spot_img

www.cancer-plan.ro – Website pentru informarea publicului, pacienților și profesioniștilor din Oncologie și Hematologie

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) și revista Politici de Sănătate anunță lansarea website-ului www.cancer-plan.ro, o platformă de informare în domeniul politicilor de sănătate europene și românești, al finanțării și al îmbunătățirii managementului afecțiunilor oncologice și hemato-oncologice, fiind o componentă esențială a proiectului “Împreună Învingem Cancerul”.

Platforma www.cancer-plan.ro face parte din proiectul ”Împreună Învingem Cancerul”, care are în centru pacienții cu afecțiuni oncologice și hemato-oncologice. Website-ul oferă informații legate de cele mai des întâlnite cinci cancere solide (cancerul de sân, de col uterin, colorectal, pulmonar și de prostată) și cele mai des întâlnite cinci cancere hematologice (limfomul Hodgkin, leucemia limfocitară cronică, leucemia mieloidă acută, leucemia limfoblastică acută și mielomul multiplu), dar și recomandări de politici publice și exemple de bune practici privind prevenția, screeningul, diagnosticul precoce, tratamentul, paliația și îmbunătățirea calității vieții după diagnosticul de cancer.

Mai mult decât atât, www.cancer-plan.ro oferă informații utile privind programele de finanțare disponibile la nivel european și modalitatea de accesare a acestora de către profesioniști, autorități și asociații de pacienți, precum și detalii legate de actualizarea programelor naționale dedicate afecțiunilor oncologice și hemato- oncologice și cele mai recente studii internaționale și naționale referitoare la patologiile oncologice.

Despre proiectul ”Împreună Învingem Cancerul”

Proiectul ”Împreună Învingem Cancerul” are ca scop colaborarea cu profesoniștii și asociațiile de pacienți pentru a fi identificate problemele depistate în tot ceea ce înseamnă managementul bolii oncologice, iar, pe această bază, să fie realizat un set de recomandări ce poate constitui un punct de pornire pentru un Plan Național de Combatere a Cancerului, în deplină concordanță cu pilonii principali ai Planului European de Combatere a Cancerului: prevenție, screening și diagnosticare precoce, accesul la servicii medicale și la tratamente inovatoare, la îngrijirile paliative și creșterea calității vieții după diagnosticul de cancer.

Lansarea, la data de 3 februarie 2021, a Planului European de Combatere a Cancerului, oferă șansa țărilor membre ale Uniunii Europene de a-și actualiza Planurile Naționale de Cancer sau de a-și crea unele noi.

La finalul proiectului ”Împreună Învingem Cancerul”, va fi elaborat un document strategic de luptă împotriva cancerului care va cuprinde propuneri de acțiuni concrete, cu aplicabilitate pe termen scurt, mediu și lung, cu includerea traseelor de pacienți pentru principalele tumori solide și cancere hematologice și dezvoltarea unor ghiduri (de exemplu, de testare, de monitorizare), precum și propuneri de indicatori de performanță/ monitorizare necesari implementării.

Proiectul ”Împreună Învingem Cancerul” are la bază Coaliția de luptă împotriva Cancerului, din care fac parte specialiști, mediul academic, asociații de pacienți, industria farmaceutică și mass- media. Colaborarea factorilor interesați și conștientizarea acestor afecțiuni este esențială în cadrul acestui proiect, deoarece numai prin aportul tuturor se pot găsi cele mai bune soluții în avantajul pacienților oncologici din România.

Vă puteți alătura acestui demers de sănătate publică trimițând un mesaj pe adresa contact@cancer-plan.ro sau pe pagina de Facebook Cancer Plan (https://www.facebook.com/CancerPlan).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst