• banner catena
 • Medicover Romania sprijina prima linie de aparare impotriva pandemiei de COVID. Peste 500 de pacienti COVID tratati de echipa de terapie intensiva a Spitalului Pelican din Oradea.      

  Medicover Romania, singurul furnizor de servicii medicale private cu experienta internationala din Romania, se implica activ in prima linie de aparare impotriva  virusului SARS-CoV-2 prin tratarea pacientilor la Spitalul Clinic Pelican din Oradea transformat in spital suport COVID pentru forme grave si critice de boala, si vaccinarea populatiei la centrul de vaccinare deschis in cadrul acestei unitati. Medicover si-a mentinut in aceleasi timp angajamentul fata de pacientii non-COVID, iar activitatea medicala pentru consulturi, investigatii si interventii a continuat la Spitalul Pelican in conditii de siguranta ridicata.

  Inca de anul trecut, Medicover Romania a infiintat in cadrul Spitalului Pelican o sectie de suport Covid si un compartiment de terapie intensiva Covid, separate de celelalte sectii, punand astfel la dispozitie 46 de paturi, din care 20 paturi de terapie intensiva. In luna martie 2021, spitalul a primit prin ordinul Ministerului Sanatatii cea mai inalta calificare: spital de nivel 1 unde pot fi tratati pacienti cu forme dintre cele mai severe de Coronavirus.

  Peste 500 de vieti salvate de echipa Medicover din prima linie

  In prima linie a eforturilor Medicover Romania de combatere a pandemiei se afla echipa de terapie intensiva de la Spitalul Pelican, formata din 66 de cadre medicale din care fac parte: medici primari si specialisti, medici rezidenti, asistenti medicali si infirmiere. Folosind aparatura de ultima generatie, in cele mai bune conditii de spitalizare, echipa de terapie intensiva a Spitalului Pelican a tratat peste 500 de pacienti proveniti dintr-o arie geografica mare.

  „Ii multumesc echipei de cadre medicale care asigura suportul COVID pentru eforturile, nu de putine ori supraomenesti, si implicarea neconditionata in tratarea pacientilor. Prin continua lor grija si rezilienta de care au dat dovada, am reusit sa salvam sute de vieti. La Medicover, ne-am luat un angajament pe termen lung fata de comunitatile din care facem parte si ramanem la fel de implicati si deschisi de a acorda sprijinul de care este nevoie pentru a proteja sanatatea pacientilor,” a declarat Florinela Cirstina, directorul general Medicover Romania.

  In cadrul Spitalului Pelican din Oradea au fost tratati pacienti COVID din Bucuresti, judetele Cluj, Satu Mare, Salaj, Timis, Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Valcea, Dolj. Au fost si lupte pierdute, dar spiritul de echipa, increderea si profesionalismul i-au ajutat pe medici sa continue sa se dedice celor in suferinta.

  Cadrele medicale din sectia de suport Covid si-au oferit intreaga pricepere si i-au incurajat incontinuu pe pacienti si familiile lor. De multe ori medicii de la sectiile Covid si ATI Covid au fost cei prin care pacientii au tinut legatura cu familiile lor.

  Sectia de suport Covid si compartimentul de terapie intensiva Covid dispun de o platforma de diagnostic accesibila 24/7 dotata cu un computer tomograf si laborator, linie de garda, specialisti medicina interna (boli infecţioase) si pneumologie.

  Peste 25.000 de vaccinari anti-Covid in cadrul campaniei nationale

  Medicover Romania a adus un aport deosebit si in sprijinirea campaniei nationale de vaccinare.  De la debutul campaniei de vaccinare, la Centrul de Vaccinare Pelican Oradea s-au efectuat peste 25.000 de vaccinari anti-Covid, in majoritate cu ser BioNTech Pfizer. Centrul de Vaccinare Pelican Oradea este singurul centru de vaccinare din nordul tarii care functioneaza in cadrul unui spital privat. De asemenea, pe langa echipele medicale desemnate sa desfasoare procesul de vaccinare, siguranta persoanelor este dublata de prezenta echipajelor medicale de ambulanta si de supravegherea medicului specialist epidemiolog, dr. Budea Adina.

  Spitalul Pelican Medicover este singurul spital din Oradea care a intrat in campania nationala de vaccinare destinata tinerilor de peste 16 ani. Maratonul vaccinarii pentru adolescenti a inceput luni, 31 mai, la Oradea. Campania de vaccinare de la Centrul Pelican Oradea este coordonata de catre dr. Miculschi Gabriela.

  Interventii chirurgicale complexe pentru pacienti non-COVID

  Alaturi de implicarea in prima linie de combatere a COVID, activitatea medicala pentru pacientii non-COVID s-a desfasurat normal in conditii stricte de siguranta. Astfel, la Spitalul Pelican au fost efectuate interventii chirurgicale complexe precum reconstructie avansata de sold, interventii chirurgicale asistate robotic pentru inlaturarea de formatiuni tumorale, interventii minim-invazive, laparoscopice, pentru rezolvarea de hernii diafragmatice.

  Spitalul Clinic Pelican este printre putinele unitati din Romania care dispune de robotul chirurgical da Vinci, considerat cel mai avansat sistem de chirurgie robotica din lume la ora actuala. Robotul da Vinci este utilizat in domeniul urologiei, chirurgiei, ginecologiei, cu aplicabilitate in chirurgia toracica, si in cardiologie. In ultimii doi ani, au avut loc peste 120 de interventii chirurgicale cu robotul chirurgical da Vinci: histerectomii pentru afectiuni maligne si benigne, cancere, hernii si eventratii complexe, chirurgie bariatrica, tumori benigne.

  Despre Medicover Romania

  Din 1995, Medicover Romania a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori de pe piata serviciilor de sanatate private, cu o retea de 25 de clinici in Bucuresti si in tara, trei spitale generaliste: in capitala, la Oradea si Craiova, 28 de cabinete on-site si peste 250 de unitati medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai inalte standarde medicale si deservesc o gama larga de specialitati medicale si chirurgicale.

  Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati: www.medicover.ro

  Medicover Romania face parte din Medicover, companie internationala de servicii medicale si de diagnostic, fondata in 1995. Compania ofera o gama completa de servicii medicale, printr-o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare. Pietele principale ale Medicover sunt Polonia si Germania. In 2020, Medicover a avut venituri de 998 milioane de euro si peste 32.000 de angajati. Pentru mai multe informatii, vizitati www.medicover.com

  Related Posts