spot_img

Un nou medicament pentru tratamentul hemofiliei A cu inhibitor

Comisia Europeană a aprobat un nou medicament produs de Roche, pentru tratamentul hemofiliei A cu inhibitor

  • Primul medicament nou aprobat din ultimii 10 ani în Europa pentru pentru tratamentul pacienţilor cu hemofilie A care prezintă inhibitor de factor VIII
  • Administrarea subcutanată săptămânală poate reduce povara tratamentului

Comisia Europeană a aprobat un nou medicament Roche destinat profilaxiei de rutină a episoadelor de sângerare, la persoanele care suferă de hemofilie A care prezintă inhibitor de factor VIII. Acest medicament poate fi utilizat de către toți pacienții, indiferent de vârstă. Aproape una din trei persoane care suferă de forme severe ale hemofiliei A poate dezvolta inhibitor la terapia cu înlocuitor de factor VIII, ceea ce crește riscul unor sângerări. Aceste sângerări fie pot pune viața în pericol, fie pot cauza probleme pe termen lung, prin afectarea articulațiilor[1]. Persoanele care suferă de hemofilie A cu inhibitor al factorului VIII prezintă un risc de deces cu 70% mai mare, comparativ cu cei care suferă de forma bolii fără inhibitor[2].

Această aprobare este o veste foarte bună pentru pacienții europeni care suferăde hemofilie A cu inhibitor alfactorului VIII.  Apariția în timp a acestor inhibitori nu doar crește riscul unor episoade de sângerări mai dese și mai grave ci în plus face și mult mai dificilă gestionarea bolii, având în vedere opțiunile terapeutice limitate de până acum,” a afirmat Profesorul Johannes Oldenburg, Institute of Experimental Haematology and Transfusion Medicine, Universitatea din Bonn, Germania.Reducerea sângerărilor și îmbunătățirea calității vieții apărute în urma tratamentului cu acest nou medicament, arată potențialul acestui produs de a îmbunătăţi modul în care este gestionată hemofilia A cu inhibitor.”

„Suntem încântaţi să primim aprobarea Comisiei Europene pentru acest medicament, care oferă persoanelor cu hemofilie A cu inhibitor o nouă opțiune terapeutică,  prima în ultimii 20 de ani”, a afirmat Sandra Horning, Chief Medical Officer și Head of Global Product Development al grupului Roche. ”Noi credem că acest medicament are potențialul de a face o diferență semnificativă în viețile persoanelor cu hemofilie A cu inhibitor și ne exprimăm disponibilitatea de a lucra împreună cu statele membre UEîn vederea asigurării accesului cât mai rapid la acest medicament important.”

Comisia Europeană a aprobat acest medicament pe baza a două dintre cele mai mari studii clinice, în care acest produs a demonstrat eficiență superioară comparativ cu tratamentele anterioare cu agenți de bypass, administrați în profilaxie sau la cerere. Medicamentul a fost deja aprobat în Statele Unite ale Americii de către U.S. Food and Drug Administration (FDA) la finalul anului trecut.

Hemofilia este o boală ereditară gravă a sângelui, care face ca sângele unei persoane să nu se coaguleze corect, ducând la sângerări necontrolabile, care pot avea loc spontan sau în urma unor traumatisme minore. Statisticile arata că, la nivel global, peste 320.000 de persoane trăiesc cu hemofilie de tip A, cea mai des întâlnită formă a bolii. Persoanele cu hemofilie A nu au suficient sau deloc factorul de coagulare numit factorul VIII. Lipsa acestui factor împiedică coagularea normală a sângelui. La o persoană sănătoasă, proteinele numite factori de coagulare lucrează împreună pentru a forma un cheag de sânge și a opri sângerarea.

 

[1]European Haemophilia Consortium [Internet; cited 2018 January]. Available from: https://www.ehc.eu/bleeding-disorders/inhibitors/

[2]www.cdc.gov/ncbddd/hemophilia/features/inhibitor-severe-hemophilia-a.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst