spot_img

Congresul Național de Neuroștiințe Moderne din România reunește la Iași zeci de specialiști din întreaga țară

Congresul Național de Neuroștiințe Moderne din România – “Neuroștiințele în Serviciul Pacientului” Președinte Congres: Conf. Univ. Dr. Lucian EVA
Președinte Societatea Română de Neurochirurgie: Conf. Univ. Dr. Horia PLEȘ Perioada: 11-14 Octombrie 2023 Locație: Hotel Ramada City Center, Iasi Website: www.cnncongres2023.neuroexcelenta.ro

Avem onoarea și bucuria de a vă anunța că în perioada 11-14 octombrie 2023, Iașul revine în atenția comunității medicale din întreaga țară prin intermediul celei de a 5-a ediții a Congresului Național de Neuroștiințe Moderne – “Neuroștiințele în Serviciul Pacientului”, eveniment coordonat de Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Asociația Human Brain Academy (HBA), cu sprijinul Ministerului Sănătății (MS) și al Societății Române de Neurochirurgie (SRN).

Congresul Național de Neuroștiințe Moderne din România este o manifestare emblematică pentru comunitatea medicală ieşeană, un eveniment devenit de tradiție și unul dintre evenimentele majore ale neurochirurgiei românești, atât prin aria științifică acoperită cât și prin participare, reușind în fiecare an să aducă în fața comunității medicale și nu numai, o parte dintre cei mai importanți specialiști în neuroștiințe din România dar și din afara țării, prezenți aici pentru a împărtăși cu generozitate din vasta lor experiență profesională dar și de viată.

Evenimentul va avea loc la Sala New York a Hotelului Ramada City Center din Iași în perioada 11-14 octombrie 2023. În cadrul acestui congres vom organiza și o nouă ediție a Zilelor Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu”. (14.10.1972 – 14.10.2023).

Iasul a fost și rămâne un important centru cultural, academic și științific, unul dintre cele mai vechi orașe din România. În perioada 1916-1918, Iașul a fost capitala României. Orașul Iași se mândrește că este locul în care a apărut primul ziar românesc, este și casa primei universități românești (1860, prin decretul lui Alexandru Ioan Cuza) și este în prezent al doilea centru universitar ca mărime din România.

Primul serviciu de neurochirugie din România a fost înființat în Iași, pe 1 ianuarie 1933. Orașul Iași este în prezent unul dintre principalele centre de neurochirurgie din România, având multiple secții de neurochirurgie, atât în sistemul sanitar public cât și privat.
Cei prezenți la acest eveniment vor avea ocazia de a participa și asista și la o serie de manifestări cu caracter laic (târguri, spectacole, foc de artificii, evenimente artistice, etc.) prilejuite de celebrarea religioasă a Sfintei Cuvioase Parascheva de pe 14 octombrie, organizată în cadrul manifestărilor reunite sub genericul Sărbătorile Iașului, manifestări care conferă întregului oraș o notă de sărbătoare.

Iată așadar doar câteva dintre motivele pentru care conducerea și membrii Societății Române de Neurochirurgie au ales pentru acest eveniment medical de anvergură Iasul “ca și capitală” fapt care vine ca o întregire a reușitelor sociale, culturale și științifice ale acestui oraș istoric.
Prin acest eveniment se dorește abordarea unui program științific foarte interesant, cu participare din partea centrelor medicale și academice românești recunoscute și certificate internațional. Prezentările științifice din cadrul Congresului Național de Neuroștiințe Moderne și a Zilelor Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași vor fi găzduite de Hotelul Ramada City Center, Strada Grigore Ureche, nr. 27, Iași.

„Congresul Național de Neuroștiințe Moderne ne oferă o mare oportunitate de a ne alătura experților, profesorilor și practicienilor, în jurul celor mai importante dezbateri despre neuroștiințe din lumea de azi, care va atrage o gamă largă de gânduri, cercetări și practici din diferite specialități pentru a analiza și revaloriza convingerile de lungă durată, atitudinile și modurile de explorare în neuroștiințele moderne”, mai spune Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, Președintele Congresului.
Cu aceste gânduri în minte, vă așteptăm să ne fiți alături la un eveniment important găzduit de Iasi. Pentru informații suplimentare vă invităm să accesați site-ul oficial al evenimentului: www.cnncongres2023.neuroexcelenta.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst