• banner catena
 • When Cancer Grows Old-Sanofi anuntala la nivel global o initiativa extinsa de finantare de solutii personalizate menite sa sustina persoanele in varsta care sufera de cancer si familiile acestora

  When Cancer Grows Old – Sanofi anuntala la nivel global o initiativa extinsa de finantare de solutii personalizate menite sa sustina persoanele in varsta care sufera de cancer si familiile acestora.

  *         Sanofi oferaprin Contributions Initiatives oportunitati de finantare pentru 40 de organizatii non-profit, iar lista de solicitari este de acum deschisa

  *         Finantarea este destinatasprijinirii proiectelor axate pe imbunatatirea ingrijirii pentru pacientii care suferade cancer si familiile acestora

  *         Organizatiile locale sau regionale sunt incurajate saaplice prin intermediul portalului online panape 30 aprilie 2021

  Bucuresti – 4 februarie 2021 – Cu ocazia Zilei Mondiale a Cancerului, Grupul Sanofi anunta extinderea in 2021 a programului global When Cancer Grows OldTM prin Contribution Initiatives. Aceasta oportunitate globala de finantare este o continuare a programului din 2020, care a oferit sprijin pentru subventii in cinci tari si incepand de anul acesta va fi deschisa pentru 40 de organizatii non-profit locale care se dedica imbunatatirii vietii pacientilor care suferade cancer si a familiilor acestora. Cererile de inscriere in program se pot trimite aici.

  Sanofi a lansat When Cancer Grows OldTM in 2020, o initiativape mai multi ani care urmareste saofere o platformaglobalapentru unirea eforturilor si incurajarea actiunilor care vin in sprijinul pacientilor care suferade cancer si a familiilor lor, in moduri noi, astfel incat sase ofere tuturor sansa unei vieti cat mai lungi. Aceasta initiativa a fost creata drept raspuns la o serie de factori convergenti. Populatia lumii imbatraneste mai repede ca niciodata. Pana in 2050, se asteapta ca numarul persoanelor de peste 60 de ani sase dubleze[i]. Persoanele care sufera de cancer imbatranesc la randul lor. Aproximativ 37% din cazurile noi de cancer din intreaga lume sunt diagnosticate la persoanele cu varsta de peste 70 de ani[ii] si se asteapta ca acest numar sase dubleze panain 2040[iii]. Aceasta tendinta cutremuratoare va presupune o povara enorma asupra indivizilor, familiilor, comunitatilor si sistemelor de sanatate din intreaga lume[iv].

  „In intreaga lume existaingrijorari cu privire la povara pe care o reprezintacancerul, mai ales pentru persoanele varstnice. Ne bucuram ca initiativa globala lansata anul trecut s-a extins si ca incepand de anul acesta exista oportunitati si pentru Romania de a atrage finantari. Invitam toate organizatiile non-profit din tara care au proiecte valoroase dedicate pacientilor in varsta care sufera de cancer sa se inscrie in concurs si, de ce nu, speram sale vedem pe lista castigatorilor”, a declarat Doina Musetescu, General Manager Sanofi Genzyme Romania & Moldova – divizia de ingrijire specializata(Specialty Care – boli rare, scleroza multipla, oncologie) din cadrul Sanofi.

  Criterii de participare

  Cererile pot fi depuse de organizatii non-profit locale, inclusiv grupuri de sustinere a pacientilor si organizatii profesionale. Aceste contributii vor sprijini activitati si programe, organizate fizic sau virtual, care vizeazaeducarea pacientilor, a partenerului/copiilor/ingrijitorilor, a organizatiilor de pacienti sau a profesionistilor din domeniul sanatatii. Desi este recomandat ca cererile sa se axeze pe proiecte de sprijinire a persoanelor in varstacare suferade cancer, se va acorda atentie oricarui proiect care vizeazaimbunatatirea ingrijirii pe tot parcursul vietii a pacienţilor cu cancer.

  Procesul de depunere a cererilor

  Organizatiile care au identificat proiecte care se pot califica pentru Contribution Initiatives in cadrul When Cancer Grows OldTM sunt incurajate sa isi prezinte propunerea pana pe 30 aprilie 2021, prin intermediul portalului online Sanofi Global Contributions Portal.

  Despre Sanofi

  Suntem o companie biofarmaceutica globala dedicata sanatatii umane. Cu ajutorul a peste 100.000 de angajati in 100 de tari, Sanofi transforma inovatia stiintifica in solutii pentru sanatate pretutindeni in lume.

  Le suntem aproape si celor care sufera de boli rare, dar si milioanelor de persoane care au fost diagnosticate cu o boalaacutasau cronica.

  Sanofi Romania este unul dintre liderii industriei farmaceutice locale, avand un portofoliu complex, gestionat prin intermediul a 4 divizii: ingrijire medicala primara(General Medicine – diabet, boli cardiovasculare, medicamente mature), ingrijire specializata (Specialty Care – boli rare, scleroza multipla, oncologie), vaccinuri (Sanofi Pasteur), si medicamente fara prescriptie si suplimente alimentare (Consumer HealthCare). Aducem stiinta si inovatia mai aproape de pacientii din Romania.

  Sanofi, Empowering Life

  When Cancer Grows Old – Sanofi

  Contactul pentru Relatii cu presa
  Irina Patru-Florea

  Account Manager Free Communication
  0752.111.725

  irina.patru@freecomm.ro


  [1] United Nations, Department of Economic and Social Affairs, Population Division (2017). World Population Ageing 2017 – Highlights (ST/ESA/SER.A/397)

  [1] Globocan. Global Cancer Observatory Cancer Tomorrow. World Health Organization International Agency for Research on Cancer Website. 2018. http://gco.iarc.fr/tomorrow/graphic-isotype?type=0&population=900&mode=population&sex=0&cancer=39&age_group=65%2B&apc_male=0&apc_female=0. Accesat pe 26 noiembrie, 2019.

  [1] Globocan. Global Cancer Observatory Cancer Tomorrow. World Health Organization International Agency for Research on Cancer Website. 2018. http://gco.iarc.fr/tomorrow/graphic-line?type=0&population=900&mode=population&sex=0&cancer=39&age_group=65%2B&apc_male=0&apc_female=0. Accesat pe 26 noiembrie, 2019.

  [1] Pilleron, S., Sarfati, D., Janssen‐Heijnen, M., Vignat, J , Ferlay, J., Bray, F. and Soerjomataram, I. (2019), Global cancer incidence in older adults, 2012 and 2035: A population‐based study. Int J Cancer, 144: 49-58. doi:10.1002/ijc.31664.

  Related Posts