spot_img

Roche lanseaza cobas 5800, un nou sistem de diagnosticare moleculara pentru a extinde accesul la teste si a imbunatati ingrijirea pacientilor

Roche lanseaza cobas 5800, un nou sistem de diagnosticare moleculara pentru a extinde accesul la teste si a imbunatati ingrijirea pacientilor

  • Bolile infectioase, cum ar fi cele transmise pe cale respiratorie, sexuala si prin transplant, devin din ce in ce mai greu de gestionat si reprezinta o problema medicala din ce in ce mai stringenta pentru milioane de pacienti din intreaga lume.
  • Accesul la teste de diagnosticare precise si fiabile ajuta clinicienii sa imbunatateasca ingrijirea pacientilor, sa limiteze cheltuielile cu asistenta medicala si sa contribuie la protejarea sanatatii publice.
  • Sistemul cobas 5800 este un sistem nou si compact care completeaza portofoliul Roche Molecular, oferind eficienta, simplificare si rezultate rapide laboratoarelor de toate dimensiunile, astfel incat medicii sa poata determina prompt cele mai bune strategii de tratament pentru pacientii lor.

Roche lanseaza sistemul cobas® 5800, un nou instrument de laborator molecular, in tarile care accepta marcajul CE. Testarea reprezinta una dintre primele linii de aparare pentru a proteja starea generala de bine a unui pacient si este de o importanta vitala in orientarea rapida a tratamentului acestuia. Sistemul cobas 5800 ajuta la abordarea provocarilor cu care se confrunta laboratoarele din cauza cresterii numarului de teste pentru pacienti, a complexitatii sistemului de compensare si a necesitatii unui meniu de teste mai diversificat, oferind in acelasi timp rezultate semnificative prompte.

„Diagnosticul continua sa revolutioneze modul in care furnizorii de servicii medicale ingrijesc pacientii si este esential, acum mai mult ca niciodata, accesul comunitatii medicale la solutii de testare fiabile si precise“, a declarat Thomas Schinecker, CEO Roche Diagnostics. „Suntem incantati ca putem oferi acum un sistem molecular compact, complet automatizat, asa cum este sistemul cobas 5800. Acesta contribuie la solutionarea cerintelor in creştere la care sunt supuse laboratoarele prin eficienta sporita, fluxuri de lucru optimizate si economii de costuri, permitandu-le acestora sa ofere ingrijiri de calitate pacientilor.“

Sistemul cobas 5800, cel mai nou membru al gamei Roche Molecular, se bazeaza pe inovatia sistemelor cobas® 6800 si cobas® 8800, facand testele moleculare accesibile pentru mai multi pacienti din intreaga lume.

Roche anticipeaza ca va primi aprobarea Administratiei americane pentru alimente si medicamente din SUA (U.S. Food and Drug Administration) in cursul trimestrului III din 2022.

Despre Sistemul cobas 5800

Sistemul cobas 5800 este o solutie de testare moleculara PCR in timp real care ofera performante excelente si utilitate cu valoare adaugata intr-un spatiu compact. cobas 5800 System ofera automatizare, consolidare, integrare si standardizare – facandu-l o solutie scalabila si eficienta din punct de vedere al costurilor pentru laboratoarele mai mici care cauta performante de laboratoare mari sau pentru laboratoarele mari care cauta agilitate de laboratoare mici.

Sistemul este construit pentru a oferi un flux de lucru complet automatizat care cuprinde furnizarea, transferul si pregatirea probei, amplificarea si detectia, calcularea rezultatelor si transmiterea acestora catre sistemul informatic de laborator (Laboratory Information System – LIS). Modulul unic permite un timp de asteptare de pana la opt ore*[1], reducand astfel timpul de lucru, ceea ce poate duce la imbunatatirea productivitatii, la reducerea posibilitatilor de eroare si la timpi de executie mai previzibili.

Sistemul cobas 5800 va oferi acelasi meniu ca si sistemele cobas 6800 si 8800, inclusiv testul cobas® SARS-CoV-2. Sistemul ofera o capacitate extinsa la bord, permitand laboratoarelor sa prelucreze simultan mai multe teste si furnizeaza pana la 144 de rezultate intr-o tura de opt ore. Acest sistem simplificat de testare moleculara va permite majoritatii laboratoarelor sa isi concentreze mai mult de 90 la suta[2] din testele moleculare de rutina pe o singura platforma. Pentru mai multe informatii vizitati diagnostics.roche.com.

Despre Roche

Roche este unul din pionerii globali ai industriei farmaceutice si de diagnostic, ce inoveaza continuu cu scopul de a imbunatati viata oamenilor. Sinergia dintre diviziile de Farmaceutice şi Diagnostic au transformat Roche in lider global al medicinii personalizate, o strategie care isi propune sa ofere tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit, in cele mai bune conditii posibile.

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce ofera medicamente diferentiate clinic in domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei si afectiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial in diagnosticul in vitro şi in diagnosticul histologic al cancerului, precum şi pionier in managementul diabetului. Fondata in 1896, compania Roche este in permanenta in cautarea celor mai bune solutii pentru prevenirea, diagnosticarea si tratarea maladiilor, aducandu-si astfel o contributie sustenabila in societate. 30 de medicamente dezvoltate de Roche – printre care antibiotice, medicamente impotriva malariei şi chimioterapice – sunt pe Lista Medicamentelor Esentiale elaborata de Organizatia Mondiala a Sanataţii. De asemenea, compania Roche a fost recunoscuta opt ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index.

Avand sediul central in Basel, Elveţia, Roche este prezenta in peste 100 tari, iar in 2020 compania avea peste 100.000 angajati la nivel global. In 2020, Roche a investit 12,2 miliarde de franci elvetieni in cercetare si dezvoltare, compania raportand vanzari de 58,3 miliarde de franci elvetieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinuta in totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia.

Despre Roche Romania

Prezent pe piata romaneasca inca din perioada interbelica, Roche isi redeschide reprezentanta locala in anul 1992.  In anul 2005, grupul Roche ia decizia sa infiinteze societatea comerciala S.C. Roche Romania SRL, urmand ca activitatea reprezentantei din Bucuresti sa fie preluata de compania locala nou infiintata.

Roche ofera produse si servicii care acopera intreg spectrul ingrijirilor de sanatate, pornind de la preventie, tratament si pana la monitorizarea post-tratament, in arii terapeutice majore unde exista nevoi medicale neacoperite inca. Prin intermediul Roche Romania, ambele divizii ale Grupului Roche – divizia de farmaceutice si divizia de diagnostice – sunt prezente pe piata din tara noastra, oferind produse si servicii de inalta specializare. Pentru orice informatii suplimentare, va rugam sa accesati www.roche.ro.

Toate marcile inregistrate folosite sau mentionate in acest comunicat sunt protejate de lege.

[1]Timpul de asteptare depinde de numarul de incercari efectuate si de numarul de cicluri de procesare initiate (in conditii de testare continua >96 de incercari pe tura, timpul de asteptare poate fi cuprins intre 4 si 8 ore).

[2] Poate varia in functie de disponibilitatea testului in tara dumneavoastra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst