spot_img

Fotbalul sustine viata, Romania sustine Bulgaria

logo-atr2

Asociatia Transplantatilor din Romania (ATR) are relatii de colaborare si sustinere reciproca cu organizatii similare din Europa. La baza acestor relatii stau schimbul de experienta si bune practici, de sustinere reciproca in promovarea si dezvoltarea activitatii de transplant, precum si de crestere a calitatii vietii pacientilor cu transplant.

In acest context, ATR participa la un turneu de fotbal in Bulgaria, cu o echipa mixta formata din pacienti cu transplant – donatori – medici transplantologi – fosti jucatori de fotbal, in total 16 persoane. In competitie sunt echipe din Bulgaria, Romania si Turcia.

Turneul se desfasoara in perioada 01 – 03 mai 2015 la Sofia si are ca obiectiv promovarea donarii de organe in scop terapeutic si schimbarea atitudinii publice fata de donare. Organizatorul este Ministerul Sportului din tara vecina, evenimentul desfasurandu-se sub patronajul premierului Boyko Borisov si cu sustinerea inaltelor oficialitati politice si medicale din tara gazda. De asemenea, sunt invitate personalitati publice din tarile participante la turneu si va fi prezent Presedintele World Transplant Games Federation, Mr. Olivier Couster.

In ultimul an, in tara vecina, s-au facut 20 de transplanturi (renale si de ficat). Lipsa donatorilor si a masurilor organizatorice de eficientizare a activitatii de transplant i-a facut pe pacientii care au avut sansa sa beneficieze de un transplant sa apeleze la prieteni pentru a atrage atentia asupra acestor lucruri. In lupta lor pentru a se face auziti ATR se alatura si raspunde prezent la strigatul de ajutor al Uniuni Bulgare a Transplantatilor.

Contact – Gheorghe Tache, presedinte ATR: 0762244821

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst