• banner catena
 • Implantologia dentară – o piață în creștere rapidă în România

  Context: European Journal of Dental Education și experții internaționali invitați în cadrul Congresului ImplantoDays 2019 estimează că implanturile dentare vor fi acceptate tot mai mult pentru a restabili valoarea estetică și funcționalitatea dinților. Prin urmare, acceptarea pe scară largă și schimbarea paradigmei în modurile de tratament în rândul populației europene vor stimula extinderea industriei.

  O evaluare detaliată a pieței europene a implanturilor dentare după produs, material și utilizare finală prevede o creștere uriașă, astfel că piața va depăși 9,5 miliarde USD până în 2024.

  În plus, creșterea rapidă a turismului medical pentru tratamentul stomatologic în Europa va influența  acesta creștere economică. Turismul dentar în Europa este ieftin, de înaltă calitate și oferă acces la tehnologia avansată de implant stomatologie, ceea ce duce la o creștere remarcabilă a pieței în perioada de prognoză. (potrivit MarketWatch)

  În acest ton optimist, cu vești imbucurătoare și o mulțime de noutăți în materie de implantologie orală și tehnică dentară, tocmai s-a încheiat cea de-a 6a ediție ImplantoDays, congresul medicilor stomatologi care studiază continuu cele mai noi trenduri, metode, produse și tehnici asociate medicinei dentare și în mod special implantologie orale.

  Congresul ImplantoDays este evenimentul anual care concentrează prin prezența și discursurile unor lectori internaționali reprezentantivi esența momentului în domeniul implantologiei orale și este parte din platforma educațională a companiei Gursk Medica.

  În 2019, la cea de a 6-a ediție, congresul internațional ImplantoDays a provocat audiență cu o listă de nume de top din implantologia mondială, lectori din SUA, Germania, Ucraina, Chile, Austria, Spania, Italia, Lituania și bineînțeles România.

  Evenimentul a reunit speakeri internaționali importanți precum: Dr. Sascha A. Jovanovic (SUA), unul dintre fondatorii GBR-ului (Guided Bone Regeneration), de asemenea pe Prof. Dr. Angelo Troedhan (Austria), specialist cu experienta vasta, colaborator a numeroase instituții internationale care a publicat studii clinice și protocoalele chirurgicale, Dr. Mihnea Cafadaru unul dintre cei mai apreciati practicieni români pentru orientarea catre parodontologia clinică și stomatologia implantului, Dr. Orlando Alvarez (Chile) – specialist în protezare implantară și reabilitare. Nu în ultimul rând, acestora li s-au alătură Dr.Frank Zastrow (Germania) – chirurg experimentat format la școala profesorului Dr. Fouad Khoury, Dr. Oscar Gonzalez (Spania) – medic cu vasta experienta în parodontologie și implantologie orală, Dr.Roland Torok (Germania) – specialist și lector international cu competenta in implantologie orala si regenerare osoasa (bone regeneration), Dr. Tomas Linkevicius (Lituania) – implicat in numeroase studii de specialitate internationale, Dr. Pietro Felice (Italia) – membru al multor asociatii internationale de implantologie și chirurgie stomotologica, Dr. Nazariy Mykhaylyuk (Ucraina) – specialist in implantologie si restaurare orala digitala si nu in ultimul rand T.D. Cristian Petri – technician dentar foarte apreciat pentru implicarea sa in managementul erorilor de comunicare dintre medic și technician, în cazul reabilitărilor orale, supraimplantare. (mai multe informații despre speakeri puteți găsi aici)

  “Ne-am propus continuu să aducem cele mai actuale ”voci” din întreagă lume în domeniul medicinei dentare si implantologiei orale și totodată să le oferim participanților o experiență educationala completă, bazându-ne pe cele mai recente tendințe și cele mai avansate tehnologii din industrie.

  Într-o țară în care aproximativ 30% dintre români și-au pierdut toți dinții naturali, de trei ori mai mult față de media europeană, utilizarea implanturilor dentare este în continuă creștere în România, așa cum reiese dintr-un studiu de anul trecut. ( realizat de ADOM – Asociația Dental Office Managers).

  Așadar considerăm tot mai importantă contribuția noastră la dezvoltarea și cresterea interesului pentru implantologia orala, atât local, în România, cât și în câteva puncte de referință din Europa de Est. Și nu doar dezvoltarea, ci păstrarea eficienței și a standardelor de calitate de la nivel internațional. Motiv pentru care anul acesta, la aniversarea a 10 ani de Gursk Medica, am punctat atât în cadrul congresului importanța studiului continuu și a perseverenței în cercetare, precum și a investiției în educație prin worskshop-uri de specialitate și in mod special prin congresul anual ImplantoDays” a declarat Arhip Pogurski, GM Gursk Medica.

  Despre Gursk Medica

  Gursk Medica definește noi standarde de excelență în implantologia orală prin produsele, serviciile și programele de educație oferite: Implantologie, Biomateriale, Instrumentar, Aparatură și echipamente, Unituri dentare și accesorii, Materiale și produse auxiliare.

  Anul acesta Gursk Medica împlinește 10 ani, ocazie sărbătorită atât în cadrul propriului congres, ImplantoDays, cât și ulterior, ocazii ce vor fi anunțate la momentul oportun.

  Platforma educațională ImplantoDays urmărește creșterea competențelor medicilor stomatologi prin interacțiunea directă a acestora cu leaderi de opinie, cu practicanți cu experiență vastă, totodată prin interacțiunea cu noile orientări, procedee și tehnici în materie de implantologie orală.

  #De10Ani #AlaturideMediciiDentiști

  Related Posts