• banner catena
 • Uleiul din ficat de cod LYSI şi vitaminele D şi A

  Uleiul din ficat de cod – o excelentă sursă de vitamine D şi A, o soluţie naturală pentru combaterea pericolului rahitismului şi a osteoporozei

  Uleiurile de peşte Lysi sunt, fără nici o îndoială, soluţia ideală pentru un aport adecvat de Omega-3 şi vitamina D pentru copii. Puritatea, gustul bun şi eficienţa lor a fost probată de-a lungul timpului, aceasta fiind terapia tradiţională de combatere a rahitismului. La fel de important ca vitaminele D şi A este conţinutul de Omega-3, în special DHA, pentru dezvoltarea funcţiei cognitive şi pentru a pune bazele unei sănătăţi durabile. De asemenea, retina are in componenţa sa acizi graşi Omega-3.

  Lysi Islanda, bazându-se pe cu o experienţă de peste 75 ani şi pe o strictețe deosebită privind calitatea, obţine din cea mai bună materie primă un ulei pur, uşor de înghiţit, natural, cu gust natural sau îmbunătăţit cu aromă naturală de lămâie.
  În multe ţări, copiilor mici li se administra la şcoală, zilnic, Ulei din ficat de cod pentru oase şi dinţi sănătoşi, observându-se, în plus, o mai bună dezvoltare mentală, rezistenţă fizică şi psihică, imunitate şi vitalitate.

  Consumând mai mult de 800 mg de calciu pe zi poate să nu fie de ajuns pentru sănătatea oaselor, dacă organismul nu are la dispoziţie destulă vitamină D, spun cercetătorii.

  Conform unui studiu la care au participat mai mult de 900 de adulţi, s-a concluzionat că o cantitate suficientă de vitamina D poate asigura un nivel ideal de calciu, chiar şi atunci când consumul de calciu este ceva mai mic de 800 mg/zi, din dietă; consumând mai mult de 1200 mg calciu pe zi, fără un aportul suficient de vitamină D, nu se ajunge la nivelul ideal de calciu pentru sănătatea oaselor.

  Numărul celor afectaţi de osteoporoză este în continuă creştere, numai în Europa osteoporoza cauzând circa 1,1 milioane de fracturi în fiecare an, cu costuri sociale considerabile.

  Studii din Marea Britanie arată că 50% din populaţia adultă prezintă deficienţe de vitamina D, o femeie din trei se poate aştepta la apariţia unei fracturi cauzate de osteoporoză după vârsta de 50 de ani, iar bărbaţii, unul din şapte prezintă risc de osteoporoză.
  Problema poate începe încă din copilărie, când carenţa de vitamina D, atât din perioada prenatală, cât şi din prima copilărie provoacă o mineralizare deficitară a oaselor.

  20% dintre copiii mici din ţara noastră suferă de rahitism, dar incidenta lui este în creştere în majoritatea ţărilor, din cauza sedentarismul, a lipsei de mişcare în aer liber, a insuficientei expuneri la soare, a poluării şi a alimentaţiei deficitare.
  S-a ajuns astfel să se discute de o adevărată „epidemie” de rahitism, considerându-se că statele europene ar trebui să adopte politici sociale adecvate care să promoveze o alimentaţie corectă, adoptarea unui mod de viaţă mai activ al copiilor şi asigurarea suplimentelor necesare.

  A mai fost o perioadă de adevărată explozie a rahitismului în vestul Europei, în perioada de început a industrializării, când rahitismul a fost contracarat cu succes prin administrarea în mod preventiv de ulei din ficat de cod, una din cele mai bogate surse de vitamina D.

  După sintetizarea vitaminei D, Uleiul din ficat de cod a continuat să fie la fel de popular în unele ţări nordice, mai mult de jumătate din populaţia Islandei consumându-l cu regularitate, chiar şi vara.

  Uleiul din ficat de cod este şi o sursă de acizi graşi Omega-3,dar şi de vitamină A, atât de importantă pentru sănătatea ochilor.
  Aşadar, Uleiul din ficat de cod cumulează beneficiile vitaminei D, ale vitaminei A şi ale acizilor graşi esenţiali Omega-3.

  Doza obişnuită este între 5 şi 10 ml pe zi, dar unele persoane, în special cele în vârstă, iau o cantitate ceva mai mare, deoarece s-a observat o creştere a imunităţii şi a vitalităţii, a rezistenţei la efort fizic şi la stres, menţinerea stării de bine a organismului, în general.

  Uleiul din ficat de cod poate deveni un suport excelent pentru mai multă mişcare şi chiar pentru sport şi performanţă, susţinând efortul şi o osatură sănătoasă, reduce inflamaţia şi furnizează o cantitate sporită de energie(Omega-3).

  La copiii care au consumat constant ulei de peşte s-a observat de asemenea o îmbunătăţire a funcţiei cognitive, chiar şi ameliorarea ADHD, dar şi asigurarea creşterii normale a dinţilor (uşurează
  erupţia dinţilor şi reduce riscul de apariţie a cariilor) şi a oaselor, o bună dezvoltare oculară, favorizând o dezvoltare armonioasă, viguroasă a corpului.

  Produsele tradiţionale islandeze, Uleiul din ficat de cod pentru copii, Uleiul din ficat de cod natural , Uleiul din ficat de cod cu aromă de lămâie sau Uleiul din ficat de cod capsule sunt uşor de administrat, au gust plăcut, sunt pure şi eficiente, fiind recomandate atât copiilor, cât şi adulţilor şi seniorilor.

  Related Posts