spot_img

9 martie 2017, Ziua Mondială a Rinichiului.

Bolile de rinichi si obezitatea pot fi prevenite!

Ziua Mondială a Rinichiului este marcată anul acesta pe 9 martie. Anul acesta, sub sloganul  “Stil de viață sănătos pentru rinichi sănătoși”, Societatea Internațională de Nefrologie atrage atenția asupra bolilor rinichilor, aducând la cunoștința publicului cele mai recente metode de tratament și prevenție.

Anul acesta, Ziua Mondială a Rinichiului are ca temă legătura dintre boala de rinichi și obezitate, aceasta din urmă fiind un important factor de risc pentru apariția afecțiunilor renale. Statisticile arată că în 2016 peste 600 de milioane de persoane sufereau de obezitate, la nivel mondial. Specialiștii ne asigură însă că atât obezitatea, cât și bolile renale, pot fi în mare măsură prevenite, prin adoptarea unui stil de viață sănătos, ce presupune exercițiu fizic și alimentație corectă.

În 2017, Ziua Mondială a Rinichiului promovează educația în ceea ce privește consecințele dezastruoase ale obezității și asocierea acesteia cu bolile renale, recomandând adoptarea unui stil de viață echilibrat și măsuri de sănătate publică menite să transforme prevenția într-o opțiune accesibilă.

În România, specialiştii sunt de părere că ne confruntăm cu o creştere a prevalenţei bolilor cronice de rinichi şi cu o tendinţă de subdiagnosticare a acestora. O persoană îşi poate pierde până la 90% din funcţia renală înainte ca primele simptome ce indică boala cronică de rinichi să apară. Această afecţiune este de cele mai multe ori asimptomatică şi câteodată este diagnosticată în stadii avansate. Boala cronică de rinichi presupune o degradare progresivă a funcţiei renale, ireversibilă cand este identificată în stadii avansate, de aceea prevenirea şi diagnosticarea precoce devin obiective esenţiale.

Congresul Național de Nefrologie, un eveniment cu participare internațională, va avea loc în perioada 19-21 octombrie 2017, la Hotelul Crowne Plaza din București. Programul celei mai importante manifestări științifice medicale organizate de Societatea Română de Nefrologie cuprinde o gamă largă de subiecte, cu o înaltă valoare știintifică, prezentate de lectori de renume internațional.

Mai multe informații despre prevenția și tratamentul bolilor de rinichi, găsiți pe site-ul Societății Române de Nefrologie, www.srn.ro, si pe site-ul dedicat Zilei Mondiale a Rinichiului, www.worldkidneyday.org.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner