spot_img

BRAIN Institute, investiție de 180.000 euro

BRAIN Institute, investiție de 180.000 euro în îmbunătățirea îngrijirii pacienților în 2015

 BRAIN Institute, centrul specializat în neurochirurgie dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza, a investit în anul 2015 în programe de cercetare și supra-specializare în neuro-oncologie, precum și în extinderea accesului social. Strategia de îmbunătățire a calității actului medical și a condițiilor de îngrijire a pacienților continuă în anul 2016 cu semnarea parteneriatului dintre BRAIN Institute și Clubul Regal al Medicilor, inițiativă aflată sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României.

„Mai mult decât întâlnirile multidisciplinare pe care le vom organiza împreună, vom avea o colaborare strânsă pentru a îmbunătăți condițiile de îngrijire a pacienților. Una dintre promisiunile noastre, încă de la lansare, a fost aceea de a oferi pacienților cu nevoi neurochirurgicale cele mai bune condiții din practica medicală internațională, la prețuri minime”, a spus Ionuț Pătrăhău, co-fondator BRAIN Institute.

Lansat în anul 2013, la inițiativa a șase chirurgi de renume– dr. Dan Ioan Ulmeanu, medic primar chirurgie generală și toracică; dr. Sergiu Stoica, medic primar neurochirurgie; dr. Hadi Rahimian, medic primar obstetrică ginecologie; dr. Rubin Munteanu, medic primar chirurgie generală; dr. Mircea Ghemigian, medic primar chirurgie endocrinologică;și dr. Bogdan Mocanu, medic primar ORL –Clubul Regal al Medicilor reunește elitele medicinei românești și promovează modelul interdisciplinar cunoscut la nivel internațional. În prezent, Clubul reunește peste 200 de membri, iar în activitățile desfășurate se implică peste 1.500 de medici.

„Medici care împărtășesc aceleași valori și aceeași armonie s-au reunit în cadrul Clubului Regal al Medicilor, pentru a contribui la susținerea dezvoltării și profesionalismului serviciilor de sănătate din România.Vedem Clubul Regal al Medicilor ca un spațiu interdisciplinar dedicat educației medicale continue, împărtășirii experiențelor și dezvoltării individuale și de grup. Colaborarea cu BRAIN Institute se înscrie în această linie strategică”, a spus Cristina Crintea, director Clubul Regal al Medicilor.

În anul 2015, la BRAIN Institute s-au realizat 4.000 de consultații pe toate specialitățile (neurochirurgie cerebrală și spinală, neurologie, neuro-endocrinologie, ORL și neuro-radiologie intervențională), 580 de intervenții chirurgicale (cu 26% mai multe față de anul 2014), din care 70 de intervenții sociale (cu 33% mai multe față de anul anterior). Durata medie de spitalizare în anul 2015 a fost de 3.2 zile.

Cele trei priorități strategice ale anului trecut au fost extinderea accesului social, supraspecializarea echipei medicale pe fiecare dintre ramurile neurochirurgiei, și dezvoltarea unui program de cercetare în neuro-oncologie.

BRAIN Institute este prima instituție medicală privată non-profit din România: toate resursele disponibile sunt reinvestite în îmbunătățirea îngrijirii pacienților și a practicii medicale (cercetare, educație ș.a.). Odată cu lansarea Fundației pentru Neurochirurgie Modernă, accesul social a crescut de la 10% în anul 2014, la 12% în anul 2015.

În prezent, echipa BRAIN Institute acoperă toate ramurile neurochirgiei: chirurgia bazei craniului, chirurgie vasculară, neurochirurgie spinală, neuro-oncologie, neuro-radiologie intervențională și neuro-anestezie.

În perioada februarie-mai 2015, dr. Mihai Crăciun, neurochirurgul BRAIN Institute supra-specializat în neuro-oncologie, a coordonat o serie de întruniri multidisciplinare cu parteneri din specialități precumneurochirurgie, oncologie, radioterapie, imagistică medicală, anatomie patologică și neurologie. În urma acestor întâlniri, a rezultat primul protocol românesc de tratament și urmărire a glioblastomului. Protocolul este bazat pe date concrete, certe și de actualitate din literatura de specialitate.

De asemenea, în luna iulie 2015, BRAIN Institute a lansat platforma http://www.glioblastom.ro/, cu scopulde a oferi informații corecte și actualizate despre glioblastom, o boală foarte agresivă și, din păcate, foarte frecventă. Deși nu există date centralizate sigure cu privire la România, dacă luăm ca punct de pornire statisticile internaționale, cu o incidență anuală de 2-3 cazuri la 100.000 locuitori, în România ar fi vorba de cca. 500-600 pacienți diagnosticați cu glioblastom în fiecare an.

Despre BRAIN Institute

BRAIN Institute, dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza, este prima instituție medicală privată non-profit din România: toate resursele disponibile sunt reinvestite în îmbunătățirea îngrijirii pacienților și a practicii medicale (cercetare, educație ș.a.).

BRAIN Institute reunește cei mai experimentați specialiști din neurochirurgia românească modernă, pentru fiecare dintre ramurile ei: neurochirurgia bazei craniului, neurochirurgie vasculară, neurochirurgie spinală, neuro-oncologie, neuroradiologie intervențională și neuro-anestezie. Echipa medicală este coordonată de dr. Sergiu Stoica, supraspecializat în neurochirurgie vasculară și tumorală.

http://www.braininstitute.ro/

Despre Clubul Regal al Medicilor

Clubul Regal al Medicilor a fost înființat în 2013 ca un spațiu interdisciplinar, dedicat propagării cunoașterii medicale, schimbului de expertiză și dezvoltării continue a profesioniștilor din sănătate. Lansat sub egida Casei Regale a României, la inițiativa a șase chirurgi vizionari din cadrul rețelei private de sănătate Regina Maria, asociația are în prezent 200 de membri și peste 1.500 de medici implicați în activitățile Clubului, fie că fac sau nu parte din reţeaua de sănătate REGINA MARIA.

Clubul Regal al Medicilor promovează și susține dezvoltarea, inovația și cercetarea prin organizarea a diferite sesiuni științifice și ateliere privind noutățile și provocările din numeroase patologii.

www.clubulregal.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner