spot_img

Zentiva a inceput productia de biocide pentru populatie pentru a sustine lupta impotriva COVID-19

Zentiva a inceput productia de biocide pentru populatie pentru a sustine lupta impotriva COVID-19. Zentiva Romania, cel mai mare producator autohton de medicamente generice in unitati vandute*, a demarat productia de dezinfectanti pentru maini, dupa ce a primit autorizarea produselor in categoria biocide din partea Ministerului Sanatatii. Acest demers vine ca raspuns la nevoia crescuta de protectie a populatiei impotriva infectarii cu noul coronavirus SARS COV 2.

   

 

La inceputul pandemiei, Zentiva Romania a produs dezinfectanti pentru maini, productia fiind la acel moment destinata exclusiv protectiei propriilor angajati si profesionistilor din linia 1 din domeniul sanitar. Peste 7000 medici din spitale, medici de familie, personal medical si farmacisti au beneficiat de dezinfectanti in urma donatiilor Zentiva.

Noul produs este incadrat la categoria produs biocid din grupa principala I (dezinfectant), si este destinat dezinfectiei igienice a mainilor, cu efect bactericid. Produsul este disponibil in farmacii sub forma de solutie in concentratie de 75% alcool, in recipiente de 100 ml.

„Ne adaptam permanent si rapid la evolutia pandemiei si la contextul mai larg pe care il determina in sanatate. Am modificat fluxurile de productie pentru a asigura necesarul de medicamente prescrise atat in infectiile cu noul coronavirus, cat si in tratamentul afectiunilor cronice. Biocidele-dezinfectanti pentru populatie pe care le fabricam acum se inscriu in politica de adaptare asumata de companie in aceasta perioada, pentru a asigura disponibilitatea si accesibilitatea produselor necesare pacientilor din Romania”, a declarat Simona Cocos, Director General Zentiva Romania si Republica Moldova.

* Zentiva SA este liderul in volume vandute al pietei totale de medicamente din Romania, cu o cota de piata de 11,6% in 2020 YTD Octombrie  (conform IQVIA Octombrie 2020 sell-in).

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:

Ioana Lucescu, Director de Comunicare Zentiva Romania

ioana.lucescu@zentiva.com,

0747.051.338

Despre Zentiva

Zentiva SA este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente generice din Europa. Grupul detine unitati de productie la Bucuresti, Praga si Ankleshwar. In acest moment grupul Zentiva detine 2 fabrici la Bucuresti: fabrica Zentiva care functioneaza neintrerupt  de la inaugurarea sa din 1962 si fabrica Labormed,  una dintre cele mai moderne unitati de productie a medicamentelor solide orale din Romania, rezultatul primei investitii greenfield din industria farmaceutica din tara noastra.

In prezent, Zentiva  este cel mai mare producator de generice de pe plan local, in volume vandute.

Alaturi de echipa grupului Zentiva de peste  4500 de persoane si reteaua de 4 fabrici, ne straduim sa fim campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistenta medicala ale oamenilor.

Credem ca sanatatea trebuie sa fie un drept si nu un privilegiu. Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie de acces mai usor la medicamente de inalta calitate si la sanatate Lucram in stransa legatura cu medicii, farmacistii, distribuitorii, autoritatile de reglementare si guvernamentale pentru a asigura solutiile de zi cu zi de care depindem cu totii.

www.zentiva.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner