• banner catena
 • ”Împreună Învingem Cancerul” – conferință lansare proiect

  Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) și revista Politici de Sănătate vă invită la evenimentul de lansare a proiectului ”Împreună Învingem Cancerul”, care va avea loc online joi, 11 martie 2021, începând cu ora 14.30. (Agenda atașată)

  Link Zoom: https://us02web.zoom.us/j/82361318586

  Despre proiectul ”Împreună Învingem Cancerul”

  Proiectul ”Împreună Învingem Cancerul” este derulat de grupul de Oncologie din cadrul ARPIM și companiile membre ARPIM, alături de revista Politici de Sănătate, și beneficiază de sprijinul experților în ariile terapeutice Oncologie și Hematologie (și arii conexe) din întreaga țară.

  Scopul acestui proiect este ca, în colaborare cu profesoniștii și asociațiile de pacienți, să fie identificate problemele depistate în tot ceea ce înseamnă managementul bolii oncologice și, pe această bază, să fie realizat un set de recomandări care poate constitui un punct de pornire pentru un Plan Național de Combatere a Cancerului, în deplină concordanță cu pilonii principali ai Planului European de Combatere a Cancerului: prevenție, screening și diagnosticare precoce, accesul la servicii medicale și la tratamente inovatoare, la îngrijirile paliative și creșterea calității vieții după diagnosticul de cancer.

  Context european

  În 2020, 2,7 milioane de persoane din Uniunea Europeană au fost diagnosticate cu o afecțiune oncologică, iar alte 1,3 milioane și-au pierdut viața*. Fără măsuri concludente, se estimează că, până în 2035, numărul cazurilor de cancer va crește cu aproape 25%, afecțiunile oncologice și hemato- oncologice devenind, astfel, principala cauză de deces în UE. Pe lângă faptul că afectează grav viața pacienților și a celor din jur, cancerul are un impact imens asupra sistemelor de sănătate, asupra economiei și asupra societății, în general. Se estimează că impactul economic general al cancerului în Europa va depăși 100 de miliarde de euro anual.

  Comisia Europeană a prezentat, pe 3 februarie 2021, Planul European de Combatere a Cancerului – o prioritate în domeniul sănătății și un pilon cheie al unei puternice Uniuni Europene a Sănătății. Având ca punct de plecare noile tehnologii, cercetarea și inovarea, Planul European de Combatere a Cancerului stabilește o nouă abordare a UE în materie de prevenire, tratament și îngrijire a cancerului. Acesta va aborda întregul management al bolii, de la prevenire la calitatea vieții pacienților cu cancer și a supraviețuitorilor, concentrându-se pe acțiuni în care UE poate adăuga cea mai mare valoare.

  *https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/IP_21_342

  Pentru informații suplimentare:

  Valentina Grigore, Project Leader

  email: valentina.grigore@politicidesanatate.ro

  Related Posts