• banner catena
 • Interviu realizat cu domnul Mircea Istudor Povestea unui brand

  • CEO „EXPERTMED LCD”

   

  Domnule Istudor, firma Expertmed LCD împlinește anul acesta 25 de ani de activitate. Un sfert de secol din România este în sine o realizare extraordinară. Vă mai aduceţi aminte cum aţi început?

  Vă mulţumesc în primul rând pentru invitaţie și întrebare. Eram tânăr și entuziasmat de posibilitatea de a aduce claritate în lume. Era prin 1994, o perioadă de noi începuturi pentru toată lumea, când încă nu știam ce înseamnă tehnici de vânzare, marketing, informaţia încă era greu de accesat. Știam faptul că toate spitalele, indiferent de specialitatea medicală, duceau o lipsă acută de materiale sanitare, aparatură și aveam să le ajut. Nu era totul conturat până în cel mai mic detaliu, desigur, dar am trecut la acţiune. Mi se părea nedrept să nu beneficiem de tratament de calitate, doar pentru că medicii nu au instrumentele necesare pentru a practica meseria pentru care  studiaseră atâţia ani măcar în mod decent dacă nu la cele mai înalte standarde. Domeniul medical reprezintă o provocare pentru noi ca și companie, fără doar și poate și avem posibilitatea ca prin dedicare să ajutăm oamenii cu care intrăm în contact.

  De-a lungul timpului cu siguranţă aţi întâmpinat nenumărate obstacole, aţi depășit situaţii neprevăzute și aţi învăţat din mers, ca să zic așa, lecţii importante atât cu privire la afacere în sine cât și la piaţa pe care activaţi. Este ceva ce aţi dori să împărtășiţi?

  Nici nu vă puteţi imagina cât de mult și de câte ori s-au modificat de-a lungul anilor condiţiile de piaţă dar și restul factorilor din acest mediu. Cea mai importantă lecţie învăţată este ascultarea clientului și găsirea celei mai bune soluţii.

  După cum aţi menţionat mai devreme, în toate specialităţile medicale se manifestă o lipsă a dotărilor. Și totuși, de ce aţi ales să vă specializaţi în aparatură și dispozitive pentru oftalmologie?

  Realitatea este obiectivă și nu o spun doar eu, însă cred că suntem cu toţii de acord că vederea este unul dintre cele mai de preţ simţuri. Pierderea, chiar și parţială a vieţii. Un medic ce nu are la dispoziţie tehnica  necesară pentru a diagnostica și ulterior a stabili un eventual remediu, poate afecta în mod iremediabil viaţa pacienţilor săi. Acum mulţi ani, eram martorul unui astfel de diagnostic și a unei intervenţii nefericite, ce a dus, în mod absolut regretabil, la pierderea ochiului pacientului. Consecinţele, atât pentru pacient dar și pentru medic, cum ușor vă puteţi imagina,  au fost devastatoare. În acel moment, ceva a rezonat cu mine și-am luat decizia să sprijin oamenii în această zonă.

  Acum, în an aniversar, nu se poate să nu va întreb care sunt secretele longevităţii firmei Expertmed? Care este reţeta?

  Ar fi minunat să am o reţetă universală pe care să o pot împărtăși, dar nu am din păcate. Determinare și dorinţa de a contribui, desigur și în plus am convingerea că ceea ce a contribuit în mod categoric la această longevitate a noastră a fost și va rămâne, un cumul de perseverenţă, onestitate, flexibilitate și îndeosebi construcţia unei relaţii cu clienţii/partenerii pe termen lung. Totodată, un aport major, determinant, îl are echipa alături de care lucrez.  De unul singur mi-ar fi imposibil. Expertmed LCD înseamnă de fapt, o echipă de oameni foarte bine pregătiţi, creativi și mai ales deschiși la minte, deschiși la nou, dispuși să își asume alături de mine sarcina de a educa piaţa, de a oferi soluţii optime inovative, personalizate.

  Cum arată viitorul Expertmed, acum Expertmed LCD?

  În 2018 am iniţiat și anul acesta va continua procesul de re-branduire, repoziţionare și reînnoire. Sunt în lucru proiecte foarte interesante, cu parteneri de top din industria de aparatură oftalmologică ce vor fi lansate începând din acest sezon. Vom continua să venim în întâmpinarea profesioniștilor din domeniu (medici oftalmologi, optometriști, etc.) cu soluţii complete pentru dotarea spaţiilor lor de lucru, soluţii de finanţare ale proiectelor de dezvoltare, cursuri practice (workshop-uri/seminarii hands-on), demonstraţii live în cadrul unităţilor medicale și alte multe activităţi surpriză. Știu că Expertmed LCD nu va înceta niciodată să se reinventeze. Deja, până acum, de la înfiinţarea firmei am făcut saltul de la telefonul cu disc — la telefonia mobilă, de la redactarea ofertelor la mașina de scris la laptop, de la anunţuri la mica publicitate și reclame în ziare am trecut la social media online… abia aștept să văd ce ne oferă tuturor, viitorul! Un lucru este cert. Viitorul sună bine, precum sloganul unei companii celebre din anii trecuţi.

   

  Related Posts