• banner catena
 • Primele Angajamente Civice pentru susținerea proiectului de construcție a Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iași au fost semnate!

  Astăzi, 17 iunie 2021, a avut loc la Iași întâlnirea pentru proiectul „Împreună pentru inima Moldovei”, eveniment dedicat viitorului Institut Regional de Medicină Cardiovasculară (IRMC) Iași¸ un pas important către normalitate. La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale, centrale, guvernamentale, ai instituțiilor deconcentrate și cultelor religioase, capacitând, deopotrivă, și reprezentanții societății civile, ai mediului academic, ai organizațiilor neguvernamentale și ai mediului de afaceri.

  Urmând a fi construit pe un teren cu o suprafață dedicată de 12 ha în comuna Miroslava din județul Iași, Institutul, atât de important pentru inimile locuitorilor din zonele de nord-est și sud-est ale României, este un proiect comun al Consiliului Județean Iași, Primăriei Comunei Miroslava și Ministerul Sănătății în parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași.

  Comuna Miroslava și-a îndeplinit obligațiile din Protocolul de Asociere și așteptăm cu nerăbdare ca și ceilalți parteneri să-și unească toate forțele și să facă din IRMC Iași o realitate. Regiunea Moldovei are nevoie de IRMC Iași! Acest proiect nu are culoare politică! Cu toții trebuie să punem umărul la realizarea lui!, a declarat Dan Niță, primarul comunei Miroslava, județul Iași.

  Dincolo de considerentele de ordin administrativ și logistic foarte bine fundamentate ce stau la baza inițierii unui astfel de proiect ambițios, numai voința politică, reunită indiferent de culoarea sa, va putea identifica și canaliza resursele esențiale pentru materializarea IRMC Iași. Este de datoria noastră să redăm această inimă a Moldovei care să salveze mai departe vieți.” a declarat Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași.

  Voința pentru construirea noului IRMC Iași a fost consemnată și prin semnarea primelor Angajamente Civice de implicare în susținerea demersurilor necesare realizării proiectului de investiții, alături de întreaga comunitate. Prin acest gest, semnatarii au făcut un prim pas de exprimare a adeziunii la dezvoltarea acestui proiect ce trebuie să devină o prioritate națională.

  M-am convins astăzi ca există UNITATE nu doar la nivelul autorităților locale și parlamentare din județul Iași, ci și la nivelul autorităților din regiunea Moldovei. Mesajele primite ne dau speranța că proiectul de înființare a Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iași are susținerea oamenilor politici de diferite orientări, acesta fiind numai începutul, dar de o semnificație deosebită pentru perspectiva imediat următoare”, a declarat Prof. Univ. Dr. Grigore Tinică, Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași și Președintele Fundației de Cercetare Clinică și Experimentală Cardiovasculară.

  Biroul de Presă
  Persoană de contact: Oana Miron, tel. 0758 250 098, e-mail: grigoretinica@fucec.eu
  Fundația de Cercetare Clinică și Experimentală Cardiovasculară Iași

  Related Posts