spot_img

Zentiva Romania a atins tinta de 87.000 copaci plantati in 3 ani pentru reconstructia a 22 de hectare din Muntii Fagaras

Grupul Zentiva in Romania, cel mai mare producator de medicamente generice si a treia cea mai mare companie farmaceutica pe plan local in valoare*, a derulat in 2022 a treia mare actiune a sa de impadurire din Muntii Fagaras, proiect implementat cu sprijinul Fundatiei Conservation Carpathia. Procesul de plantare s-a derulat in 2022 in doua etape: in primavara s-au plantat 20.000 de puieti, iar in toamna vremea a permis plantarea unui nou lot de 40.000 de copaci.

Incepand cu 2019, Grupul Zentiva in Romania a contribuit la reabilitarea zonelor afectate de taieri ilegale din Muntii Fagaras cu un total de 87.000 de copaci, care acopera o suprafata de aproximativ 22 de hectare. Angajamentul consecvent pentru reconstructia acestei zone se inscrie initiativei PlanetZ, prin care Grupul Zentiva actioneaza pentru refacerea si protejarea sustenabila a resurselor naturale.

„Suntem convinsi ca putem schimba in bine lumea din jurul nostru prin responsabilitate si consecventa, prin tenacitatea de a face ce este necesar si util, de a duce un lucru la bun sfarsit, de a avea in mod real un impact palpabil si durabil. Pentru al treilea an consecutiv sprijinim Fundatia Conservation Carpathia in misiunea sa de a recupera mediul natural din Muntii Fagaras pierdut in urma deciziilor si actiunii umane. Vom continua si in acest an cu proiecte de mediu si protectie a biodiversitatii”, a declarat Simona Cocos, Director General Zentiva Romania si Republica Moldova.

„Cand vorbim despre natura si procese de regenerare trebuie sa gandim pe termen lung si foarte lung. Ne bucuram sa avem in Zentiva un partener de cursa lunga pentru natura. Chiar daca padurea la care a contribuit echipa Zentiva va incepe sa se vada abia peste 15-20 de ani, este important ca procesul de transformare a inceput deja. Copacii prind radacini, iar odata cu ei intregul ecosistem se schimba in bine. Aici revin o multitudine de specii, procesul de eroziune a solului incetineste, iar din acest bine tot noi oamenii avem de castigat, pentru ca tanara padure produce oxigen”, a declarat Mihai Zotta, Director conservare Fundatia Conservation Carpathia.

Cu sprijinul Zentiva, Conservation Carpathia a plantat pana acum un mix divers de puieti de arbori considerati fara valoare comerciala, dar foarte importanti pentru biodiversitate – fag, brad, molid, paltin, ulm si scorus.

Actiunile de mediu sustinute de catre Zentiva se adauga altor angajamente si proiecte ale Grupului de a reduce utilizarea de resurse, de a proteja si reface resursele naturale si de a utiliza resurse regenerabile. Toate operatiunile Grupului Zentiva din Romania utilizeaza energie verde 100%. Iar recent, Grupul a receptionat un proiect pentru productia de energie electrica prin panouri fotovoltaice cu o putere instalata de 200kW, care va asigura 10% din consumul de energie al fabricii de medicamente generice Labormed.

„In compania noastra suntem ghidati de responsabilitatea fata de colegi, pacienti, parteneri si planeta. Stim ca daca actionam acum, putem asigura un viitor sustenabil in care generatiile viitoare se vor putea bucura de viata pe planeta noastra asa cum o facem noi”, a completat Simona Cocos.

In Romania grupul Zentiva reuneste societatile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fost Alvogen Romania). Grupul este un furnizor major de medicamente generice care acopera peste 15 arii terapeutice, din care amintim terapia durerii, urologie, gastroenterologie, reumatologie si ariile strategice oncologie, cardiovascular, diabet si sistem respirator.

In Romania, in cadrul grupului Zentiva sunt angajate circa 1300 de persoane, dintre care aproximativ 850 in operatiunile industriale (de productie). Grupul de companii Zentiva este lider al pietei de generice din Romania (in volume si in valoare) si lider al pietei totale din Romania (medicamente cu prescriptie, generice si OTC-uri)  in valoare. 1 din 10 medicamente vandute in farmacii apartine companiilor din Grupul Zentiva in Romania.*

*Sursa datelor este IQVIA,  sell-out (iesiri din farmacii), noiembrie 2022.

Despre Zentiva

Zentiva SA este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente generice din Europa. Grupul este prezent in peste 30 de tari si detine unitati de productie la Bucuresti, Praga si Ankleshwar si  2 centre de cercetare dezvoltare la Praga si Ankleshwar.

In acest moment grupul Zentiva detine 2 fabrici la Bucuresti: fabrica Zentiva care functioneaza neintrerupt de la inaugurarea sa din 1962 si fabrica Labormed, una dintre cele mai moderne unitati de productie a medicamentelor solide orale din Romania, rezultatul primei investitii greenfield din industria farmaceutica din tara noastra.

In prezent, Zentiva este cel mai mare producator de generice de pe plan local, in volume vandute.

Alaturi de echipa grupului Zentiva de peste 4800 persoane si reteaua de 4 fabrici, ne straduim sa fim campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistenta medicala ale oamenilor.

Credem ca sanatatea trebuie sa fie un drept si nu un privilegiu. Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie de acces mai usor la medicamente de inalta calitate si la sanatate. Lucram in stransa legatura cu medicii, farmacistii, distribuitorii, autoritatile de reglementare si guvernamentale pentru a asigura solutiile de zi cu zi de care depindem cu totii.

www.zentiva.ro

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:

Ioana Lucescu, Director de Comunicare Zentiva Romania – ioana.lucescu@zentiva.com, 0747.051.338

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst