Green Sugar, marca Laboratoarele Remedia, înregistrată în România și UE, este un îndulcitor 100% natural, obținut prin amestecul de Stevia Rebaudiana de înaltă puritate cu eritritol.
Stevia Rebaudiana este o plantă perenă cu frunze mici și verzi, originară din America de Sud, utilizată de indienii Guarani pentru îndulcire încă din cele mai vechi timpuri. Frunza de Stevia conține glicozide derivate din steviol. Principalele glicozide sunt steviozida și rebaudiozida A. Glicozidele pot fi de 150 până la 400 de ori mai dulci decât zahărul, dar nu au impact caloric asupra organismului.
Stevia este recomandată pentru persoanele cu diabet zaharat. Studiile pe pacienți cu diabet de tip 1 și 2 arată că administrarea extractului de Stevia de înaltă puritate nu crește nivelul glucozei din sânge.
Stevia de înaltă puritate se obține din frunze de stevia prin extracție cu ajutorul apei, filtrare și purificare.
Extractul de Stevia de înaltă puritate este aprobat de Organizația Mondială a Sănătății și Autoritatea europeană a siguranței alimentare, fiind un produs sigur pentru consum. Toate piețele globale majore au aprobat utilizarea steviei de înaltă puritate ca îndulcitor sau aditiv alimentar în Europa, America, Asia-Pacific, Orientul Mijlociu și Africa.
Green Sugar este obținut din extract de Stevia Rebaudiana de înaltă puritate și eritritol – primul poliol natural obținut printr-un proces de fermentare patentat al drojdiei. Pentru profilul gustului Green Sugar, similar cu cel al zahărului, compania Laboratoarele Remedia lucrează cu institute de cercetare din România și Germania.
Beneficiile GREEN SUGAR
- Recomandat persoanelor cu diabet, fenilcetonurie, sindrom de colon iritabil și colită de fermentație
- ZERO conținut caloric
- ZERO indice glicemic
- 100% natural
- Putere de îndulcire similară cu a zahărului
- Se prelucrează termic chiar și la temperaturi înalte
- Scade pofta de dulce
- Scade pofta de mâncare
- Scade nevoia de fumat
- Nu produce carii
- Nu fermentează
- Nu are efecte toxice
- Nu produce dependență
- Nu conține materii prime modificate genetic
Dulce natural cu afine
Green Sugar nu modifică gustul dulciurilor, nici măcar prin coacere la temperaturi înalte. Dovada, în desertul cu afine din rețetă, pregătit pentru www.greensugar.ro ! Pentru că e o prăjitură potrivită și pentru diabetici și pentru persoanele care țin dietă, adăugăm valorile nutriționale. Astfel, pentru blat e nevoie de:
- 10 lingurițe pudră Green Sugar
- 50 gr unt de cocos
- 50 ml lapte
- 1 linguriță praf de copt
- 150 gr făină (integrală, de preferință)
- 1 ou
Ingredientele pentru cremă:
- 5 lingurițe pudră Green Sugar
- 200 gr cremă de brânză light
- 150 gr afine de cultură
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 1 ou
Valori nutriționale/porție = 81,65 gr
- 126,30 kcal /528,43 Kj (Valoare energetică)
- 7,30 gr – Proteine
- 2,22 gr – Total zaharuri
- 6,77 gr – Total lipide
- 4,89 gr – Total acizi grași saturati
- 0,85 gr – Total acizi grași mononesaturați
- 0,40 gr – Total acizi grași polinesaturați
- 2,22 gr – Fibre
- 0,022 gr – Sodiu
Pentru compoziția blatului, se bate oul cu pudra Green Sugar și se încorporează untul de cocos topit și adus la temperatura camerei. Se adaugă, alternativ, făina amestecată cu praful de copt și laptele. Blatul se toarnă într-o tavă cu diametru de 23 de cm.
Pentru cremă, se bate oul cu îndulcitorul natural Green Sugar, se adaugă sucul de lămâie. Separat, se omogenizează crema de brânză în care se încorporează oul bătut. Se adaugă afinele în cremă și apoi se toarnă peste blat. Prăjitura se coace aproximativ 35-50 minute, la foc mic.
Poftă bună!