spot_img

Mai puțin de o lună de zile până la startul celei mai importante manifestări științifice în diabetologia românească

CONGRESUL NAȚIONAL AL SOCIETĂȚII ROMÂNE DE DIABET, NUTRIȚIE ȘI BOLI METABOLICE

EVENIMENTUL DE REFERINȚĂ ÎN DIABETOLOGIA ROMÂNEASCĂ ÎȘI DESCHIDE PORȚILE PE 20 MAI

Banner Congres Societatea Romana de Diabet - 2

Mai puțin de o lună de zile rămasă până la startul celei mai importante manifestări științifice în diabetologia românească. Aflat la cea de-a 41-a ediție, Congresul Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, cu participare internațională, se va desfășura în perioada 20-23 mai 2015 la Sibiu (Hotel Ramada) și va avea ca temă principală – Perspective și Provocări în Diabetul Zaharat.

În România, aproape 2 milioane  de români cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani suferă de diabet zaharat, potrivit studiului epidemologic PREDATORR. Astfel, prevalența identificată de 11,6% situează România printre țările cu cea mai ridicată prevalență a diabetului zaharat din Europa (țări unde au fost raportate studii epidemologice).

Patru zile de sesiuni plenare, sesiuni ale grupurilor de lucru, ale medicilor rezidenți, sesiuni interdisciplinare, minicursuri și postere sau workshopuri vor aduce în atenție problemele majore în ceea ce privește diabetul și complicațiile generate de această afecțiune.

„Obiectivul principal al acestei manifestări științifice este să instruiască cât mai bine participanții pentru a contribui la creșterea calității și duratei vieții persoanelor cu diabet zaharat. De aceea, și în ediția din acest an, vom dezbate împreună cu profesioniști de referință ai diabetologiei atât românești, cât și internaționale, cele mai noi informaţii despre prevenţia, educaţia, tratamentul și controlul acestei afecţiuni, dar şi date legate de cercetarea ştiinţifică fundamentală în domeniu”, a declarat prof. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Ediția 2015 a Congresulului Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice va reuni într-un cadru științific, dinamic și educațional peste 20 de speakeri de prestigiu din străinătate și mai mult de 100 de lectori din România care vor fi angrenați în peste 25 de sesiuni științifice.

În premieră, una dintre aceste sesiuni va fi desfășurată în colaborare cu o altă societate medicală din sfera diabetului la nivel internațional, Societatea Sârbă de Diabet. Tot în premieră se va desfășura o sesiune științifică interdisciplinară a medicilor tineri cardiologi și diabetologi, viitori experți în cele două specialități.

În cadrul Congresului Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice sunt așteptați peste 850 de profesioniști din domeniul medical. Printre temele abordate se vor număra: prevenţia bolilor metabolico-nutriţionale şi a sindromului cardio-metabolic, reducerea riscului cardio-vascular şi al hipoglicemiei, tehnologii noi pentru îngrijirea pacienţilor cu diabet zaharat de tip 1.

Manifestarea de anul acestă marchează, totodată, 45 de ani de la înființarea diabetologiei în România, țara noastră fiind printre puținele state în care există o specialitate medicală independentă ce vizează exclusiv diabetul.

Cea de-a 41-a ediție a Congresului Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice este un eveniment creditat cu puncte EMC.

Pentru mai multe detalii și înregistrarea participanţilor, accesați: www.societate-diabet.ro/Congres2015

Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical

Contact: Diana Nanciu, Coordonator eveniment, 0733.011.109, pr@sanatateapress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst