spot_img

La inițiativa SRATI, România va găzdui întâlnirea membrilor CESMA

     La inițiativa și cu suportul Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă – SRATI, România a fost aleasă de către UEMS (The European Union of Medical Specialists) să găzduiască întâlnirea membrilor CESMA (Council for European Specialists Medical Assessment), eveniment ce se va desfășura în perioada 6 – 7 mai 2016, la Hotel Novotel Bucharest City Center.

     CESMA este un organism consultativ al UEMS creat în anul 2007, cu scopul de a oferi recomandări și consiliere cu privire la organizarea examenelor europene pentru specialitatile medicale la nivel european. CESMA susține armonizarea evaluărilor Consiliului European, oferă ghiduri pentru comitetele de evaluare privind desfășurarea evaluărilor, încurajează recunoașterea evaluărilor Consiliului European ca marcă de calitate și oferă o alternativă la evaluările naționale, acolo unde este necesar.

     Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă – SRATI, în acord cu Ministerul Sănătății și UEMS, a adoptat, în urmă cu 6 ani, examenul scris pentru Diploma Europeană de Anestezie și Terapie Intensivă (EDAIC), ca parte oficială obligatorie a examenului pentru obținerea titlului de medic specialist. Astfel, școala românească de ATI este astăzi certificată la nivel european, fiind singura specialitate din România care a realizat această racordare la standardele europene de învățământ și examinare.

     În data de 6 mai 2016 va avea loc la Palatul Cotroceni o întâlnire la care vor participa o delegație CESMA (condusă de Prof. Dr. Zeev Goldik, Președintele CESMA și Președintele Societății Europene de Anestezie), Consilierul de Stat Prezidențial Conf. Dr. Diana Loreta Păun, Secretarii de Stat de la Ministerul Sănătății Conf. Dr. Victor Strâmbu și Dr. Claudia Mahu, precum și reprezentanții SRATI (Prof. Dr. Dorel Săndesc și Prof. Dr. Șerban Bubenek). Această întâlnire exprimă interesul oficialităților române pentru extinderea modelului SRATI, în vederea racordării învățământului de specialitate românesc la standardele europene, în strânsă colaborare cu CESMA.

     Unul dintre obiectivele majore și constante ale SRATI din ultimii ani a fost dezvoltarea relațiilor de colaborare naționale, regionale și internaționale, obiectiv atins în mod remarcabil și de cel mai mare eveniment national dedicat medicilor ATI – Congresul SRATI 2016, prin participarea unui număr de 62 de speakeri străini, alături de 54 de speakeri români.

     Evenimentul SRATI 2016 va avea loc în perioada 11 – 15 mai, la Sinaia și va găzdui manifestările devenite tradiționale: cea de-a 10-a ediție a Simpozionului Româno-Francez de Anestezie și Terapie Intensivă, al 8-lea Simpozion Româno-Israelian de Actualităţi în Anestezie și Terapie Intensivă, al 3-lea Simpozion „România Dodoloață” al Societăților de Anestezie și Terapie Intensivă din România şi Moldova și al 15-lea Congres al Asistenților de Anestezie și Terapie Intensivă.

     Congresul SRATI 2016 va reuni peste 1.400 de participanți și este prezidat de Prof. Dr. Dorel Săndesc, Președinte Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă și de Prof. Dr. Șerban Bubenek, Președinte Ales Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst