spot_img

Conferința Națională SMARTDIAB – conduite terapeutice moderne pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu diabet zaharat

       În perioada 12-13 octombrie 2023 a avut loc cea de-a VI-a ediție a Conferinței Interdisciplinare SMARTDIAB cu tema „Managementul Diabetului Zaharat Centrat pe Pacient”. Sub patronajul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și al Academiei de Științe Medicale, Conferința, coordonată științific de Prof. Univ. Dr. Gabriela Radulian, Președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, a pus accentul pe noi strategii vizand complicațiile asociate diabetului zaharat, recomandari actuale ale ghidurilor internationale si importanta promovarii unui stil de viata sanatos.

       Odata cu cresterea numărului de persoane diagnosticate cu diabet zaharat la nivel global, inițiativa SMARTDIAB s-a impus ca un reper pentru preventia, screeningul și tratamentul acestei afecțiuni, prin implicarea unor profesionisti de renume din domeniul medical, din diverse specialitati. Organizată de MedWay Events, Conferinta a oferit medicilor specialisti, rezidenti și chiar studentilor instrumentele necesare pentru o abordare personalizată și centrată pe pacient, având ca obiectiv principal creșterea calității vieții celor cu diabet zaharat.

        „Intotdeauna vom situa persoana cu diabet zaharat în centrul demersului nostru de management. Această conferință, care adună experți de vârf din toate specialitatile medicale implicate in ingrijirea diabetului zaharat, reprezintă o ocazie inestimabilă de a împărtăși cunoștințe, de a aborda terapiile moderne, schimburi de experienta in cadrul echipei multidisciplinare,” a subliniat Prof. Univ. Dr. Gabriela Radulian.

       Lectorii au abordat teme variate, de la risc cardiovascular in diabetul zaharat, strategii avansate în monitorizarea glicemiei, la prevenirea complicațiilor cronice și utilizarea inovațiilor tehnologice. Prof. Univ. Dr. Nicolae Hancu declara: „Ma bucur sa fac parte din program Smartdiab, desfasurat sub egida Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila„ din Bucuresti si a Academiei de Stiinte Medicale. Patronajul acestor institutii care au un imens prestigiu, ofera garantia optimizarii calitatii ingrijirii persoanelor cu diabet, cat si a persoanelor cu obezitate, in practica medicala. Urez succes deplin pentru organizarea viitoarelor editii ale conferintei.

       Conferința a reprezentat, de asemenea, un cadru ideal pentru discuții interdisciplinare, facilitând o abordare holistică a diabetului zaharat. În cadrul acestei ediții, numarul mare de participanți a confirmat contribuția semnificativă pe care programul SMARTDIAB o aduce în gestionarea diabetului zaharat în România si cresterea calitatii serviciilor medicale acordate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst