spot_img

Peste 1.300 de medici au participat la Conferinţei Naţională a Grupurilor de Lucru

conf grupurilor
Peste 1.300 de medici cardiologi dar şi de alte specialităţi au participat la sesiunile susţinute de 120 de lectori români şi străini în cadrul Conferinţei Naţionale a Grupurilor de Lucru, ce a avut loc la Sibiu, în perioada 7-9 mai 2015. Conferinţa a fost un bun prilej pentru medicii participanţi să dezbată cele mai importante subiecte ale cardiologiei, alături de specialişti de renume din domeniu, de autorităţi ale sistemului medical cât şi de lectori de talie mondială, precum şi să identifice problemele de sănătate cardiovasculară din România, în linie cu strategia Societăţii Române de Cardiologie.

Evenimentul, organizat de Societatea Română de Cardiologie (SRC) a adus în faţa publicului 30 de sesiuni ştiinţifice şi 10 simpozioane susţinute de companii medicale consacrate la nivel internaţional.

„Strategia Societăţii Române de Cardiologie pe următorii trei ani presupune identificarea problemelor de sănătate cardiovasculară din România de către Grupurile de Lucru şi, în acelaşi timp, în baza datelor identificate, Grupurile de Lucru vor crea programe de sănătate, împreună cu factorii de decizie. În acest moment facem eforturi mari de educaţie a publicului larg în importanţa factorilor de risc şi în ceea ce priveşte măsurile de prevenţie a bolilor cardiovasculare”, a declarat Gabriel Tatu-Chiţoiu, preşedintele Societăţii Române de Cardilogie.

Tradiţional, Conferinţa Naţională a Grupurilor de Lucru reuneşte reprezentanţi de marcă ai comunităţii universitare şi ai cercetării ştiinţifice naţionale şi internaţionale. Ediţia din acest an a fost de excepţie prin participare, prin diversitatea subiectelor abordate şi prin câteva premiere. Astfel, Conferinţa s-a desfăşurat în două locaţii învecinate (Hotel Ramada şi Hotel Continental,Sibiu). În premieră, reporterii Societăţii Române de Cardilogie, membri ai Clubului Tinerilor Cardiologi, au realizat interviuri cu personalităţile participante la Conferinţă.

Şi tot în premieră, cele mai importante sesiuni ale Conferinţei au fost înregistrate integral. Interviurile cât şi înregistrările sesiunilor pot fi urmărite pe site-ul www.cardioportal.ro de către toţi membrii SRC.

Programul divers şi premierele anunţate, la care se adaugă cursurile preconferinţă (cursul de resuscitare cardiorespiratorie şi cursul de electrocardiografie pentru asistentele medicale), cei peste 100 de participanţi la a 7-a ediţie a Crosului Cardiologilor (organizat în parteneriat cu marile Licee din Sibiu) şi continuarea Conferinţei cu un extrem de interesant simpozion de ecocardiografie sunt principalii factori care au dus la succesul acestui eveniment.
Manifestarea a fost creditată cu 13 ore de Educaţie Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor din România. Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să accesaţi site-ul evenimentului www.conferintagl.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst