spot_img

Reimpadurirea Vaii Valsanului in Muntii Fagaras prin contributia Zentiva

Neglijate si degradate timp de decenii 5 hectare de zona taiata la ras din zona Vaii Valsanului in Muntii Fagaras se retransforma in padure prin contributia Zentiva.

20000 de copaci plantati pentru reimpadurirea Vaii Valsanului in Muntii Fagaras.

Grupul ZENTIVA, cel mai mare producator si furnizor de medicamente generice din Romania, a finalizat plantarea a 20000 de copaci pentru reimpadurirea Vaii Valsanului din Muntii Fagaras. Afectata de taieri la ras si incendii, zona a intrat intr-un proces amplu de interventie si reabilitare gestionat de catre Fundatia Conservation Carpathia. Zentiva a alocat resursele financiare necesare reimpaduririi si a contribuit cu voluntari pentru a ajuta refacerea echilibrului natural al zonei, ca parte a viziunii sale de protectie a resurselor naturale si sustenabilitate a mediului. Sub umbrela Zentiva PlanetZ, grupul operationalizeaza viziunea sa prin actiuni care vizeaza diminuarea amprentei de carbon si prin dezvoltarea de proiecte educationale despre mediu.

Reimpadurirea isi propune sa corecteze greselile din trecut. Zona a fost taiata la ras total si populata cu molid pentru cherestea in ultima suta de ani, o impadurire artificiala prin care s-au inlocuit sase specii de arbori cu molid, care nu e rezistent la intemperii si a anulat diversitatea florei originale. Taiata integral, cu versanti goliti si o puternica eroziune a solului, zona Vaii Valsanului din Muntii Fagaras a fost lipsita de arbori si seminte care sa o sprijine in vederea refacerii naturale.

hdr

Cu sprijinul Zentiva, Conservation Carpathia creste speciile care lipsesc in pepiniere si solarii proprii, unde au fost plantati puieti considerati fara valoare comerciala, dar foarte importanti pentru biodiversitate – printre care frasin, ulm, paltin si scorus – si care sunt replantati in Vaii Valsanului din Muntii Fagaras. Pe langa plantarea copacilor, proiectul prevede si urmarirea si ingrijirea puietilor pe parcursul urmatorilor 5 ani de catre echipa Conservation Carpathia, care le va asigura supravietuirea prin actiuni de ingradire sau completare.

Suntem parte a acestei lumi, locuim pe aceasta planeta fata de care ne simtim datori nu doar sa o dezvoltam, ci si sa o protejam. Suntem preocupati de resursele naturale si de mediu si dorim sa ne ingrijim de natura pentru ca face parte din viata noastra. Nu putem trai in siguranta ignorand rolul naturii in viata noastra. De aceea suntem datori sa gandim si sa actionam sustenabil, rapid, ferm si cu impact. Suntem bine astazi, dar vom fi si maine, numai daca ajutam la mentinerea unui ecosistem sanatos si durabil”, a declarat Simona Cocos, Director General ZENTIVA Romania si Republica Moldova.

„Suntem in zona numita Groapele, din Muntii Fagaras, o zona distrusa prin taieri la ras si incendiata acum mai bine de 10 ani, zona pe care ne asumam ca in urmatorii ani sa o redam naturii. Este vorba de un total de 300 de hectare dintre care anul acesta ne-am propus sa impadurim 70 de hectare. Faptul ca avem alaturi de noi parteneri precum Zentiva, ne da putere si speranta ca vom reusi sa reconstruim o padure noua pentru generatiile viitoare” a declarat Barbara Promberger, director executiv, Fundatia Conservation Carpathia.

Colaborarea dintre ZENTIVA si Fundatia Conservation Carpathia este consecventa preocuparilor fata de mediu ale companiei si programului sau PlanetZ pentru o planeta mai sanatoasa. In Romania, grupul ZENTIVA a plantat in perioada 2019 alti 7 000 de arbori. Iar la nivel european si nu numai, in ultimul an, grupul a implementat un proiect de reabilitare cu 4 500 de copaci a unui parc national din Portugalia, rezervatie a biosferei UNESCO, afectata de incendiile de padure si un proiect de reabilitare cu 7800 copaci in Madagascar, in regiunile Itasy si Analamanga afectate de defrisare, obiectivul fiind de 150.000 de copaci plantati.

Grupul ZENTIVA reuneste in Romania producatorii de medicamente ZENTIVA Romania si Labormed, precum si operatiunile Alvogen Romania si Solacium Pharma. Pe plan local, Grupul detine doua fabrici de medicamente, la Bucuresti. In prezent, Zentiva Romania este cel mai mare producator autohton de medicamente generice in unitati vandute.

Despre Zentiva

Zentiva SA este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente generice din Europa. Grupul detine unitati de productie la Bucuresti, Praga si Ankleshwar. In acest moment grupul Zentiva detine 2 fabrici la Bucuresti: fabrica Zentiva care functioneaza neintrerupt  de la inaugurarea sa din 1962 si fabrica Labormed,  una dintre cele mai moderne unitati de productie a medicamentelor solide orale din Romania, rezultatul primei investitii greenfield din industria farmaceutica din tara noastra.

In prezent, Zentiva este cel mai mare producator de generice de pe plan local, in volume vandute.

Alaturi de echipa grupului Zentiva de peste  4500 de persoane si reteaua de 4 fabrici, ne straduim sa fim campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistenta medicala ale oamenilor.

Credem ca sanatatea trebuie sa fie un drept si nu un privilegiu. Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie de acces mai usor la medicamente de inalta calitate si la sanatate. Lucram in stransa legatura cu medicii, farmacistii, distribuitorii, autoritatile de reglementare si guvernamentale pentru a asigura solutiile de zi cu zi de care depindem cu totii.

www.zentiva.ro

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:

Ioana Lucescu, Director de Comunicare Zentiva Romania

ioana.lucescu@zentiva.com,

0747.051.338

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner