• banner catena
 • Ocrevus – un medicament pentru tratamentul formelor recurente de scleroza multipla si pentru forma primara progresiva

  Ocrevus – un nou medicament produs de Roche, pentru tratamentul formelor recurente de scleroza multipla si pentru forma primara progresiva, a fost aprobat in Uniunea Europeana

  • Primul şi unicul medicament cu beneficii majore aprobat in prezent in Uniunea Europeana, pentru pacienţii care sufera de scleroza multipla primar progresiva (PPMS) in stadiu incipient
  • O noua opţiune importanta de tratament pentru pacienţii care sufera de forme recurente de scleroza multipla (RMS)
  • Un profil beneficiu-risc demonstrat in 3 studii de faza III, care au inclus o populatie diversa de pacienti, incluzand si pacienti cu forme incipiente de boala
  • Ocrevus are administrarea intravenoasa la fiecare 6 luni, fara nevoia pentru diferite testari intre administrari

  Roche a anunţat ca prin decizia Comisiei Europene, s- a acordat autorizaţia de punere in piata pentru un nou medicament destinat tratamentului pacienţilor adulti cu  forme recurente de scleroza multipla, cu boala activa definita prin caracteristici clinice sau imagistice, şi pentru tratamentul pacienţilor adulţi cu scleroza multipla primar progresiva (SMPP), incipienta, in ceea ce priveşte durata bolii şi nivelul de dizabilitate şi cu caracteristici imagistice ale activitaţii inflamatorii.

  Scleroza multipla (MS) afecteaza circa 700.000 de persoane in Europa, dintre care aproximativ 96.000 sufera de forma primar progesiva de scleroza multipla, una dintre formele care provoaca invaliditati majore[1],[2]. Majoritatea persoanelor diagnosticate cu MS sufera de forma recurenta (RMS) sau primar progresiva (PPMS) la momentul diagnosticarii.[3]

  ” Aprobarea primita din partea Comisiei Europene pentru acest medicament este o veste foarte buna. Acest medicament are potentialul de a fi un punct de cotitura in abordarea şi tratamentul sclerozei multiple,” a afirmat Gavin Giovannoni, Profesor de Neurologie la Barts si London School of Medicine and Dentistry, Queen Mary University din Londra. ”

  Pana la acest medicament, persoanele care sufereau de scleroza multipla primar-progresiva (PPMS), care adesea erau nevoiti sa se deplaseze cu ajutorul unui baston sau scaun cu rotile, sa renunte la locul de munca si sa necesite ingrijire speciala, nu dispuneau de tratamente aprobate care sa incetineasca progresia bolii. Persoanele cu forma recurent-remisiva de scleroza multipla (RMS) adeseori erau nevoiti sa aleaga intre siguranta si eficacitate crescuta a tratamentului. Acest medicament se administreaza o data la şase luni, fara a fi nevoie de monitorizare constanta, ceea ce, speram noi, va ajuta oamenii sa işi traiasca viaţa fara a se gsndi zilnic la tratament.”

  Acest medicament a fost aprobat pentru tratament in ţari din America de Nord, America de Sud, Orientul Mijlociu, Europa de Est precum şi Australia şi Elveţia. Peste 30.000 de oameni au fost trataţi cu acest produs psna in prezent.

  Despre Roche

  Roche este unul din pionerii globali ai industriei farmaceutice si de diagnostic, ce inoveaza continuu cu scopul de a imbunatati viata oamenilor. Sinergia dintre diviziile de Farmaceutice şi Diagnostic au transformat Roche in lider global al medicinii personalizate, o strategie care isi propune sa ofere tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit, in cele mai bune conditii posibile.

  Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce ofera medicamente diferenţiate clinic in domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei şi afecţiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial in diagnosticul in vitro şi in diagnosticul histologic al cancerului, precum şi pionier in managementul diabetului. Fondata in 1896, compania Roche este in permanenta in cautarea celor mai bune solutii pentru prevenirea, diagnosticarea si tratarea maladiilor, aducandu-si astfel o contributie sustenabila in societate. 29 de medicamente dezvoltate de Roche – printre care antibiotice, medicamente impotriva malariei şi chimioterapice – sunt pe Lista Medicamentelor Esenţiale elaborata de Organizaţia Mondiala a Sanataţii. De asemenea, compania Roche a fost recunoscuta opt ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index.

  Avsnd sediul central in Basel, Elveţia, Roche este prezenta in peste 100 tari, iar in 2016 compania avea peste 94.000 angajati la nivel global. In 2016, Roche a investit 9,9 miliarde de franci elvetieni in cercetare si dezvoltare, compania raportsnd vsnzari de 50,6 miliarde de franci elvetieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinuta in totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia.

  Despre Roche Romania

  Prezent pe piata romaneasca inca din perioada interbelica, Roche isi redeschide reprezentanta locala in anul 1992.  In anul 2005, grupul Roche ia decizia sa infiinteze societatea comerciala S.C. Roche Romania SRL, urmsnd ca activitatea reprezentantei din Bucuresti sa fie preluata de compania locala nou infiintata.

  Roche ofera produse si servicii care acopera intreg spectrul ingrijirilor de sanatate, pornind de la preventie, tratament si psna la monitorizarea post-tratament, in arii terapeutice majore unde exista nevoi medicale neacoperite inca.  Prin intermediul Roche Romsnia, ambele divizii ale Grupului Roche – divizia de farmaceutice si divizia de diagnostice – sunt prezente pe piata din tara noastra, oferind produse si servicii de inalta specializare. Pentru orice informatii suplimentare, va rugam sa accesati www.roche.ro.

  Departamentul de Comunicare al Roche Romsnia: andrei.vlad@roche.com, 0728292664

  [1]European Multiple Sclerosis Platform. MS Facts. Available at: http://www.emsp.org/about-ms/

  [2] Estimated from http://www.emsp.org/wp-content/uploads/2015/08/MS-in-EU-access.pdf as 15% of total MS cases per country

  [3] National Multiple Sclerosis Society. Types of MS. Available at http://www.nationalmssociety.org/What-is-MS/Types-of-MS.

  Related Posts