• banner catena
 • Sanofi investeste pentru a crea in Franta centrul sau de excelenta mondiala in cercetarea si producerea de vaccinuri

  Sanofi investeste pentru a crea in Franta centrul sau de excelenta mondiala in cercetarea si producerea de vaccinuri

  • Sanofi va investi mai mult de jumatate de miliard de euro pentru a crea o unitate de productie de vaccinuri de ultima generatie (Neuville sur Saône) si un nou centru de cercetare (Marcy-l’Etoile) dedicat vaccinurilor
  • Investitiile vor consolida pozitia Sanofi pe piata si vor creste capacitatea de cercetare si de productie la scara larga a companiei pentru noi vaccinuri inovatoare, in linie cu strategia companiei
  • Totodata, tehnologiile inovatoare ale acestor unitati noi vor oferi companiei Sanofi flexibilitatea si agilitatea necesare pentru a raspunde rapid la viitoarele riscuri  pandemice

  Bucuresti – 17 iunie 2020  – Sanofi a comunicat planuri detaliate cu privire la modul in care compania va investi semnificativ in Franta pentru a-si creste capacitatile de cercetare si productie a vaccinurilor, ce vor contribui pe viitor la modul de raspuns al companiei la riscurile pandemice. In linie cu strategia companiei comunicata in decembrie anul trecut, Sanofi va investi 610 milioane de euro pentru a crea o noua unitate de productie si un nou centru de cercetare in Franta, ambele dedicate vaccinurilor.

   „Inima Sanofi bate in Franta. Avem o experienta indelungata si echipe exceptionale ce lucreaza in toata tara, ghidati de valorile noastre puternice. Prin investitia intr-un nou spatiu industrial si intr-un centru de cercetare si dezvoltare, Sanofi pozitioneaza Franta in centrul strategiei sale, urmarind sa faca din Franta un centru de excelenta in cercetarea si productia vaccinurilor la nivel mondial”, a declarat Paul Hudson, Director Executiv Sanofi. „Sanofi este un jucator important in domeniul sanatatii in Franta, in Europa si in intreaga lume. Este responsabilitatea noastra sa ne concentram resursele si expertiza impotriva pandemiei actuale, dar si sa investim in pregatirea pentru cele viitoare. Salutam colaborarea continua si angajamentul autoritatilor franceze, alaturi de care am lucrat in ultimele câteva luni pentru a realiza acest lucru.”

  Sanofi va investi in productia de vaccinuri in Franta si va crea Unitatea de dezvoltare continua a vaccinurilor (Evolutive Vaccine Facility = EVF) in Neuville sur Saône. Acest spatiu industrial de ultima generatie va utiliza cele mai recente tehnologii inovatoare de producere a vaccinurilor. Proiectul reprezinta o investitie de 490 de milioane EUR pe o perioada de cinci ani si se estimeaza sa genereze 200 de noi locuri de munca. Investitia Sanofi a fost posibila datorita sprijinului si colaborarii strânse din ultimele luni cu autoritatile franceze.

  Constructia acestei unitati va permite Sanofi Pasteur, entitatea globala a Sanofi dedicata vaccinurilor, sa fie primul producator farmaceutic care sa beneficieze de o astfel de unitate industriala si sa asigure aprovizionarea cu vaccin in cazul unor noi pandemii. EVF este un nou tip de fabrica proiectat in jurul unei unitati centrale care include mai multe module de productie complet digitalizate, ce fac posibila productia a trei pâna la patru vaccinuri simultan, fata de unul singur cum se intâmpla in spatiile industriale actuale. Aceasta modularitate va face posibila prioritizarea productiei unui anumit vaccin in timp util, in functie de problemele de sanatate publica.

  De asemenea, Sanofi intentioneaza sa investeasca 120 de milioane de euro pentru a crea un nou centru de cercetare si dezvoltare in Franta, in spatiul Sanofi Pasteur din Marcy-l’Etoile, pentru dezvoltarea viitoarelor vaccinuri. Aceasta unitate digitala de ultima generatie va gazdui laboratoare cu specializare ridicata care vor permite dezvoltarea vaccinurilor impotriva bolilor ce apar si a riscurilor pandemice. Unitatea va deveni o referinta mondiala pentru cercetarea preclinica si dezvoltarea farmaceutica si clinica. Sanofi isi exprima recunostinta fata de regiunea franceza Auvergne-Rhône-Alpes pentru sprijinul acordat in acest proiect.

  Sanofi impartaseste viziunea autoritatilor franceze pentru o Europa suverana in domeniul sanatatii, iar in februarie anul trecut a anuntat crearea unei noi companii europene lider in industrie, care sa furnizeze ingrediente farmaceutice active. Compania este astazi pregatita sa coopereze cu Franta si cu Uniunea Europeana (UE) pentru alte proiecte care vor furniza UE cantitati suplimentare de vaccinuri (proiect de extindere EVF) sau anticorpi monoclonali (instalarea capacitatilor de cultura celulara si proiectul start-up). Aceste capacitati suplimentare pot fi valorificate de UE si de alte companii farmaceutice, in cazul unei crize sanitare.

  Despre Sanofi

  Sanofi se concentreaza pe sprijinirea pacientilor prin solutii terapeutice. Suntem o companie biofarmaceutica globala centrata pe sanatatea omului. Prevenim bolile prin vaccinuri, punem la dispozitie tratamente inovatoare impotriva durerii si pentru a usura suferinta. Suntem alaturi de cei putini care sufera de maladii rare si de milioanele care sufera de afectiuni cronice pe termen lung.

  Cu peste 100.000 de angajati in 100 de tari, Sanofi transforma inovatia stiintifica in solutii terapeutice in intreaga lume.

  Sanofi, Empowering Life

   

  Persoana de contact pentru presa Quentin Vivant
  Tel.: +33 (0)1 53 77 46 46
  mr@sanofi.com

   

   

  Sanofi Romania

  Raluca Coman

  Tel:0744 688 529

  raluca.coman@sanofi.com

   

  Sanofi – Declaratii cu caracter previzional

  Prezentul comunicat de presa contine declaratii cu caracter previzional, asa cum se definesc in Private Securities Litigation Reform Act (Legea americana privind reforma litigiilor legate de titlurile de valoare private) din 1995, cu modificarile ulterioare. Acestea sunt declaratii care nu sunt fapte istorice. Aceste declaratii includ proiectii si estimari referitoare la marketing sau la alt potential al produsului sau referitor la posibilul profit pe care il va produce pe viitor produsul . Declaratiile cu caracter previzional sunt in general identificate prin termenii: „a preconiza”, „ a anticipa”, „a considera”, „a intentiona”, „a estima”, „a planifica” si alte expresii similare. Desi managementul Sanofi considera ca asteptarile reflectate in aceste declaratii cu caracter previzional sunt rezonabile, investitorii sunt avertizati ca informatiile si declaratiile cu caracter previzional se supun diferitelor riscuri si incertitudini, multe dintre acestea fiind dificil de prevazut si aflându-se in general in afara controlului Sanofi, ceea ce face ca rezultatele si evolutiile efective sa difere de cele exprimate in, sugerate sau previzionate de informatiile si declaratiile cu caracter previzional. Aceste riscuri si incertitudini includ printre altele, actiuni de reglementare neprevazute sau intârzieri, sau reglementari guvernamentale in general, care ar putea afecta disponibilitatea sau potentialul comercial al produsului, absenta unei garantii ca produsul va fi comercializat cu succes, incertitudinile inerente cercetarii si dezvoltarii, inclusiv date clinice viitoare si analiza datelor clinice existente referitoare la produs, inclusiv post marketing, siguranta neprevazuta, probleme de calitate sau fabricatie, concurenta in general, riscurile asociate cu proprietatea intelectuala si orice litigii viitoare relationate cu acestea si rezultatul final al unor astfel de litigii si conditiile economice schimbatoare, precum si acele riscuri discutate sau identificate in cererile publice la SEC (Comisia pentru Bursa si Valori Mobiliare) si AMF (Autoritatea Pietelor Financiare) facute de Sanofi, inclusiv acelea prezentate la rubrica „Factori de Risc“ si „Nota de avertizare referitoare la Declaratiile cu Caracter Previzional“ din raportul anual al Sanofi, Formularul 20-F pentru anul incheiat la 31 decembrie 2018. Daca legea aplicabila nu impune acest lucru, Sanofi nu isi asuma obligatia de a actualiza sau revizui niciuna dintre informatiile sau declaratiile cu caracter previzional.

  Related Posts