spot_img

Zentiva semneaza Carta Diversitatii din Romania si reconfirma angajamentul sau fata de diversitate, incluziune si egalitate de sanse

Zentiva Group, cel mai mare producator de medicamente generice din Romania si a treia cea mai mare companie farmaceutica pe plan local in valoare*, semneaza Carta Diversitatii din Romania pentru a-si reconfirma angajamentul fata de valori care creeaza o societate mai buna si mai corecta. Cartea Diversitatii din Romania reuneste 117 semnatari, acoperind circa 160.000 de angajati din companii, institutii publice si ONG-uri, care si-au asumat public ca diversitatea, egalitatea de sanse si incluziunea sociala devin valori recunoscute si respectate in Romania.

Zentiva Romania, parte a grupului Zentiva care are peste 4500 de angajati pe doua continente si aproape 1300 la nivel local, recunoaste puterea diversitatii drept o sursa cheie de progres, coeziune sociala si inovatie. In cadrul grupului lucreaza 49 de nationalitati in mai mult de 30 tari; peste 70 de persoane din Romania participa activ la proiecte internationale sau gestioneaza exclusiv responsabilitati globale.

„Semnam Carta Diversitatii dintr-o convingere profunda ca lucrurile marete, cum ar fi o lume mai buna si dreapta si un progres social, pot fi realizate numai impreuna, in deplina recunoastere a individualitatilor. La Zentiva, ne folosim fiecare dintre talentele noastre cu obiectivul de a furniza medicamente moderne, de inalta calitate si la preturi accesibile pacientilor care depind de ele in fiecare zi. Suntem diversi si diferiti dar ne completam reciproc prin cine suntem, ce stim si felul in care actionam.

Deoarece consideram ca asistenta medicala ar trebui sa fie un drept si nu un privilegiu, sprijinim pe toata lumea si ii includem pe toti in acelasi timp. A fi inclusiv este deja in mintea si in inimile noastre!” a declarat Simona Cocos, Director General Zentiva Romania si Moldova.

Carta Diversitatii din Romania ofera o viziune comuna a diversitatii, iar cele 7 principii de baza pe care Zentiva le semneaza in Romania depasesc simplele obligatii legale:

  1. Dezvoltarea unei culturi organizationale bazata pe respectul reciproc, recunoasterea si aprecierea diferentelor si talentelor individuale;
  2. Aplicarea principiilor egalitatii de sanse si promovarii diversitatii atat in procesul de luare a deciziilor companiei (organizatiei), cat si in gestionarea resurselor umane, cu accent special pe tratament si oportunitati egale in recrutare, formare, dezvoltare a carierei si remunerare;
  3. Efortul de a reflecta diversitatea societatii romanesti in forta de munca;
  4. Cresterea gradului de constientizare, instruirea si implicarea conducerii si a personalului in probleme de diversitate;
  5. Comunicarea angajamentelor privind diversitatea si rezultatelor actiunilor in materie de diversitate tuturor partilor interesate;
  6. Monitorizarea in mod regulat a progreselor realizate in atingerea obiectivelor prezentei Carte si a efectelor acestora;
  7. Reflectarea, acolo unde este posibil si adecvat, in rapoartele companiei (organizatiei) a angajamentului fata de nediscriminare si diversitate.

Grupul Zentiva este numarul 1 in volume si numarul 3 in valoare pe piata locala totala (medicamente cu si fara prescriptie) si numarul 1 in volume si in valoare pe piata de generice (medicamente cu prescriptie, generice)*. In Romania, Zentiva detine doua fabrici de medicamente generice, in Bucuresti, Zentiva SA si Labormed.

*Sursa IQVIA martie 2020-februarie 2021, date sell-in si sell-out intrari si iesiri din farmacii

Despre Zentiva

Grupul Zentiva este unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente generice din Europa cu unitati de productie la Bucuresti, Praga si Ankleshwar. In acest moment grupul Zentiva detine 2 fabrici la Bucuresti: fabrica Zentiva SA care functioneaza neintrerupt de la inaugurarea sa din 1962 si fabrica Labormed,  una dintre cele mai moderne unitati de productie a medicamentelor solide orale din Romania.

In prezent, grupul Zentiva este cel mai mare producator de generice de pe plan local, in volume vandute.

Alaturi de echipa grupului Zentiva de peste 4500 de persoane si reteaua de 4 fabrici, ne straduim sa fim campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistenta medicala ale oamenilor.

Credem ca sanatatea trebuie sa fie un drept si nu un privilegiu. Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie de acces mai usor la medicamente de inalta calitate si la sanatate. Lucram in stransa legatura cu medicii, farmacistii, distribuitorii, autoritatile de reglementare si guvernamentale pentru a asigura solutiile de zi cu zi de care depindem cu totii.

www.zentiva.ro

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:

Ioana Lucescu, Director de Comunicare Zentiva Romania

ioana.lucescu@zentiva.com, 0747.051.338

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst