• banner catena
  • USP a lansat o inovatie pe piata farmaceutica din Romania: Bloxivir®, masura suplimentara de protecție impotriva virusurilor care produc COVID-19, raceala si gripa

    USP a lansat o inovatie pe piata farmaceutica din Romania: Bloxivir®, masura suplimentara de protecție impotriva virusurilor care produc COVID-19, raceala si gripa

                                                   

    In prezent, pentru protectia impotriva virusurilor, apelam mai ales la produse care construiesc imunitatea din interior – precum cele care contin vitamine, minerale, probiotice sau ingrediente de origine naturala, facem vaccinuri preventive sau ne protejam prin purtarea mastilor de protectie si dezinfectarea frecventa a mainilor.

    Exista o metoda suplimentara de protectie impotriva virusurilor! Bloxivir® Spray este un dispozitiv medical care asigura o bariera impotriva virusurilor* care produc inclusiv COVID-19, raceala si gripa. Poate fi folosit preventiv, pentru a ne simti mai in siguranta.

    ”Orice metoda de protectie suplimentara pe care o putem folosi pentru a ne proteja in lupta impotriva virusurilor* gripale si coronavirusurilor este mai mult decat binevenita. In acest sens, intrarea pe piata a spray-urilor nazale si orale Bloxivir®, cu beneficii evidente dovedite stiintific, este o veste incurajatoare. Mucoasa nasului si a gatului formeaza prima bariera fizica a organismului si implicit prima linie de aparare a sistemului imunitar, iar Bloxivir®, prin stratul protector format pe mucoasa nazala si bucala, actioneaza drept la ținta”, a declarat Prof. Univ. Dr. Otilia Marginean, medic la Spitalul de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” Timisoara.

    CUM ACTIONEAZA BLOXIVIR®?

    Bloxivir® blocheaza virusurile* care produc inclusiv COVID-19, raceala si gripa.

    Dupa aplicarea pe membranele mucoase ale nasului, gurii si gatului, Bloxivir® Spray Nazal si Oral, sub forma de gel, formeaza un strat protector care actioneaza drept bariera mecanica impotriva agentilor patogeni, iar ingredientele din compozitie dezactiveaza agentii patogeni.

    Astfel, Bloxivir® protejeaza impotriva virusurilor cu grad ridicat de infectiozitate, amelioreaza simptomele infectiilor si scurteaza durata acestora. Prin urmare, este atat o modalitate de prevenire, cat si de combatere a infectiilor virale ale cailor respiratorii superioare, cauzate de virusuri* gripale si coronavirusuri, inclusiv SARS-CoV-2. Utilizarea produsului de catre persoanele infectate (inclusiv asimptomatice) reduce riscul infectarii altor persoane.

    Bloxivir® sub forma de gel incolor si inodor poate fi utilizat de mai multe ori pe zi de catre adulti si copii cu varsta peste un an. Efectul protector incepe imediat dupa aplicare si dureaza pana la 5 ore.

    „Bloxivir® este destinat oricarei persoane care doreste sa se protejeze, pe sine sau pe ceilalti, impotriva infectiilor cu virusuri* care cauzeaza COVID-19, raceala sau gripa. Poate fi utilizat atat ocazional (de exemplu: mers la şcoala, mers la cumparaturi), cat si in mod frecvent (de exemplu: prezenta in colectivitate timp indelungat)”, a mai adaugat Prof. Univ.Dr. Otilia Marginean.

    TREI SUBSTANȚE ACTIVE DOVEDITE CLINIC

    Cele trei substanțe active din Bloxivir®, oferite intr-o combinatie unica in Romania** – iota-caragenan, ectoina si acid hialuronic – au fost confirmare clinic.

    IOTA- CARAGENAN este un tip de polizaharide extrase din alge rosii. Acționeaza prin formarea unui strat protector pe mucoasa nazala, care este responsabil pentru acțiunea esențiala a produsului: prevenirea aderarii virusurilor* si patrunderea acestora in celule. Ajuns la locul infecției, acopera suprafața virala prin interacțiuni electrostatice, prevenind astfel legarea virusurilor* (inclusiv SARS-COV-2) de mucoasa, internalizarea si, ca urmare, infecția. In cazul in care infecția a avut deja loc, particulele de virus nou sintetizate care sunt eliminate din celule sunt neutralizate de iota-caragenan, acționand astfel impotriva raspandirii virusurilor*.

    ECTOINA este un aminoacid ciclic derivat din microorganisme care traiesc in locuri greu accesibile – gheizer, desert, apa sarata. Mecanismul de acțiune al ectoinei este determinat de capacitatea sa de a lega apa. Datorita acesteia, poate oferi protecție structurilor celulare pentru mai mult timp, ceea ce previne procesul de deshidratare. Acest aminoacid acționeaza intr-un mod stabilizator asupra proteinelor si, ca urmare, asupra celulelor.

    ACIDUL HIALURONIC este o substanța hidratanta care retine apa si creste vascozitatea solutiei. Datorita proprietatilor sale mucoadezive si a capacitatii de a retine apa de hialuroniat de sodiu, produsul are proprietati excelente de aderenta la membrana mucoasa, ceea ce creste durata prezenței gelului pe membranele mucoase. Ca urmare, substantele prezente in stratul protector/ baza de sustinere a produsului sunt dispersate si actioneaza in mod auxiliar fața de stratul protector, in principal hidratand si calmand. Stratul protector adera la membrana mucoasa, reduce disconfortul pe termen lung asociat cu durerea cauzata de inflamatia membranei mucoase si cu uscaciunea sau iritatiile membranelor mucoase. Datorita biocompatibilitatii hialuronatului de sodiu, acesta nu irita tesuturile si poate fi utilizat pentru o perioada lunga de timp.

    STUDIILE CLINICE CONFIRMA EFICIENTA BLOXIVIR®

    Un studiu clinic cu 394 persoane demonstreaza rolul preventiv al iota-caragenanului impotriva virusului SARV-COV-2. Avem astfel la dispozitie rezultatele unui studiu multicentric, randomizat, dublu-orb, controlat placebo, care evalueaza utilizarea unui spray nazal care contine Iota-Caragenan in profilaxia COVID-19 in randul personalului din spital dedicat ingrijirii pacientilor cu COVID-19.

    Din 24 iulie 2020 pana in 20 decembrie 2020, angajati din 10 spitale din Argentina, in total 394 de persoane, medici, asistente medicale si alti furnizori de servicii medicale sanatosi din punct de vedere clinic au fost desemnati intr-un raport de 1:1 sa primeasca patru doze zilnice de spray Iota-Caragenan sau placebo timp de 21 de zile, in mod aleatoriu. Au fost inclusi medici, asistente si alti angajati din spitale fara antecedente de infectie cu SARS-CoV-2, care au efectuat ingrijiri medicale intr-o zona COVID-19 din spital si, prin urmare, au fost expusi zilnic pacientilor cu COVID-19.

    196 subiecti au primit Iota-Caragenan si 198 au primit placebo. Varsta medie a participantilor a fost de 38,5 ±9 ani, iar 75,1% erau de sex feminin. Ambele grupuri de tratament au avut caracteristici de baza similare.

    Rezultatele au confirmat ca incidenta COVID-19 (simptomatic, confirmat PCR) a fost semnificativ mai mica in grupul Iota-Caragenan comparativ cu grupul placebo (1·0% vs 5.0%) (Odds Ratio 0.19 (interval de incredere 95%, 0.05 la 0.77; p= 0.03) in timpul celor 21 de zile. Iar absenta de la locul de munca a fost mai mica in grupul Iota-Caragenan (0,5% si 2,0%; p<0,0001, 95% CI, 1,0 pana la 2,2; p <0,0001). Studiul demonstreaza practic faptul ca iota-caragenan reduce cu 80% riscul infectarii cu COVID-19.

    In plus, eficacitatea si siguranța spray-ului nazal cu iota-caragenan au fost studiate la peste 600 de copii si adulti cu simptome de raceala comuna. S-a demonstrat o reducere semnificativa a incarcaturii virale a diferitelor virusuri respiratorii in grupul de tratament cu iota-caragenan comparativ cu cel placebo, siguranta in utilizare si o reducere a severitații si duratei simptomelor.

    Pentru detalii despre produs: https://bloxivir.com/ro/

    Despre USP

    USP este una dintre cele mai de succes companii farmaceutice din Europa Centrala si de Est, activa in piata de medicamente fara prescriptie medicala, suplimente alimentare si dispozitive medicale. Fondata in SUA in 1992, compania este numarul 1 pe piața de Consumer Healthcare din Polonia.

    USP a intrat in Romania la inceputul anului 2021. In anii urmatori, pe masura lansarii portofoliului de OTC-uri, precum si prin inovatii constante ale brandurilor deja lansate, compania isi propune sa devina unul dintre liderii pietei de CHC de pe plan local.

    Misiunea USP este sa protejeze sanatatea oamenilor, oferindu-le produse de calitate, cu eficienta dovedita, adaptate nevoilor individuale specifice.

    Health Reinvented!

    *blocheaza patrunderea coronavirusurilor, inclusiv SARS-CoV-2, şi a virusurilor gripale tip B, C in celule. **Conform date Cegedim, octombrie 2021.

    Bloxivir® este disponibil in farmaciile din Romania, cat si online. Bloxivir® Spray Nazal si Oral, sub forma de gel, sunt dispozitive medicale. Cititi cu atentie instructiunile de utilizare. Bloxivir® este o masura de protectie suplimentara, contribuind la cresterea optiunilor privind actiunile preventive impotriva gripei, racelii sau COVID-19. Tineti cont de recomandarile epidemiologice in vigoare.

    Bibliografie articol: 1. Instructiuni de utilizare Bloxivir®. 2. Morokutti-Kurz M, Froba M, Graf P, Große M, Grassauer A, Auth J, et al. (2021) Iota-carrageenan neutralizes SARS-CoV-2 and inhibits viral replication in vitro. PLoS ONE 16(2):e0237480. 3. Juan M. Figueroa et Al., Efficacy of a nasal spray containing Iota-Carrageenan in the prophylaxis of COVID-19 in hospital personnel dedicated to patients care with COVID-19 disease, April 15, 2021. The trial is registered at ClinicalTrials.gov (NCT04521322).

    Related Posts