• banner catena
 • Fitoterapia, o soluție pentru tratarea colicilor nou-născutului

  neonatologie-2016_preview-9

  Colicile nou-născutului și sugarului constituie o ‟problemă de sănătate‟ pentru care părinții se prezintăadesea la camerele de gardă ale spitalelor, speriați de plânsul inconsolabil al micuților.

  Termenul „colică” provine din grecescul „kolikos”, care înseamnă„boală a intestinului”.

  Colicile reprezintă dureri abdominale cu caracter spasmodic, însoțite de neliniștea și agitația nou-născutului. Acesteaapar începând cu vârsta de 2 săptămâni și dispar, de obicei, în jurul vârstei de 4 luni.

  Criza durează aproximativ 20-30 de minute și este, de regulă, repetitivă, astfel încât un nou-născut cu colici poate plânge câteva ore pe zi (2-3 ore).Apare, de obicei, seara sau după-amiază și niciodată în timpul mesei.Aproape 25%-30% dintre nou-născuți (indiferent de sex, de modul în care sunt hrăniți, dacă sunt la termen sau prematuri)parcurg această perioadă dificilă atât pentru ei, cât și pentru cei din jur, care asistă în general neputincioși la chinul micuțului. Colicile nu presupun alte probleme de sănătate, bebelușii fiind complet sănătoși. Plânsul cauzat de colici este un plâns neconsolabil, diferit de cel datorat oboselii sau foamei și în scurt timp părinții ajung să diferențieze plânsul cauzat de colici,asociindu-l și cu fața crispată a bebelușului și cu contorsiunile sale de durere.

  Încănu se cunoaște cauza reală a colicilor.Printre explicațiile date în legatură cu cauzele posibile se numără:imaturitatea nervilor din tractul digestiv, blocarea gazelor în intestin, erori de alimentație (nou-născut alimentat artificial care înghite mult aer), o reacție la inhalarea fumului de țigară, laptele mamei alterat de nicotină, o intoleranțăla formula de lapte sau la anumite alimente din hrana mamei.

  Produsul Bonnisan al companiei Himalaya, lansat pe piață în urmă cu 40 de ani, vine în sprijinul nou-născuților și sugarilor cu colici.Studiile clinice au evidențiat că Bonnisan, administrat în doze corespunzătoare (în prima lună de viață 5-10 picături de 3 ori /zi, între o lună și 6 luni 10-20 picături de 3 ori/zi), indiferent de modul de alimentație (natural, artificial, mixt) îmbunătățește digestia, stimulează apetitul și determină o mai bună absorbție a alimentelor, favorizând creșterea în greutate. Prin efectul antispastic și carminativ, reduce meteorismul și calmează colicile abdominale. Plantele din compoziție reglează peristaltismul intestinal, având efect benefic atât în constipație, cât și în diaree. Bonnisan este de ajutor și în perioada erupției dentare, prin efectul analgezic și antiinflamator, precum și prin combaterea diareei asociate acestei etape.

  image description

  Utilizarea produsului Bonnisan nu exclude folosirea altor preparate (ce conțin lactază sau simeticonă).

  Preparatul Bonnisan are o compoziție 100% naturală, nu conține alcool sau sedative. Uleiul de Mărar (Oleum Anethum Graveolens) din compoziție are proprietăți carminative și antispastice, fiind util în meteorism. Este bogat în principii active precum carvona, limonen, alfa și beta pinen, terpinen, aminoacizi, fier, calciu, magneziu, potasiu. Anethum graveolens, împreună cu Elettaria cardamomum (Cardamonul), stimulează secrețiile digestive și îmbunătățește apetitul. Achillea millefolium (Coada șoricelului) conține numeroase substanțe bioactive precum flavonoide, terpenoide, rutozid, acizi fenolici, alcaloizi, aminoacizi, acid folic, acid ascorbic,cu rol eupeptic, antispastic, antiinflamator și antiseptic intestinal. Cichorium intybus (Cicoare) are efect antiemetic, hepatoprotector, colagog și laxativ. Inulina din compoziție are rol prebiotic, ajutând la refacerea florei intestinale, iar acidul fenolic îi conferă proprietăți antiinflamatoare și antispatice.Fructele de Emblica officinalis (agrișeindiene) sunt o bogată sursă de antioxidanți, conținând de până la 30 de ori mai multă vitamina C decât portocalele.Extractul de Piper longum,prin numărul mare de substanțe active pe care le conține, în special alcaloizi, are rol analgezic, antiinflamator și antimicrobian.

  Datorită combinației complexe de plante medicinale ayurvedice, gustului plăcut, a lipsei reacțiilor adverse, Bonnisan reprezintă o primă alegere atunci când dorim să prevenim sau să tratăm suferințele digestive ale nou-născuților și sugarilor.

   

  Related Posts