spot_img

Zentiva a implementat un nou proiect energetic prin care reduce emisiile de CO2

Grupul Zentiva in Romania, lider de piata local in volume pe segmentul medicamentelor generice*, a derulat un proiect  de eficientizare energetica care reduce cu 14% emisiile de CO2 ale fabricii Zentiva din Bucuresti. Proiectul reconfirma angajamentul Zentiva de reducere a emisiilor de carbon in cadrul industriei farmaceutice.

Sistemul utilizeaza o pompa de caldura industriala de ultima generatie pentru a produce energie termica la 700C pentru sistemele de conditionare a aerului din sectiile de productie, echipamente si incalzire a corpului administrativ. Proiectul va aduce o reducere a amprentei de carbon de minimum 800 tCO2, echivalentul unei scaderi anuale de 14%, si o imbunatatire a eficientei energetice cu 16% in fabrica Zentiva.

Cel mai recent proiect energetic este o dovada a angajamentului Zentiva pentru un viitor mai verde, mai sigur si mai sanatos pentru toti. Prin aceasta initiativa nu reducem doar costurile, ci si emisiile de carbon, continuand planul strategic al grupului Zentiva de a atinge neutralitatea emisiilor de carbon pentru Scop 1 si 2 pana in 2030. Ne consolidam astfel agenda ca lider in ceea ce priveste schimbarile durabile, stabilind standarde de responsabilitate fata de mediu. Prin valorificarea tehnologiilor inovatoare, asiguram rezilienta si eficienta operatiunilor noastre si ne indeplinim in acelasi timp responsabilitatea fata de comunitatea mai mare pe care o deservim„, a adaugat a declarat Simona Cocos, Director General Zentiva Romania si Republica Moldova.

Proiectul urmeaza altor investitii ample implementate, printre care sistemul de panouri fotovoltaice pentru productia de energie electrica la fabrica Labormed, care asigura 10% din consumul de energie al fabricii si contribuie la reducerea cu 50 de tone/an a emisiilor de CO2  la aceasta unitate de productie. De asemenea, compania a instalat la fabrica Zentiva un echipament de racire pentru sistemele de ventilatie, care asigura racirea aerului folosind apa, inlocuind tehnologia cu aer conditionat si realizand astfel o economie de 11% in consumul de energie electrica in procesul de fabricatie.

Zentiva  va continua eficientizarea proceselor operationale ca parte a obiectivelor mai ample de dezvoltare sustenabila, care includ un spectru larg de politici si actiuni menite sa favorizeze un impact pozitiv imediat si pe termen lung asupra mediului.

In Romania, grupul Zentiva reuneste companiile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A. si Labormed Pharma Trading S.R.L. (fosta Alvogen Romania S.R.L.). Grupul este un furnizor important de medicamente generice care acopera peste 15 arii terapeutice, inclusiv terapia durerii, urologie, gastroenterologie, reumatologie si arii strategice precum oncologie, aparatul cardiovascular, diabetul si sistemul respirator.

In cadrul grupului Zentiva sunt angajate aproximativ 1.300 de persoane, dintre care circa 890 in operatiunile industriale (productie).

Zentiva este lider al pietei de medicamente generice in volume (21,8% market share) si valoare (17,5% market share)*. 1 din 11 medicamente vandute in farmacii apartine companiilor din grupul Zentiva in Romania*. Iar 1 din 4 medicamente administrate in spitale este un produs al companiei*.

*Sursa – IQVIA 2023 sell-out full year si IQVIA sell-out Dec 2023.

Despre Zentiva

Zentiva SA este parte a grupului paneuropean Zentiva,  care dezvolta, produce si furnizeaza medicamente de inalta calitate si la preturi accesibile pentru mai mult de 100 de milioane de oameni din Europa. Grupul este prezent in peste 30 de tari si detine unitati de productie la Bucuresti, Praga si Ankleshwar si 2 centre de cercetare si dezvoltare in Praga si Ankleshwar.

In acest moment grupul Zentiva detine 2 fabrici la Bucuresti: fabrica Zentiva care functioneaza neintrerupt de la inaugurarea sa din 1962 si fabrica Labormed, una dintre cele mai moderne unitati de productie a medicamentelor solide orale din Romania, rezultatul primei investitii greenfield din industria farmaceutica din tara noastra.

Alaturi de echipa grupului Zentiva de peste 4800 persoane si reteaua de 4 fabrici, ne straduim sa fim campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistenta medicala ale oamenilor.

Ne dorim ca Zentiva sa fie un loc de munca in care toata lumea sa se simta binevenita si apreciata si sa poata contribui la maximum.

Credem ca sanatatea trebuie sa fie un drept si nu un privilegiu. Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie de acces mai usor la medicamente de inalta calitate si la sanatate. Lucram in stransa legatura cu medicii, farmacistii, distribuitorii, autoritatile de reglementare si guvernamentale pentru a asigura solutiile de zi cu zi de care depindem cu totii.

www.zentiva.ro

 

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:

Ioana Lucescu

Communication Manager Zentiva Romania

ioana.lucescu@zentiva.com, 0747.051.338

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst