spot_img

Legea vaccinării pe masa Parlamentului și în centrul dezbaterilor la Conferința Națională RoVaccin

Societatea Română de Microbiologie a fost gazda a peste 500 de medici de diferite specialități, profesori universitari reputați, reprezentanți ai Președinției, Parlamentului și ai Ministerului Sănătății din România, alături de reprezentanți ai societății civile și jurnaliști, toți participanți la a 8-a ediție a Conferinței Naționale RoVaccin care a avut loc în weekend.

 

Proiectul Legii vaccinării, mai actual decât oricând, în contextul amenințărilor la adresa sănătății publice, a fost dezbătut și susținut ca fiind prioritar pentru adoptare într-o formă care să aibă ca efect creșterea acoperirii vaccinale și a accesului la vaccinuri, precum și îmbunătățirea informării și comunicării în domeniu. Conf. dr. Diana Păun, Consilier prezidențial, conf. dr. Florin Buicu, Președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, Prof. dr. Horațiu Moldovan, Secretar de stat în Ministerul Sănătății și dr. Miljana Grbic, Șeful biroului din Romania al OMS au susținut public necesitatea acestui demers, alături de organizatorul Conferinței Prof. dr. Alexandru Rafila, Președintele Societății Române de Microbiologie și membru în Consiliul Executiv al OMS.

                                             

                                          

Au fost discutate noutățile din Programul Național de Vaccinare, colaborarea cu Biroului Regional OMS pentru Europa pentru gestionarea problemelor legate de bolile prevenibile prin vaccinare (rujeola, rubeola, gripa, tuberculoza) comunicarea și informarea despre vaccinare, implicarea organizațiilor pacienților, a societății civile pentru îmbunătățirea accesului la vaccinuri și vaccinare.

Numeroasele prezentări științifice ale lectorilor români și străini, au adus în atenție dezvoltările din domeniul vaccinologiei, evoluția bolilor prevenibile prin vaccinare în Romania și Europa, oportunitățile pe care le are țara noastră odată cu reluarea programului de vaccinare anti-HPV pentru reducerea incidentei și a mortalității prin cancer de col uterin, care ne plasează în acest moment pe primul loc în UE, cu 3500 de cazuri noi și aproape 2000 de decese în anul 2018.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst