MAgia MAternității, un eveniment dedicat mamelor și viitoarelor mame, dar și cadrelor medicale implicate în procesul nașterii!

Rețineți!

15 Noiembrie, ora 15:00 – Hotel Caro București.

O discuție captivantă despre conceptul de Ora Magică în perioada post-natală, alături de echipa de experți invitati din USA, Kajsa Brimdyr și Karin Cadwell – Specialiști cercetători ai Institutului Healthy Children Project, specialiști în domeniul maternității și sănătății, prezente în România pentru a oferi informații valoroase și pentru a răspunde întrebărilor și curiozităților.

 Agenda evenimentului:

Prof. Dr. Liana Pleș – Coordonatorul Maternității Bucur – Implementare Ora Magică în maternitatea de stat

Dr. Cătălin Haiduc – Medic Primar Obstetrică-Ginecologie – Firescul Nașterii

Dr. Marta Mureșan, Medic Primar Pediatru&Neonatolog – Separarea nou-născutului de mamă imediat după naștere

Dr. Cristina Petrescu, Medic Psihiatru și Psihoterapeut – Ora Magică și impactul emoțional pentru mamă și copil

Izabela Marinescu, Mamă, Jurnalist și Realizator TV – Ora Magică și Mama beneficiară a programului,

Corina Croitoru – Fondator ARNIS – Îmbrățisarea magică pentru prematuri,

Sorana Mureșan și Andreea Manea, Specialiștii Asociației ProMAMA – Argumentul programului Ora Magică și proiecte de viitor pentru România.

Kajsa Brimdyr și Karin Cadwell, SUA – Specialisti cercetatori ai Institutului Healthy Children Project – Conceptul  Ora Magică la nivel mondial

CE ESTE ORA MAGICĂ

Prima oră după naștere reprezintă o perioadă sensibilă fizic și emoțional, caracterizată de o legătură specială și de începutul unei relații puternice între mamă și copil. Înțelegerea beneficiilor și a practicilor recomandate în această etapă poate avea un impact semnificativ asupra sănătății și dezvoltării bebelușului.

  • echilibrarea funcțiilor vitale pentru nou-născut (reglarea ritmului cardiac, a respirației, a temperaturii, a glicemiei),
  • diminuare a stresului adaptativ resimtit de nou-născut,
  • un somn mai liniștit și o dezvoltare mai bună,
  • hormonii eliberați favorizează instalarea lactației, expulzia laptelui din sân și contractarea uterului,
  • scade adrenalina, permițându-i mămicii să se liniștească,
  • diminuarea frecvenței depresiei postnatale
  • percepția asupra durerii este diminuată, atât în cazul mamei, cât și în cazul copilului.
  • un copil născut prematur, ținut la piept, piele-pe-piele, se dezvoltă mult mai bine, susțin studiile.

Despre Asociația ProMAMA

Înființată în 2009, specialiștii ProMAMA au consiliat zeci de mii de viitori părinți să ia decizii informate în ceea privește nașterea, alăptarea și noua viață de familie.

A adus în România profesia de Consultant în Alăptare certificat IBCLC (știință alăptării la cel mai înalt nivel) și formează specialiștii în domeniu (până acum, aprx 350 de persoane formate).

A introdus în România Programul “Ora Magică a Nou-Născutului” (Skin-to-Skin / piele-pe-piele în prima oră de viață), alături de cercetătorii de la Institutul Healthy Children din SUA. Ulterior, au creat Programul “MAgia MAternității” (www.magiamaternitatii.ro) prin care implementează practicile sănătoase în maternitățile din România, susținând training pentru medici și restul cadrelor medicale.

Pentru a confirma participarea dumneavoastră la eveniment sau pentru a obține mai multe informații, vă rugăm să ne contactați

la numărul de telefon 0726715152, Sorana Mureșan, Președinte Asociația ProMAMA,  la e-mail receptie@promama.ro

 

Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră până la data de 10 noiembrie 2023.

Multumim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst