spot_img

Conferința Națională RoVaccin

Conferința Națională RoVaccin 2019: răspunsul profesioniștilor la provocările generate de acoperirea vaccinală aflată sub nivelul de siguranță în România.

România înregistrează o acoperire vaccinală sub pragul de siguranță de 95%1 recomandat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Din cauza acestei situații a izbucnit în anul 2016 epidemia de rujeolă, care a condus până în acest moment la peste 16.000 de cazuri și 62 de decese. Marea majoritate a cazurilor, peste 98%, s-au înregistrat la persoane nevaccinate sau vaccinate incomplet.

Neprezentarea la vaccinare este principala cauză pentru care copiii rămân nevaccinați: aproape jumătate dintre copiii în vârstă de 2 ani nevaccinați conform Programului Național de Vaccinare nu au fost duși la medic pentru vaccinare, așa cum rezultă dintr-un studiu3 al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, efectuat în luna august 2018.
Potențialele soluții la problemele și provocările actuale, alături de noutăți științifice referitoare la vaccinare vor fi dezbătute de către profesioniștii din domeniu, la a 7-a editie a Conferinței Naționale RoVaccin, care are loc sâmbătă, 16 martie 2019, ora 09.00, la Hotel Ramada București – Sala Terra (Bd. Poligrafiei).

Societatea Română de Microbiologie vă invită sâmbătă, ora 11.00, la o sesiune de declarații de presă, care va loc în cadrul evenimentului, și la care vor fi prezenți:

  • Prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie
  •  Conf. dr. Corneliu-Florin Buicu, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie, Camera Deputaților
  •  Dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile
  •  Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”
  •  Dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de lucru Vaccinologie, Societatea Națională de Medicina Famili

Informarea corectă, bazată pe dovezi științifice și din surse autorizate, este fundamentală în decizia de vaccinare, de aceea, unul dintre principalele obiective ale Conferinței RoVaccin este de a facilita accesul opiniei publice la informații provenite de la profesioniști, cu ajutorul mass-media.

Mai multe detalii despre program: https://bit.ly/2HotgyP

Referințe:
1 https://cnscbt.ro/index.php/analiza-date-supraveghere/evaluarea-acoperirii-vaccinale/1013-analiza-rezultatelor-estimarii-acoperirii-vaccinale-la-varsta-de-24-de-luni-a-copiilor-nascuti-in-luna-iulie-2016/file
2,3 https://cnscbt.ro/index.php/informari-saptamanale/rujeola-1/1071-situatia-deceselor-datorate-rujeolei-romania-2016-2019/file

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst