spot_img

Zentiva Romania doteaza Laboratorul de Tehnologie Farmaceutica din cadrul Facultatii de Inginerie Chimica si Biotehnologii Bucuresti cu aparatura de ultima generatie

Grupul de companii Zentiva Romania, lider in volum si valoare pe piata medicamentelor generice din Romania*, a incheiat un parteneriat cu Departamentul de Chimie Organica „Costin Nenitescu” pentru a dota cu aparatura avansata Laboratorul de Tehnologie Farmaceutica al facultatii. Acest mediu de instruire practica urmareste sa imbunatateasca semnificativ abilitatile practice ale studentilor de la Facultatea de Inginerie Chimica si Biotehnologii.

Laboratorul nou echipat din Bucuresti dispune de o serie de echipamente de ultima generatie, utilizate in mod obisnuit in productia de forme farmaceutice solide, cum ar fi granulatorul in strat fluidizat si masina de comprimat. De asemenea, la dispozitia studentilor se afla aparate esentiale pentru testarea calitatii in conformitate cu metodele oficiale specificate de Farmacopeea Europeana. Laboratorul ofera o abordare integrata atat a metodelor de fabricatie, cat si a celor de asigurare a calitatii, esentiala pentru perfectionarea competentelor si abilitatilor practice ale studentilor.

„Investitia noastra in educatie arata dedicarea Zentiva fata de sanatate si credinta noastra in viitorul industriei de productie farmaceutica din Romania. Prin furnizarea instrumentelor necesare pentru invatarea practica, ne asiguram ca urmatoarea generatie de profesionisti in domeniul productiei farmaceutice este bine pregatita. Ii asteptam ca dupa terminarea facultatii sa imbratiseze meseria de inginer in industria farmaceutica, industrie pe care noi o consideram strategica pentru Romania.”, a declarat Simona Cocos, Director General Zentiva Romania si Republica Moldova. „Acest proiect educational reflecta strategia mai ampla a companiei de a investi in oameni, politici si proiecte sustenabile pentru o societate mai sanatoasa”, a completa Simona Cocos.

Pe langa oportunitatile de invatare empirica, laboratorul este menit sa aprofundeze intelegerea modului in care tehnologia de fabricatie si excipientii adecvati transforma substantele in medicamente cu scopul de a obtine o eficacitate terapeutica maxima.

Noua facilitate are un impact imediat, oferind studentilor o conexiune vitala intre cunostintele teoretice si experienta practica – un pas esential pentru a reduce decalajul dintre invatarea in clasa si aplicatiile din lumea reala.

Decanul Facultatii de Inginerie Chimica si Biotehnologii, Prof. dr. ing. Cristina Orbeci a declarat:

Inaugurarea laboratorului de Tehnologie Farmaceutica realizat in parteneriat cu compania ZENTIVA dovedeste colaborarea fructuoasa dintre mediul de business si mediul academic, iar in mod particular parteneriatul strategic dezvoltat intre compania ZENTIVA si Facultatea de Inginerie Chimica si Biotehnologii. Suntem extrem de onorati de legatura profesionala dezvoltata si ii asiguram pe partenerii nostri de intreaga recunostinta pentru oportunitatea oferita studentilor facultatii noastre, de a se pregati in cadrul laboratoarelor disciplinelor de profil, de la programele de studii precum Inginerie farmaceutica sau Produse Farmaceutice si Cosmetice, pe echipamente de ultima generatie, fapt ce creeaza cadrul propice dezvoltarii unor abilitati si competente care sa le asigure un avantaj competitiv la angajare.”

In acest proiect Asociatia BookLand a fost partener.

Ravnim sa lucram cu cei mai buni! Ei bine, dar cum facem rost de ei? Nu poti sa cresti in pepiniera ta puieti de soi, daca nu te ingrijesti ca acestia sa aiba cele mai bune conditii. Iar o institutie care pregateste viitorii specialisti are nevoie de un laborator de ultima generatie! De aceea, ne-am implicat pentru a face posibil acest proiect. Laboratorul dotat cu sprijinul Zentiva sub aspect tehnologic, ofera aparatura noua, foarte moderna! Am convingerea ca studentii vor gasi in acest laborator tot ce le trebuie pentru a schimba calitatea vietii noastre, a tuturor!!”, a declarat Mihaela Petrovan, Presedinta Asociatiei BookLand, care a facilitat derularea proiectului intre Zentiva si facultatea de profil.

In Romania, grupul Zentiva reuneste companiile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A. si Labormed Pharma Trading S.R.L. (fosta Alvogen Romania S.R.L.). Grupul este un furnizor important de medicamente generice care acopera peste 15 arii terapeutice, inclusiv terapia durerii, urologie, gastroenterologie, reumatologie si arii strategice precum oncologie, aparatul cardiovascular, diabetul si sistemul respirator. In cadrul grupului Zentiva sunt angajate aproximativ 1.300 de persoane, dintre care circa 890 in operatiunile industriale (productie).

Zentiva este lider al pietei de medicamente generice in volume (21,8% market share) si valoare (17,5% market share). 1 din 11 medicamente vandute in farmacii apartine companiilor din grupul Zentiva in Romania. Iar 1 din 4 medicamente administrate in spitale este un produs al companiei*.

*Sursa – IQVIA 2023 sell-out (iesiri din farmacii catre pacienti) si IQVIA sell-out Dec 2023.

 

Despre Zentiva

Zentiva SA este parte a grupului paneuropean Zentiva,  care dezvolta, produce si furnizeaza medicamente de inalta calitate si la preturi accesibile pentru mai mult de 100 de milioane de oameni din Europa. Grupul este prezent in peste 30 de tari si detine unitati de productie la Bucuresti, Praga si Ankleshwar si 2 centre de cercetare si dezvoltare in Praga si Ankleshwar.

In acest moment grupul Zentiva detine 2 fabrici la Bucuresti: fabrica Zentiva care functioneaza neintrerupt de la inaugurarea sa din 1962 si fabrica Labormed, una dintre cele mai moderne unitati de productie a medicamentelor solide orale din Romania, rezultatul primei investitii greenfield din industria farmaceutica din tara noastra.

Alaturi de echipa grupului Zentiva de peste 4800 persoane si reteaua de 4 fabrici, ne straduim sa fim campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistenta medicala ale oamenilor.

Ne dorim ca Zentiva sa fie un loc de munca in care toata lumea sa se simta binevenita si apreciata si sa poata contribui la maximum.

Credem ca sanatatea trebuie sa fie un drept si nu un privilegiu. Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie de acces mai usor la medicamente de inalta calitate si la sanatate. Lucram in stransa legatura cu medicii, farmacistii, distribuitorii, autoritatile de reglementare si guvernamentale pentru a asigura solutiile de zi cu zi de care depindem cu totii. www.zentiva.ro

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:

Ioana Lucescu

Communication Manager Zentiva Romania

ioana.lucescu@zentiva.com, 0747.051.338

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst