• banner catena
 • Zentiva lanseaza un nou medicament pentru afectiuni respiratorii inflamatorii si obstructive care reduce spitalizarile si riscul de deces

  Zentiva, cel mai important producator local de medicamente din Romania si a treia cea mai importanta companie farmaceutica pe piata autohtona1, a lansat un nou medicament generic pentru afectiuni respiratorii cronice inflamatorii si obstructive. Medicamentul este o combinatie de doua substante active – salmeterol, bronhodilatator cu durata lunga de actiune care ajuta la mentinerea deschisa a cailor respiratorii din plamani si corticosteroidul fluticazona, care actioneaza prin reducerea inflamatiei de la nivelul tractului respirator.

  Noul medicament, cu un dispozitiv de inhalare unic de piata, usor de folosit in 3 pasi, este destinat tratamentului de mentinere al astmului bronsic si al bolii pulmonare obstructive cronice, doua afectiuni respiratorii cu incidenta in crestere in Romania. Efectul sinergic al celor doua substante active reduce ratele de exacerbare, ale caror consecinte pot fi spitalizarea si riscul de deces in cazul ambelor afectiuni 2,3.

  Astmul bronsic este o boala inflamatorie a cailor aeriene caracterizata prin cresterea raspunsului tractului respirator la o multitudine de stimuli. Se considera ca astmul este cauzat de o combinatie de factori genetici si de mediu. In Romania, prevalenta afectiunii este estimata la 6% din populatia totala, respectiv 1,16 milioane persoane afectate, iar numarul acestora este prognozat sa creasca. In Europa, dintr-o populatie totala de 748 milioane, 7 milioane sufera de astm bronsic, adica aproximativ 10%. Numai in ultimii 10 ani, prevalenta astmului a manifestat o crestere cu 50%.

  Boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) este o afectiune frecventa, in care plamanii şi caile respiratorii sufera modificari importante, de cele mai multe ori ireversibile, care persista toata viaţa. In Europa, prevalenta bolii se situeaza intre 4% si 10%, in timp ce Romania raporteaza 860.000 de pacienti cu varsta de peste 40 de ani, conform Societatii Romane de Pneumologie. Prevalenta BPOC este in crestere cu 0,3% in ultimii 2-5 ani.

  „Astmul si boala pulmonara obstructiva sunt afectiuni respiratorii cronice frecvente si cu o incidenta in crestere, care afecteaza calitatea vietii pacientilor si implica riscuri de sanatate. Din pozitia de producator major de medicamente generice, dorim sa punem la dispozitia pacientilor tratamente moderne, accesibile iar aceasta lansare raspunde asteptarilor medicilor pentru terapii evoluate care adreseaza afectiunile respiratorii. Prin formularea specifica si modul de administrare, noul medicament sustine medicii si pacientii cu o optiune terapeutica moderna.”, a declarat Simona Cocos, Director General Zentiva Romania si Moldova.

  Atat astmul bronsic cat si boala pulmonara obstructiva cronica, sunt afectiuni cronice care necesita de cele mai multe ori o terapie de mentinere de durata. Pentru un management eficient al celor 2 boli un factor deosebit de important este comunicarea eficienta si constanta intre medicul curant si pacient. O buna educatie a pacientului in ceea ce priveste constientizarea bolii, evitarea factorilor de risc ai exacerbarilor si utilizarea corecta a medicatiei inhalatorii sunt esentiale in obtinerea unei aderente bune a pacientului la tratament si in controlul eficient al simptomelor.4

  Avantajul acestui medicament, care contine o combinatie de substante cu care exista o experienta clinica de aproape 20 de ani in Romania, este dispozitivul de inhalare usor de folosit care creste sansele unei aderente mai bune a pacientului la tratamentul recomandat de catre medic.

  1. Sursa IQVIA Martie 2020-Februarie 2021, date sell-in si sell-out intrari si iesiri din farmacii
  2. R. Celli, Standards for the diagnosis and treatment of patients with COPD:a summary of the ATS/ERS position paper, Eur Respir J 2004; 23: 932–946J. D. Spahn, Combination inhaled glucocorticoid/long-acting beta-agonist safety The long and winding road, Ann Allergy Asthma Immunol, 2018
  3. GOLD 2020 Pocket Guide to COPD Diagnosis, Management and Prognosis
  4. Global Strategy for Asthma Management and Prevention 2021 update

  Important – Pacientii cu afectiuni respiratorii cronice sunt sfatuiti sa mearga regulat la medic pentru evaluarea si monitorizarea afectiunii si sa evite automedicatia. In orice situatie privind afectiunile de care sufera si tratamentul necesar, pacientii trebuie sa consulte medicul.

  In Romania, grupul Zentiva reuneste societatile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L., Be Well Pharma S.R.L. si Solacium Pharma S.R.L., aceasta din urma fiind distribuitor de suplimente alimentare, dispozitive medicale si OTC. Grupul este un furnizor major de medicamente generice esentiale in cardiologie, oncologie, pneumologie, gastroenterologie, urologie, terapia durerii si pentru sistemul nervos. In prezent, grupul Zentiva exporta din Romania in tari precum Germania, Marea Britanie, Franta, Italia, Elvetia, Cehia, Rusia, Belarus si altele.

  Despre Zentiva – www.zentiva.ro

  Zentiva SA este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente generice din Europa. Grupul detine unitati de productie la Bucuresti, Praga si Ankleshwar. In acest moment grupul Zentiva detine 2 fabrici la Bucuresti: fabrica Zentiva care functioneaza neintrerupt  de la inaugurarea sa din 1962 si fabrica Labormed,  una dintre cele mai moderne unitati de productie a medicamentelor solide orale din Romania, rezultatul primei investitii greenfield din industria farmaceutica din tara noastra.

  In prezent, Zentiva este cel mai mare producator de generice de pe plan local, in volume si valoare.

  Alaturi de echipa grupului Zentiva de peste  4500 de persoane si reteaua de 4 fabrici, ne straduim sa fim campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistenta medicala ale oamenilor.

  Credem ca sanatatea trebuie sa fie un drept si nu un privilegiu. Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie de acces mai usor la medicamente de inalta calitate si la sanatate Lucram in stransa legatura cu medicii, farmacistii, distribuitorii, autoritatile de reglementare si guvernamentale pentru a asigura solutiile de zi cu zi de care depindem cu totii.

  Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:

  Ioana Lucescu, Director de Comunicare Zentiva Romania,

  ioana.lucescu@zentiva.com, 0747.051.338

  Related Posts