spot_img

Obezitatea – o noua optiune terapeutica pentru managementul greutatii pe termen lung, disponibila pacientilor romani

Obezitatea este o boala cronica grava, fiind considerata o epidemie globala1. In Romania, prevalenta obezitatii in randul populatiei generale este de 21,9%2, cu cele mai ridicate procente de prevalenta in segmentele de varsta 40-59 ani (30,1%)2 si 60-79 de ani (41,6%)2. Pandemia de COVID-19 a evidentiat in plus riscurile mai mari care sunt asociate cu obezitatea.Novo Nordisk informeaza ca extinde portofoliul produselor disponibile in Romania, prin introducerea pe piata a unei solutii inovatoare pentru managementul greutatii pe termen lung, cu date clinice de eficacitate si siguranta furnizate printr-un amplu program de cercetare clinica si cu rezultate atat in managementul greutatii corporale cat si al complicatiilor asociate.

Tratamentul cu administrare subcutanata stimuleaza satietatea si scade pofta de mancare. Disponibil pacientilor din Romania pe bazade prescriptie medicala, tratamentul este indicat ca adjuvant la un regim alimentar hipocaloric si o activitate fizica crescuta, pentru scadere ponderala la pacienti.

Obezitatea este una dintre cele mai mari probleme de sanatate publica ale secolului, afectand calitatea vietii si sanatatea a unui procent insemnat de adulti, adolescenti si copii.

Obezitatea este o boala cronica insotita de multiple comorbiditati, care a atins o frecventa alarmanta. In acest an, atat Comisia Europeana cat si Organizatia Mondiala a Sanatatii au semnalat importanta deosebita a acestei boli. Datele statistice arata ca 53%3 din populatia europeana inregistreaza probleme de control ponderal (obezitate, suprapondere). Si in Romania avem o situatie similara, cu mai mult de unu din doi romani avand suprapondere sau obezitate, asa cum au relevat studiile PREDATORR si ORO. Prevenirea obezitatii si ingrijirea persoanelor cu obezitate devine astfel o sarcina prioritaraa sistemelor de sanatate. S-a demonstrat ca prin actiuni bine organizate de ingrijire a persoanelor cu obezitate, prin scaderea in greutate si mentinerea ei pe termen lung, comorbiditatile care o insotesc se amelioreaza”, a declarat Prof. Dr. Nicolae Hancu, medic primar diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Misiunea noastra, a Novo Nordisk, este de a veni cu solutii inovatoare de tratament pentru a conduce la schimbare in arii terapeutice care afecteaza major viata oamenilor. Extinderea noastra in zona obezitatii vine sa confirme efortul de cercetare de zeci de ani din domeniul diabetului si a bolilor asociate si sa ofere o noua speranta medicilor si pacientilor, ca stiinta poate oferi solutii pentru managementul unor afectiuni cu impact semnificativ la nivelul societatii, precum obezitatea”, a declarat Cecilia Radu, General Manager Novo Nordisk Romania.

In Romania, Novo Nordisk este o companie implicata activ, construind parteneriate solide cu asociatiile de pacienti, cu societatile medicale si cu factorii de decizie, pentru a invinge diabetul si alte afectiuni cronice majore, asa cum este si obezitatea. Acest lucru poate fi atins prin actiuni de preventie, prin acces la tratamentul potrivit pentru fiecare pacient, prin actiuni de educare si informare.

Despre Novo Nordisk

Novo Nordisk este o companie farmaceutica globala, fondata in 1923, cu sediul central in Danemarca. Scopul nostru este de a determina schimbari pentru a invinge diabetul si alte boli cronice grave, cum ar fi obezitatea, boli rare de sange si tulburari endocrine. Facem acest lucru prin descoperiri stiintifice de pionierat, prin extinderea accesului la medicamentele noastre si cautand solutii pentru prevenirea si, in cele din urma, vindecarea bolilor. Novo Nordisk are aproximativ 47.000 de angajati in 80 de tari, produsele companiei fiind prezente in aproximativ 170 de tari. Pentru mai multe informatii, vizitati novonordisk.com, Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube.

Nota: Acest document se adreseaza reprezentantilor media si are caracter strict informativ despre disponibilitatea unui nou tratament, eliberat doar pe bazade prescriptie medicalala recomandarea medicului; nu este un material promotional.

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:

Mihaela Dinca mihaela@moremagic.ro 0723 358 235

 

Surse date:

  1. World Health Organisation, site <Obesity (who.int)> data ultimei accesari 12 noiembrie 2021
  2. Roman G . et al. Obesity and Health-Related Lifestyle Factors in the General Population in Romania: a Cross Sectional Study. Acta Endo (Buc) 2015, 11 (1): 64-72
  3. Eurostat, 2019, site < Over half of adults in the EU are overweight – Products Eurostat News – Eurostat (europa.eu) >, data ultimei accesari: 3 ianuarie 2022

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst