spot_img

Declaratie Zentiva – Dr. Gabriel Prada

Dl. Prada Gabriel ocupă funcţia de membru independent neexecutiv în cadrul Consiliului de Administraţie al Zentiva SA. Această funcţie nu implică niciun fel de atribuţii și responsabilităţi manageriale / operaţionale cu privire la activitatea societăţii, aceste atribuţii precum şi conducerea societăţii fiind în sarcina Directorului General.

Având în vedere cele precizate anterior considerăm că poziţia ocupată de către Dl. Prada Gabriel în cadrul Consiliului de Administraţie al Zentiva nu este o funcţie managerială vizată de normele legale care reglementează situaţiile de incompatibilitate. De asemenea, în cazul în care această evaluare internă va fi infirmată de decizii finale ale instituțiilor abilitate, vom efectua o reevaluare internă şi vom avea în vedere implementarea unor măsuri corespunzătoare.

Totodată, confirmăm faptul că, potrivit informaţiilor interne, pe perioada în care Dl. Prada Gabriel a ocupat poziţia de membru independent neexecutiv în cadrul Consiliului de Administraţie al Zentiva, respectiv 2011 –  prezent, nu au existat relaţii comerciale de distribuţie între Zentiva SA şi Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan” de natură să genereze potenţiale conflicte de interese sau de natură etică.

Pentru claritate, facem menţiunea că, în raport cu informaţiile disponibile intern, nu avem cunoştinţă despre existenţa vreunei investigaţii/decizii cu privire la existenţa vreunui conflict de interese în care să se afle Dl. Prada Gabriel, care să implice în vreun fel Zentiva SA.

Cu privire la transparentizarea remuneraţiei primite de către Dl. Prada Gabriel în calitatea sa de membru independent neexecutiv în cadrul Consiliului de Administraţie al Zentiva, precizăm faptul că informaţia este de natură publică, fiind disponibilă oricărei părţi interesate pe site-ul Zentiva SA, precum şi pe cel al Bursei de Valori Bucureşti, începând cu anul 2011.

Având în vedere faptul că remuneraţia respectivă este de natură publică începând cu anul 2011, precum şi faptul că această remuneraţie este o categorie specifică, diferită de toate celelalte transferuri de valoare incluse de obicei în raportul transmis către Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, considerăm că acţiunea de transparentizare este deja îndeplinită.

Ca urmare, este evident faptul că Zentiva SA nu a intenţionat și nici nu intenţionează să nu facă publică informaţia respectivă.

 Zentiva SA reconfirmă faptul că a respectat și respectă legislația în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst