spot_img

Sustineți construirea noului Institut Regional de Medicină Cardiovasculară!

Fundația de Cercetare Clinică și Experimentală Cardiovasculară Iași în parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași, Consiliul Județean Iași și Primăria Comunei Miroslava, organizează joi, 17 iunie 2021, ora 1100 evenimentul „Împreună pentru Inima Moldovei”, care va avea loc în comuna Miroslava, județul Iași, pe amplasamentul unde va fi construit viitorul Institut Regional de Medicină Cardiovasculară (IRMC).

Au fost invitați reprezentanți ai Guvernului și ai ministerelor de resort (Ministerul Sănătății, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor), autorități locale și județene din regiunea Moldovei, instituții deconcentrate, reprezentanți ai cultelor religioase, precum și reprezentanți ai societății civile și ai mediului de afaceri, urmând a fi semnat un Angajament pentru susținerea construirii IRMC, ca o garanție a voinței comune necesare pentru construirea noului Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară.

De asemenea, în cadrul evenimentului se vor prezenta etapele pentru construirea IRMC. Până în prezent s-a semnat Protocolul de colaborare între Ministerul Sănătății, Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu”, Consiliul Județean Iași și Primăria comunei Miroslava și se află în elaborare documentația tehnico-economică pentru finanțarea investiției prin fonduri nerambursabile.

În România, 60% din decese sunt cauzate de boli cardiovasculare, iar în zona Moldovei procentul este și mai crescut, în contextul în care actualul Institut de Boli Cardiovasculare nu mai face față solicitărilor din partea pacienților.

„Inima multor semeni a început să bată pentru Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară, determinând primele acțiuni care au făcut ca acest proiect să prindă viață. Dincolo de finanțare, lucrurile se fac cu oameni și, din acest motiv, invităm întreaga comunitate să ne susțină demersul și să devină „ctitori” a Institutului. Împreună putem să salvăm inima Moldovei!”, a precizat prof. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași.

Biroul de Presă
Persoană de contact: Oana Miron, tel. 0758 250 098, e-mail: grigoretinica@fucec.eu
Fundația de Cercetare Clinică și Experimentală Cardiovasculară Iași

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst