spot_img

GAMA “POLYGEMMA RESPIRATOR” – complexe gemoterapice și fito-gemoterapice cu acțiune la nivel respirator și pentru creşterea rezistenţei organismului

dr-spinu-monica Dr. Monica Spînu – medic specialist Medicină de familie – Cluj-Napoca

www.gemoterapie.ro

 

În anotimpul rece virozele respiratorii sunt frecvente, deseori complicate, apar noi epidemii, convalescențele sunt lungi. De multe ori rămân simptome restante (cum ar fi tusea), sau persoana rămâne după o boală, relativ ușoară, cu o oboseală cronică. Importanța prevenției, în aceste condiții, este foarte mare, fiind de datoria medicului și a farmacistului să o promoveze, dar și a pacientului să se informeze și să abordeze  un stil de viață sănătos.

Din gama “Polygemma” vă prezint câteva produse naturale – gama “Polygemma respirator” – la care puteți apela pentru întărire imunitară, precum și pentru a interveni la primele semne de dezechilibre apărute la nivel respirator.

POLYGEMMA 17 – IMUNITATE  este o combinaţie de extracte gemoterapice de Cătină, Porumbar,  Măceş şi suc de Echinacea purpurea are un efect deosebit de creştere a puterii de apărare a organismului, produsul fiind recomandat înainte şi în timpul perioadelor cu risc crescut de îmbolnăvire.

Ajută și la ameliorarea simptomelor din răceli și stări gripale, la reducerea recidivelor și de asemenea susţine refacerea organismului în convalescenţă.

Astfel, extractul din mlădiţe de Măceş din compoziția produsului are efect antiinflamator, antialergic şi vitaminizant, ajută la scăderea incidenţei și la ameliorarea simptomelor din infecţiile căilor respiratorii. Extractul din muguri de Cătină albă, prin aportul de vitamine şi minerale, creşte rezistenţa organismului, tonifică sistemul nervos. Porumbarul este tonic, stimulent în condiții de debilitate, scurtând perioada de convalescență, iar sucul de Echinacea purpurea  este cunoscut pentru efectul imunostimulator, antibacterian, antiviral. De reținut faptul că dintre speciile de Echinacea, doar Echinacea purpurea conţine 4 clase de substanţe active cu acţiune imunostimulatoare, iar metoda de fabricaţie care asigură extragerea celor 4 clase de compuşi activi este prelucrarea plantei proaspete ca suc obținut prin presare la rece.

gama POLYGEMMA_165 x 235.cdrPOLYGEMMA 5 – CAVITATE BUCALĂ, GÂT susţine sănătatea cavităţii bucale şi a gâtului prin stimularea apărării organismului, fiind o formulă fito-gemoterapică din extracte gemoterapice de Viţă de vie, Măceş, Afin și suc de Echinacea purpurea.

” Roșu în gât” este unul dintre cele mai frecvente diagnostice din sezonul rece. Polygemma 5 realizează un triplu efect: antiinflamator, dezinfectant și antibiotic, eficient în majoritatea cazurilor de infecții la nivelul cavității bucale-gât (bacterii, inclusiv temutul Streptococ, viruși).

La acestea se adaugă efectul vitaminizant și antioxidant realizând concomitent o creștere generală a capacității de apărare a organismului. Formula gemoterpică este completată cu sucul de Echinacea purpurea.

POLYGEMMA 4 – SINUSURI  combină efectele extractelor gemoterapice din Coacăz negru, Carpen, Arin negru şi Mesteacăn pufos, ce și-au dovedit eficiența asupra simptomelor neplăcute din răcelile care afectează sinusurile.

Acțiunea produsului este multiplă: efect antiinflamator și cicatrizant la nivelul mucoasei nazale și sinusale; intervine atât asupra germenilor de la nivelul mucoaselor cât și asupra colecțiilor adunate în cavitatea sinusală, zonă unde antibioticele penetrează mai greu (e nevoie de antibiotice cu spectru larg, în doze mari); concomitent oferă acțiunea de drenaj ajutând organismul să se debaraseze de toxinele acumulate în timpul infecției și a tratamentului antibiotic; de asemenea are efect antialergic și de creştere a puterii de apărare a organismului.

Toate aceste calități recomandă produsul Polygemma 4 în majoritatea infecțiilor de căi respiratorii ca tratament de debut; dacă infecția este gravă și este într-adevăr nevoie de tratament antibiotic, asociați Polygemma 4 pentru completarea acțiunii antibioticului și combaterea efectelor adverse generate de acesta.

POLYGEMMA 3 – TUSE  este o combinație de extracte gemoterapice din Carpen, Călin și Caprifoi negru, ce ajută la ameliorarea tusei (seacă sau productivă). Produsul gemoterapic este eficient pe mai multe ”mecanisme” tusigene: scade inflamația la nivelul mucoaselor respiratorii (antiinflamator); repară  zonele lezate de germeni (cicatrizant); reglează tonusul bronșic (efect bronhospastic); efect antialergic la nivelul căilor respiratorii; efect drenor favorizând eliminarea mucusului (expectorant, decongestionant bronșic, mucolitic); stimulează organismul pentru eliminarea toxinelor de la nivelul căilor respiratorii.

Poate fi utilizat în toate afecțiunile respiratorii însoțite de tuse, sau când, după o infecție respiratorie, rămâne o tuse restantă, rebelă la alte tratamente.

POLYGEMMA 16 – PLĂMÂNI este o formulă gemoterapică care susţine activitatea pulmonară, putând însoți tratamentul medicamentos în afecțiuni pulmonare. Combină extracte gemoterapice din Alun, Castan comestibil şi Mur, ajutând la refacerea elasticităţii ţesutului pulmonar, creşte capacitatea respiratorie, are efect antispastic, antiinflamator şi cicatrizant la nivel pulmonar și stimulează producerea de globule roșii. Produsul poate fi recomandat și pentru acţiunea de eliminare a cataboliţilor toxici la nivel respirator, pentru susţinerea pulmonară la fumători şi persoane expuse la noxe respiratorii profesionale.

Sănătatea este o stare de echilibru care poate fi tulburată atât din exterior (condiții climatice, organisme patogene, stil de viață) cât și din interior (starea interioară, agitația, descurajarea etc…). De aceea este de dorit să sfătuim pacienții să își cunoască organismul, să îl fortifice când este nevoie, să îi cunoască limitele și să îl protejeze.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst