• banner catena
 • Grupul de companii Zentiva isi reconfirma pozitia de lider al pietei de medicamente generice din Romania cu vanzari de 1056 milioane lei in 2020

  Grupul Zentiva, cel mai mare producator de medicamente generice din Romania, raporteaza vanzari de circa 1056 milioane lei pentru exercitiul financiar din 2020. Cumularea rezultatelor de vanzari ale tuturor entitatilor aflate sub umbrela Zentiva in Romania si prezenta celor doua unitati de productie detinute de grup, confirma pozitia de lider a grupului si impactul sau in sistemul de sanatate si industria de medicamente locala. Extinderea rapida si ampla plaseaza grupul Zentiva, pe piata din Romania, ca numarul 1 in volume si numarul 3 in valoare pe piata totala (medicamente cu si fara prescriptie) si numarul 1 si in volume si in valoare pe piata de generice (medicamente cu prescriptie, generice)*.

  “Zentiva a avut mereu o prezenta majora in sanatate in Romania, prin fabrica sa de la Bucuresti, activa din 1967. Recent a achizitionat si fabrica Labormed, fapt care a condus la cresterea capacitatii de productie a grupului pe plan local, Zentiva fiind principalul furnizor de medicamente generice pentru milioane de romani si pentru cele mai frecvente patologii. 1 din 4 medicamente generice vandute in farmacii face parte din portofoliul companiilor Zentiva (medicamente cu prescriptie, generice), iar 40% dintre medicamentele generice utilizate in spitale apartin grupului Zentiva*.

  Intelegem pe deplin impactul si responsabilitatea pozitiei noastre si ne reafirmam angajamentul de a fi partenerul sistemului de sanatate si motorul cresterii accesibilitatii romanilor la tratamente moderne, de inalta calitate si eficiente. Vom sustine cu toata energia revitalizarea productiei locale de medicamente cu scopul declarat de a ajuta Romania sa isi securizeze necesarul de medicamente si de a sprijini economia si crearea de locuri de munca”, a declarat Simona Cocos, Director General Zentiva Romania si Republica Moldova.

  Zentiva SA, care reprezinta prima fabrica a grupului in Romania, a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 558 milioane lei in 2020 si a realizat in 2020 un nou record de productie de 107 milioane de cutii de medicamente, pe fondul investitiilor permanente in capacitatea de productie si al cererii inregistrate pe piata locala si din exporturi. Labormed, a doua fabrica a grupului din Romania, a raportat o cifra de afaceri de aproximativ 180 milioane lei.

  In 2020, societatile din Romania care apartin grupului Zentiva au alocat, in total, resurse in valoare de aproximativ 29,5 milioane lei pentru investitii in retehnologizare, cresterea capacitatilor de productie si activitati industriale pentru noi medicamente. Profitul net al grupului in Romania este in 2020 de circa 96,3 milioane lei. Aproximativ 50% din intreaga productie a grupului in Romania este distribuita pe piata locala. Exporturile entitatilor Zentiva din Romania insumeaza 251 milioane lei si au constituit o oportunitate de imbunatatire a performantei economice.

  “Ramanem intr-un dialog deschis cu autoritatile pentru a ajuta Romania sa asigure pacientilor medicamentele de care au nevoie. Pentru aceasta este nevoie de o industrie locala puternica, sustinuta si incurajata sa produca mai multe medicamente accesibile, dupa modelul altor state europene.”, a incheiat Simona Cocos.

  In Romania, grupul Zentiva reuneste societatile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fosta Alvogen Romania S.R.L.), Be Well Pharma S.R.L. si Solacium Pharma S.R.L., aceasta din urma fiind distribuitor de suplimente alimentare, dispozitive medicale si OTC. Grupul este un furnizor major de medicamente generice esentiale in cardiologie, oncologie, pneumologie, gastroenterologie, urologie, terapia durerii si pentru sistemul nervos. In prezent, grupul Zentiva exporta din Romania in tari precum Germania, Marea Britanie, Franta, Italia, Elvetia, Cehia, Rusia, Belarus si altele.

  In Romania, in cadrul grupului Zentiva sunt angajate circa 1300 de persoane, dintre care aproximativ 800 sunt integrate in operatiunile industriale (de productie). Prioritatea companiei este protejarea angajatilor pentru a putea livra, fara intrerupere, tratamentele atat de necesare pacientilor din Romania si nu numai.

  * Sursa IQVIA Martie 2020-Februarie 2021, date sell-in si sell-out intrari si iesiri din farmacii

  Despre Zentiva

  Grupul Zentiva este unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente generice din Europa cu unitati de productie la Bucuresti, Praga si Ankleshwar. In acest moment grupul Zentiva detine 2 fabrici la Bucuresti: fabrica Zentiva SA care functioneaza neintrerupt de la inaugurarea sa din 1962 si fabrica Labormed,  una dintre cele mai moderne unitati de productie a medicamentelor solide orale din Romania.

  In prezent, grupul Zentiva este cel mai mare producator de generice de pe plan local, in volume vandute.

  Alaturi de echipa grupului Zentiva de peste 4500 de persoane si reteaua de 4 fabrici, ne straduim sa fim campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistenta medicala ale oamenilor.

  Credem ca sanatatea trebuie sa fie un drept si nu un privilegiu. Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie de acces mai usor la medicamente de inalta calitate si la sanatate. Lucram in stransa legatura cu medicii, farmacistii, distribuitorii, autoritatile de reglementare si guvernamentale pentru a asigura solutiile de zi cu zi de care depindem cu totii.

  www.zentiva.ro

  Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:

  Ioana Lucescu, Director de Comunicare Zentiva Romania

  ioana.lucescu@zentiva.com, 0747.051.338

  Related Posts