• banner catena
 • “Îi lipsește drama sângelui, onestitatea transpiraţiei și nu are apelul emoţional al lacrimilor”

  “Îi lipsește drama sângelui, onestitatea transpiraţiei și nu are apelul emoţional al lacrimilor”,

  spunea despre salivă Irwin Mandel (1922 – 2011), medic stomatolog şi fondator al prevenţiei stomatologice, biochimist, recunoscut pentru cercetările sale în domeniul salivei.

  Radioterapia la nivelul capului sau al gâtului poate conduce la scăderea producerii de salivă, iar aceasta determină consecinţe majore: uscăciunea gurii (xerostomie), ulceraţii ale mucoasei bucale și faringiene (mucozite). În formele severe, acestea se pot infecta sau afectează înghiţirea și pot duce la carii dentare și pierderea danturii.

  Xerostomia apare la  80% dintre pacienţii care fac radioterapie: în câteva zile dupa radioterapie și poate dura câteva luni; cu toate acestea, este reversibilă; după luni sau ani de la radioterapie, când starea este progresivă, ireversibilă și cu impact negativ asupra calităţii vieţii pacientului. Este foarte important ca pacientul să urmeze o rutină corectă în îngrijirea cavităţii orale în timpul și după finalizarea radioterapiei.

  bioXtra este gama completă de produse pentru îngrijirea orală, special formulată pentru a substitui eficient saliva naturală și pentru a reglementa micromediul guri. Folosite împreună zilnic, formulele unice bioXtra ameliorează simptomele de gură uscată (xerostomia), lasă în gură o senzaţie de prospeţime și confort, și ajută la menţinerea sănătăţii orale prin curăţarea, protecţia, calmarea și hidratarea cavităţii bucale pe parcusul a 24 de ore.

  Saliva naturală conţine un echilibru complex de componente esenţiale, care protejează ţesuturile sensibile ale dinţilor și gingiilor, componente care se regăsesc și în formula unică bioXtra: l Lactoperoxidaza (cea mai importantă enzimă din salivă cu rol în prevenirea căderii dinţilor, afectarea gingiilor și a respiraţiei urât mirositoare); l Glucozoxidaza (enzima care crește nivelul de peroxid de hidrogen, ceea ce determină o funcţionare mai bună a lactoperoxidazei); l Lizozim (enzimă antimicrobiană prezentă în aproape toate organele și secreţiile corpului. La nivelul gurii, este general acceptat căa are o importanţă semnificativă în prevenirea cariilor dentare și a Candida​​​​​); l Lactoferina (proteină cu rol în legarea fierului, se găsește în lapte, salivă, lacrimi și alte secreţii umane și animale. Joacă un rol foarte important îin sistemul de apărare la nivelul întregului organism). La nivelul cavităţii bucale, lactoferina este cel mai important agent antimicrobian și susţine dezvoltarea florei naturale prin inhibarea bacteriilor nedorite, contribuind astfel la prevenirea infecţiilor. Are acţiune antibacteriană, antivirală și antiparazitară și joacă un rol cheie în modularea răspunsului inflamator imunologic.; l Colostru din zer (imunoglobuline, proteine importante produse de sistemul imunologic al organismului cu rol in mecanismul de aparare și de creștere naturală a organismului la infecţii).

  3 PAŞI SIMPLI PENTRU UN PLUS DE CONFORT ÎN GURĂ

  Ingredientele speciale din bioXtra asigură o senzaţie imediată de hidratare şi calmare.

  PASUL 1 – CURĂŢAREA cu Pastă de dinţi delicată pentru gura uscată bioXtra.

  PASUL 2 – CLĂTIREA cu Apă de gură ultra-delicată pentru gura uscată bioXtra după periaj şi la intervale regulate în timpul zilei pentru un plus de prospeţime şi confort.

  PASUL 3 – HIDRATAREA cu Gelul oral pentru gura uscată bioXtra pentru o lubrifiere şi un confort de lungă durată, mai ales pe timpul nopţii şi Spray-ul de gura tip gel pentru gura uscată bioXtra pentru comoditate şi hidratare imediată în timpul zilei.

  Deoarece xerostomia poate provoca sensibilitatea şi inflamaţia gingiilor care conduc la durere şi pentru un plus de confort, produsele bioXtra nu conţin alcool, mentol, arome puternice sau detergenţi.

  bioXtra calmează şi protejează cavitatea bucală, iar avantajele oferite de această gamă de produse sunt dovedite prin studii clinice* sustinuţe.

  l Eficacitate dovedită prin studii clinice.

  l Complianţă crescută din partea pacientului şi creşterea calităţii vieţii.

  l Calmează mucoasa orală rapid şi pe durată îndelungată.

  l Îmbunătăţeste funcţionalitatea cavităţii orale, confortul şi oferă o respiraţie proaspată.

  l Subtitut al salivei naturale, inclusiv din punct de vedere al acţiunii.

  l Reglează nivelul pH-ului mucoasei orale şi previne acumularea plăcii bacteriene.

  l Uşor de utilizat şi prietenos cu cavitatea orală.

  l Nu interacţionează cu alte medicamente.

  Referinţe:

  1. Clinical Evidence – Abstracts
  2. P. Dirix et al, Clinical Evidence – Efficacy of the bioXtra dry mouth care system in the treatment of radiotherapy – induced xerostomia, 2006.
  3. A. Gookizadeh et al, Clinical evaluation of bioXtra in relieving signs and symptoms of dry mouth after head and neck radiotherapy of cancer patients at Seyed-al-Shohada Hospital, Isfahan, Iran, 2012.
  4. M. Bakhshi et al, Efficacy of BioXtra Spray and Mouthwash in Patients with Radiation-induced Xerostomia: A Randomized Clinical Trial, 2014.
  5. Emma Riley, Oral health and pneumonia: a case study analysis, 2014.
  6. S. A. Shahdad et al, A double-blind, crossover study of Biotène Oralbalance and BioXtra systems as salivary substitutes in patients with post-radiotherapy xerostomia, 2005.
  7. R.K. Gudipaneni et al, Short Term Comparative Evaluation of Antimicrobial Efficacy of Tooth Paste Containing Lactoferrin, Lysozyme, Lactoperoxidase in Children with Severe Early Childhood Caries: A Clinical Study, 2014.

   

  PHARMCONNECT SERVICES

  +40 720 110 363;

  office@pharmconnect.ro;

  www.onconect.ro

  Related Posts