spot_img

Conferinta Nationala Alzheimer

CONFERINȚA NAȚIONALĂ ALZHEIMER, for științific
pentru crearea unei comunități informate, care înțelege și acceptă persoanele cu demență
Toți avem un rol de jucat.

Conferința Națională Alzheimer, cu tema Actualități în domeniul demențelor, organizată de Societatea Română Alzheimer în parteneriat cu Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, se desfășoară în perioada 19 – 22 februarie 2020, în București, la World Trade Center.

Cea de a 10-a ediție, aniversară, a Conferinței Naționale Alzheimer marchează o perioadă în care strategiile propuse pentru gestionarea situațiilor de zi cu zi ale persoanelor suferinde, cât și a celor implicate în îngrijirea demenței au contribuit direct la nivel comunitar, mediind relaţia pacient-familie-societate și au capacitat organizaţii de pacienţi, organizaţii profesionale şi ştiinţifice din domeniul medical, precum și organisme şi operatori importanţi din sistemul de sănătate.

Misiunea asumată de Societatea Română Alzheimer și partenerii săi este una complexă, delicată și de lungă durată. Axele principale de acțiune privesc cercetarea medicală, îngrijirea și tratamentul pacienților, crearea unui mediu deschis și informat, acțiune civică, politici adecvate.

Demența – cea mai mare provocare a timpului nostru în domeniul sănătății și protecției sociale
Problematica demențelor necesită participarea tuturor membrilor societății, pentru că toți, într-un fel sau altul, mai devreme sau mai târziu, suntem afectați*:
–    la fiecare 3 secunde, în lume, o persoană dezvoltă o formă de demență
–    până în anul 2050, acest număr se va dubla

*date conform Alzheimer Disease Information, 2015

Programul științific al Conferinței Naționale Alzheimer 2020
Peste 300 de participanți vor asista la lucrările Conferinței, unde 41 de speakeri români și străini vor susține prezentări și media dezbateri în cadrul temei evenimentului: Actualități în domeniul demențelor.
Ca și în anii precedenți, în cadrul Conferinței sunt organizate cursuri adresate tinerilor medici specialiști și rezidenți (un curs de neuroimagistică și un curs de neuropsihologie cu accent pe domeniul patologiei neurovasculare), precum și asistenților medicali (un curs despre principalele componente ale comunicării terapeutice cu pacientul dificil). De asemenea, sunt organizate workshop-uri în cadrul cărora vor fi abordate tehnici și modalități moderne de îngrijire, cât și programe de sprijin și educație a familiei și îngrijitorilor.

Pentru mai multe informații despre Conferința Națională Alzheimer, vă rugăm să accesați www.alzcongres.ro
Persoană de contact: Anamaria Petre,media@alzcongres.ro, 0722 349 523

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst