spot_img

Doi clujeni au parasit corporatia si pun bazele unui business care va oferi noi perspective domeniului medical din Romania – Global Med Care

Emil Sancraian si Bogdan Has, doi fosti manageri in companii de top din industria pharma si cea a dispozitivelor medicale, au initiat un business care va oferi noi perspective industriei medicale din Romania si anume Global Med Care.

Cei doi antreprenori au pus bazele companiei Global Med Care, un proiect care promite sa redefineasca standardele in domeniul medical romanesc. Concentrandu-se pe zona de Chirurgie, Chirurgie Plastica si Dermatologie, cei doi antreprenori au ca scop transformarea modului in care se abordeaza aceste specialitati in Romania. Obiectivul proiectului este de a introduce tehnologii de ultima ora si tratamente inovative, facilitand accesul profesionistilor din domeniul medical si al pacientilor la aceste tipuri de tratamente, estimand o cifra de afaceri de peste 6 milioane de euro pana la finele anului 2026.

Solutii terapeutice complete si integrate

Cei doi clujeni, Emil Sancraian si Bogdan Has, au coagulat pana in acest moment 15 companii globale de top, fiecare aleasa strategic, printre care se numara: Baxter, Allergan Aesthetics, Urgo Aesthetics, Corza Medical (Quill), Silimed, TSK Laboratories si Marina Medical. Aceste companii, pe care organizatia clujeana le va reprezenta in Romania vor fi incluse intr-un serviciu complet de promovare medicala, distributie si educatie medicala.

„Sunt convins ca Global Med Care va deveni in cel mai scurt timp unul dintre principalii jucatori din piata dispozitivelor medicale din Romania. Cu o vasta experienta in domeniu, atat eu cat si colegul meu am dezvoltat proiecte de succes si am fost conectati cu piata dispozitivelor medicale, atat local, cat si international. Am discutat cu profesionistii din domeniul medical si am identificat noi nevoi ale pietei, iar proiectul nostru este conceput pentru a le raspunde. Principala problema pe care am observat-o este lipsa solutiilor complete si ineficienta anumitor solutii actuale. Ne propunem sa remediem aceste aspecte, aducand tehnologii si solutii terapeutice noi in Romania”, spune Bogdan Has co-fondator Global Med Care.

„Portofoliile noastre de produse se completeaza sinergic, ne concentram sa oferim profesionistilor din domeniul sanatatii solutii terapeutice complete si integrate, nu doar produse individuale. Indiferent de specialitate, ne angajam sa asiguram siguranta si eficienta in orice interventie chirurgicala, oferind medicilor acces la solutii complete pentru fiecare etapa a procedurii, de la instrumentar medical, fire de sutura pana la programe de recuperare post-operatorii”, adauga Emil Sancraian, co-fondator Global Med Care.

In domeniul Dermatologiei si Chirurgiei Plastice, doua tehnologii de ultima ora atrag atentia. Prima este o noua generatie de lasere fractionate non-ablative, cu o greutate totala de doar 680 de grame, care ofera solutii pentru rejuvenarea faciala si tratamentul keratozelor actinice, cicatricilor atrofice si vergeturilor.

Cealalta tehnologie este un tratament inovator bazat pe factori de crestere si exozomi, conceput pentru a revitaliza si regenera pielea imbatranita la nivel celular. Compania partenera este lider in bioinginerie avansata, producand exozomi sintetici cu o compozitie unica (25 de miliarde).

Contributia la educatie medicala

Cei doi antreprenori considera componenta de educatie una extrem de importanta pentru o buna functionare a domeniului medical, motiv pentru care, vor investi in aceasta zona, organizand training-uri de educatie medicala, inclusiv pana la nivelul de a realiza un kit de instrumente medicale care sa ajute studentii de la facultatile de medicina din intreaga tara.

„Ne dorim sa investim mult in educatie, fiindca doar asa investim in viitor. Vom fi parte integranta din organizarea de workshop-uri de dezvoltare a abilitatilor si tehnicilor medicale, incepand de la studentii. Am realizat deja un prim pas in acest sens, deoarece am creat un kit cu instrumente medicale si mulaje anatomice care, in cel mai scurt timp, va circula prin tara ca suport pentru toate asociatiile studentesti”, explica Bogdan Has.

„Ne propunem sa dezvoltam un consiliu al expertilor din domeniile Chirurgiei Generale, Chirurgiei Plastice si Dermatologiei, inclusiv medici cu experienta in elaborarea programelor de educatie medicala. Colaboram cu universitatile de medicina si farmacie pentru a sprijini asociatiile studentesti in organizarea de training-uri si workshop-uri hands-on.

Avem un parteneriat solid cu un producator roman de mulaje anatomice pentru a asigura succesul acestor initiative”, completeaza Emil Sancraian.

In 2025, antreprenorii isi propun sa depaseasca granitele tarii, majoritatea contractelor cu partenerii incluzand acest aspect. Tarile vizate sunt: Republica Moldova, Ungaria, Serbia si Bulgaria. Compania isi doreste sa aiba o prezenta directa in aceste piete, dar fondatorii sunt deschisi si la parteneriate de co-promovare cu companii care impartasesc aceeasi viziune si abordare ca a lor. Atat in Romania, cat si in strainatate, viziunea companiei Global Med Care ramane aceeasi: facilitarea accesului profesionistilor din domeniul medical la tehnologii de ultima ora printr-o abordare completa. Aceasta include promovarea medicala a produselor, asigurarea acuratetii informatiilor medicale transmise, suportul clinic pre si post-vanzare si distribuirea/expedierea produselor in maxim 24 de ore de la primirea unei solicitari.

Despre Global Med Care

Global Med Care este o companie din domeniul dispozitivelor medicale, pozitionata strategic pentru a deveni lider de piata in Romania. Specializandu-ne in chirurgia generala, dermatologie si chirurgie plastica, Global Med Care ofera solutii complete si inovatoare pentru profesionistii din domeniul sanatatii si pacientii lor.

Fondata cu misiunea de a satisface nevoile pietei, Global Med Care este formata dintr-un consiliu de administratie experimentat in domeniul sanatatii, cu o istorie dovedita de succes in gestionarea proiectelor. Compania colaboreaza cu producatori de top din intreaga lume pentru a furniza profesionistilor romani din domeniul sanatatii dispozitive medicale avansate, adaptate nevoilor individuale ale fiecarui pacient.

Mai mult decat un simplu furnizor de produse, Global Med Care dezvolta parteneriate strategice care sa ofere solutii personalizate atat pentru profesionistii din sanatate, cat si pentru pacienti. Profesionistii din cadrul companiei sunt dedicati in permanenta sa fie la curent cu cele mai recente tehnologii si sa ofere programe educationale solide pentru a imbunatati continuu abilitatile clinice si rezultatele ingrijirii pacientilor.

Pentru mai multe informatii: https://www.globalmedcare.eu/

Bio – Emil Antoniu Sancraian

Emil Antoniu Sancraian este co-fondator al companiei Global Med Care, un proiect care promite sa redefineasca standardele in domeniul medical romanesc.

Cu o experienta de peste doua decenii, Emil a excelat in diverse roluri, de la reprezentant medical pana la pozitia de Marketing and Scientific Education Manager pentru Romania si Moldova la Galderma – Regional Agent Partner (Neola Pharma). Expertiza sa se concentreaza pe lansarea de noi produse, maximizarea relatiilor de piata si implementarea unor strategii eficiente de vanzari si marketing.

De-a lungul carierei sale, Emil a detinut roluri cheie in organizatii de renume precum Galderma, Gilead Science si Wyeth BioPharma (Pfizer). Printre responsabilitatile sale s-au numarat conducerea echipelor de vanzari si de promovare, dezvoltarea strategiilor de afaceri, gestionarea bugetelor si incurajarea dezvoltarii echipelor pentru a atinge obiectivele de afaceri.

Emil are diplome de licenta in farmacie si chimie, dar si un Masterat in Managementul Sanatatii si Metode si Tehnici Statistice in Sanatate si Cercetare Clinica, doua MBA-uri obtinute la Bucharest Business School si Université du Québec à Montréal.

Bio – Bogdan Has

Bogdan Has este co-fondator al companiei Global Med Care, un proiect care promite sa redefineasca standardele in domeniul medical romanesc.

Bogdan are o experienta solida in domeniul dispozitivelor medicale si al industriei farmaceutice. Cu o mentalitate strategica si o experienta de succes dovedita, a obtinut rezultate constante de-a lungul carierei sale, stimuland cresterea afacerilor si incurajand inovarea in domeniul sanatatii.

In cei 17 ani ai carierei , Bogdan a detinut roluri cheie in organizatii de renume, demonstrand expertiza in managementul vanzarilor, analiza de piata si planificare strategica. Angajamentul sau fata de excelenta si abilitatea de a crea relatii puternice cu partile interesate au fost esentiale pentru succesul afacerii si atingerea obiectivelor organizationale.

Parcursul profesional al lui Bogdan Has include pozitii notabile in cadrul unor companii de top din industria de sanatate, printre care se numara: CMR Surgical si Johnson & Johnson -Ethicon (Divizia MedTech), in cea din urma ocupand pozitia de National Sales Manager, coordonand intreg procesul de „Go-To-Market” al companiei Johnson & Johnson – Ethicon in Romania.

In ceea ce priveste educatia, antreprenorul clujean are un masterat in Cosmetologie si Dermofarmacie de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures, un masterat in Banci si Piete de Capital de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor Babes-Bolyai Cluj-Napoca si o diploma de licenta in Management de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor Babes-Bolyai Cluj-Napoca.

Contact de presa

Bianca Tamas // 0741751431

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst