spot_img

Primul transplant cardiac din 2022, la Clinica de Chirurgie Cardiovasculara a Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti – Floreasca

Primul transplant cardiac din acest an a fost facut vineri, 14 ianuarie, de echipa coordonata de Prof. Dr. Horatiu Moldovan – Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, Clinica de Chirurgie Cardiovasculara a Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti – Floreasca, impreuna cu Prof. Dr. Horatiu Suciu de la Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie „George Emil Palade” din Targu Mures, Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures. Acesta este, de altfel, si primul transplant cardiac realizat de tanara echipa a Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara de la Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti – Floreasca.

„Ne bucuram sa contribuim la reluarea activitatii de transplant in Clinica de Chirurgie Cardiovasculara a SCUB, felicitari pentru tanara echipa care duce mai departe traditia transplantului cardiac in aceasta clinica; sper ca un numar tot mai mare de pacienti care sunt pe listele de potentiali receptori sa beneficieze de transplant in cel mai scurt timp.”, a declarat Prof. Univ.Dr. Horatiu Suciu, dupa incheierea interventiei.

Pacientul care a primit transplantul are 32 de ani si se afla de mai mult timp pe lista receptorilor. Cordul a fost prelevat in cursul diminetii la Spitalul de Urgenta Militar Central, donatorul fiind o tanara de 20 de ani aflata in moarte cerebrala in urma unei hemoragii cerebrale.

Domnul Prof. Univ. Dr. Horatiu Moldovan a declarat, la randul sau: „Interventia a durat aproape 5 ore si a reunit eforturile echipelor specializate din Bucuresti si Targu Mures; multumesc pentru suport profesorului Horatiu Suciu si echipei sale, ale caror rezultate in domeniul transplantului cardiac in Romania ne-au inspirat si motivat in munca noastra la SCUB. Dorim ca programul de transplant cardiac in Romania sa continue intr-un ritm si mai dinamic, iar resursele alocate sa fie indreptate spre cresterea numarului de interventii, precum si pentru formarea tinerilor medici in acest domeniu de inalta specialitate.”

 

Prof. Univ. Dr. Habil. Horatiu Moldovan a preluat conducerea Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara de la Spitalul Floreasca in luna martie  a anului trecut. In cele 9 luni de activitate, tanara echipa de specialisti a efectuat 182 operatii de chirurgie cardiaca, dintre care 135 pe cord deschis, cu circulatie extracorporala, la care se adauga interventiile de urgenta din garda – preponderent in aria chirurgiei vasculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst