• banner catena
 • Cu sprijinul Zentiva, 20.000 de copaci devin padure intr-o zona defrisata din Muntii Fagaras in 2022

  Zentiva Romania, cel mai mare producator de medicamente generice din Romania si a treia cea mai mare companie farmaceutica pe plan local in valoare*, a finalizat plantarea unui nou lot de 20.000 de copaci pentru reimpadurirea a 5 hectare defrisate in Muntii Fagaras. Compania a inceput in 2019 actiunea de reimpadurire. Plantarea s-a desfasurat anul acesta in zona Dobrogeanu, o zona afectata de taieri la ras si incendii care este introdusa intr-o actiune ampla de interventie si reabilitare de catre Fundatia Conservation Carpathia.

  Anul acesta sarbatorim 60 de ani de activitate in Romania. Intelegem rezilienta in timp, nevoia de continuitate, de resurse, perspectiva de a gandi si de a planifica pe termen lung. Implicarea Zentiva in protejarea mediului confirma angajamentul nostru pentru Romania si pentru viata, de care trebuie sa ne ingrijim astazi cu gandul la viitor, intr-un mod responsabil si sustenabil”, a declarat Simona Cocos, Director General ZENTIVA Romania si Republica Moldova.

  Compania promite sa-si mentina angajamentul pentru mediu prin actiuni de reabilitate a zonelor defrisate; anul acesta am ajuns la 47.000 de arbori plantati in ariile vulnerabile din Muntii Fagaras. Cu sprijinul Zentiva, Conservation Carpathia a plantat pana acum o pepiniera diversa de puieti considerati fara valoare comerciala, dar foarte importanti pentru biodiversitate – fag, brad, molid, paltin, ulm si scorus.

  Mai mult decat plantarea puietilor, este foarte importanta actiunea prin care copaceii proaspat plantati sunt urmariti si ingrijiti timp de minim 5 ani pentru a se asigura o dezvoltare corespunzatoare. Ce presupune aceasta? Dupa plantarea efectiva, in fiecare toamna este taiata iarba din jurul puietilor plantati in sezoanele anterioare, pentru a nu risca sa fie sufocati iarna sub greutatea zapezii si vara datorita vegetatiei din jur. In anii urmatori se revine in zonele reimpadurite, se monitorizeaza succesul activitatii prin piete de proba, iar acolo unde puietii s-au uscat se fac completari cu alti puieti. Acest ciclu este repetat, in medie, 5 ani post-plantare, pana cand mica padure este suficient de puternica sa razbeasca fara ajutor.

  „Daca este sa gandim matematic, o noua padure, de la stadiul de samanta pana cand este suficient de puternica sa se descurce singura are nevoie de lucrari timp de minim 7 ani. Doi-trei ani pentru cresterea puietului si alti 4-5 ani de ingrijire in munte, post plantare. Nu plantam orice fel de arbori, pentru ca nu avem un interes economic, scopul este sa cream o noua padure naturala, mai rezistenta la impactul schimbarilor climatice si la atacurile daunatorilor. In 10 ani de reconstructie ecologica Fundatia Conservation Carpathia a plantat fag, molid, brad, anin, frasin, ulm, paltin, scorus sau tisa. Sustinerea partenerilor nostri ne permite sa ne indeplinim misiunea de a vedea reparate dezastre ecologice din trecut, in muntii Fagaras.” a declarat Mihai Zotta, director conservare Fundatia Conservation Carpathia.

  Colaborarea dintre Zentiva si Fundatia Conservation Carpathia este consecventa preocuparilor fata de mediu ale companiei si programului sau PlanetZ pentru o planeta mai sanatoasa, compania avand ca obiectiv ca in 2030 sa devina carbon neutra. Proiectele de impadurire reprezinta o parte din actiunile implementate pentru indeplinirea acestui deziderat, compania dezvoltand constant proiecte de diminuare a generarii de deseuri, de diminuare masiva a consumului de apa in procesul de fabricatie, de folosire de energie 100% verde in ambele fabrici ale grupului din Bucuresti si altele.

  In Romania grupul Zentiva reuneste societatile ZENTIVA S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fost Alvogen Romania S.R.L.), Be Well Pharma S.R.L. si Solacium Pharma S.R.L., aceasta din urma fiind distribuitor de suplimente alimentare, dispozitive medicale si OTC. Grupul este un furnizor major de medicamente generice care acopera peste 15 arii terapeutice, din care amintim terapia durerii, urologie, gastro, reumatologie si ariile strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, respirator si OTC-uri.

  Grupul de companii Zentiva este lider al pietei de generice din Romania (in volume si in valoare) si lider al pietei totale din Romania (medicamente cu prescriptie, generice si OTC-uri) in valoare. 1 din 10 medicamente vandute in farmacii apartine companiilor din Grupul Zentiva in Romania.*

  *Sursa datelor este IQVIA, sell-out (iesiri din farmacii) MAT Decembrie 2021.

  Despre Zentiva

   

  Zentiva SA este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente generice din Europa. Grupul detine unitati de productie la Bucuresti, Praga si Ankleshwar. In acest moment grupul Zentiva detine 2 fabrici la Bucuresti: fabrica Zentiva care functioneaza neintrerupt  de la inaugurarea sa din 1962 si fabrica Labormed, una dintre cele mai moderne unitati de productie a medicamentelor solide orale din Romania, rezultatul primei investitii greenfield din industria farmaceutica din tara noastra.

  Grupul are 1 centru important de cercetare si dezvoltare la Praga.

   

  In prezent, Zentiva este cel mai mare producator de generice de pe plan local, in volume vandute.

   

  Alaturi de echipa grupului Zentiva de peste 4700 persoane si reteaua de 4 fabrici, ne straduim sa fim campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistenta medicala ale oamenilor.

   

  Credem ca sanatatea trebuie sa fie un drept si nu un privilegiu. Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie de acces mai usor la medicamente de inalta calitate si la sanatate. Lucram in stransa legatura cu medicii, farmacistii, distribuitorii, autoritatile de reglementare si guvernamentale pentru a asigura solutiile de zi cu zi de care depindem cu totii.

   

  www.zentiva.ro

  Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:

  Ioana Lucescu, Director de Comunicare Zentiva Romania – ioana.lucescu@zentiva.com, 0747.051.338

  Related Posts