spot_img

Operație în premieră în România, la Clinica Zetta

Un pacient de origine italiană a primit șansa la o viață normală: ”Mă durea constant, nu puteam nici să dorm, eram disperat”

Medicul specialist în Ortopedie și Traumatologie Iulian-Daniel Vîlcioiu și echipa chirurgicală a Centrului de Excelență în Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă Zetta au efectuat în premieră în România o intervenție de reconstrucție a unui ligament cu rol crucial în biomecanica pumnului prin recoltare de tendon propriu.

Pacientul de origine italiană a avut nevoie de intervenție chirurgicală după ce, în urma unui accident de enduro, a suferit o ruptură de ligament la mână. Antonio Campisi povestește că timp de câteva luni a fost la mai multe consultații și a făcut nenumărate investigații, însă fără rezultat. ”Am făcut tot felul de terapii, am luat medicamente, am purtat orteză, făceam kinetoterapie, dar mă durea constant, nu puteam nici să dorm noaptea, eram disperat! Datorită unui prieten am aflat de doctorul Vîlcioiu, în câteva zile am ajuns în cabinetul său, iar în mai puțin de 5 minute am aflat că am o ruptură ligamentară care nu s-a recompus cum trebuie”, a declarat Campisi. Din acel moment, cei doi au stabilit un plan pentru intervenția care a avut loc la Clinica Zetta.

Chirurgia pumnului este o chirurgie foarte specială și astfel de intervenții se fac în puține centre din lume. În România, abordarea este clasică și implică o altfel de strategie: controlul durerii. Noutatea intervenției pe care noi am făcut-o constă în salvarea articulației pumnului printr-o metodă performantă, ceea de ligamentoplastie cu tendon propriu, de la aceeași mână. Este o intervenție de mare finețe, care a durat aproximativ două ore și a constat din două părți foarte importante, una de disecție foarte precisă a mâinii și una de prelucrare și fixare pe poziție a oaselor carpiene. Sunt două părți foarte diferite și necesită cunoștințe din două specialități chirurgicale: chirurgie plastică și ortopedie”, a declarat medicul specialist în Ortopedie și Traumatologie Iulian-Daniel Vîlcioiu. Specialistul a adăugat că intervenția a salvat pacientul de la complicații ulterioare și multă durere. Dacă operația ar fi întârziat, acest tip de intervenție ar fi fost imposibil ulterior, iar încheietura ar fi fost afectată în timp de artroză, ceea ce s-ar fi tradus în lipsă de mobilitate și durere permanentă pe tot parcursul vieții.

Din echipa chirurgicală ce activează la Centrul de Excelență în Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă Zetta, coordonată de medicul specialist în Chirurgia Mâinii Iulian-Daniel Vîlcioiu, au mai făcut parte doi chirurgi ortopezi, dar și o echipă de asistenți foarte bine pregătiți. Pacientul a fost externat în aceeași zi, iar starea sa este în prezent una bună, dar mâna sa va fi imobilizată pentru șase săptămâni. Ulterior, acesta va începe recuperarea medicală în cadrul echipei de Terapia Mainii ce acționează în Clinica Zetta. ”Sunt fericit că am reușit să fac în România o astfel de intervenție, una complexă și, totodată, m-am bucurat că pacientul a ales să se opereze în clinica noastră, chiar dacă în Italia este foarte bine pusă la punct chirurgia mâinii”, a adăugat medicul specialist în Ortopedie și Traumatologie Iulian-Daniel Vîlcioiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst