spot_img

Autismul poate fi detectat încă de la naștere cu testul genetic REALITY

Grupul ESPERITE lansează testul REALITY, noua generație de teste ce determină predispoziţia genetică pentru autism. REALITY este un test esențial în depistarea autismului, deoarece boala poate fi descoperită încă de la naștere. Acest lucru permite intervenţia timpurie care este abordarea cea mai eficientă în modificarea modului în care se dezvoltă autismul. REALITY este un test accesibil și de încredere, convenabil, fără risc, cu rezultate disponibile în mai puțin de 3 săptămâni.

REALITY permite timpuriu medicilor să stabilească terapia în funcţie de profilul genetic al copilului, reducând anxietatea părinților. Intervențiile sub vârsta de 3 ani sunt benefice, profitându-se de plasticitatea crescută a creierului, se stimulează receptorii creierului la copiii cu autism să răspundă similar cu copiii fără autism. Intervenția timpurie îmbunătăţeşte abilităţile de comunicare, punctajele de inteligenţă, comportamentul cognitiv și de adaptare, care să permită copiilor să devină mai autonomi, să urmeze învățământul de masă și, la vârsta de adult, să obțină locuri de muncă și să trăiască independent.

Autismul este una dintre cele mai frecvente și dificil de diagnosticat tulburări ale copilariei, cu o rată de prevalență în creștere (1:150 copii în Europa), care afectează toate grupurile rasiale, etnice și socio-economice. În cazul fraţilor, posibilitatea de apariţie a autismului la copiii mai mici este de 25,9%.

Impactul economic al autismului, cu costuri anuale estimate la 283 miliarde dolari numai în SUA si Marea Britanie, dovedeşte că acesta este mai costisitor decât tratarea cancerului, a bolilor de inimă şi a accidentelor vasculare cerebrale la un loc. “Suntem buni de plată pentru costurile inacțiunii și pentru costurile “acțiunii nepotrivite”, spune Dr. David Mandell, director al Centrului de Sănătate Mintală, Politici și Servicii de Cercetare, Universitatea din Pennsylvania. “Aceste cifre arată o nevoie clară de intervenții mai eficiente pentru tratarea autismului, ideal în fragedă copilărie”, declară profesorul Martin Knapp, director al Unitaţii de Cercetare în Domeniul Serviciilor Sociale Personale, LSE.

Frederic Amar, Director General al Grupului ESPERITE: “REALITY oferă părinților și medicilor informația genetică cheie pentru a aborda mai rapid autismul prin intervenția timpurie, prin promovarea unei abordări proactive și responsabile față de ceea ce este cel mai bine pentru copil”.

Grupul ESPERITE a achiziționat drepturi exclusive de distribuţie la nivel mondial, exceptând SUA, care comercialializează testul pentru autism IntegraGen.

Despre Grupul ESPERITE

Grupul ESPERITE, prin societatea sa specializată în medicină de predicţie, GENOMA SA, se află în fruntea inovației tehnologice și științifice. Platforma sa genetică de multe milioane de dolari dedicată diagnosticării clinice este cea mai mare din Europa, având capacitatea de a prelucra 75.000 probe pe an. 2015 marchează începutul unei noi ere pentru medicina personalizată.

Grupul ESPERITE conduce această schimbare de paradigmă și va comunica în scurt timp lansarea de noi teste genetice.

Grupul ESPERITE, cu acţiuni tranzacţionate la Euronext Amsterdam și Paris, este, încă din anul 2000, lider internațional în medicina regenerativă și de predicţie, activând în 40 țări, cu o rețea de 6.000 clinici în întreaga lume. Grupul ESPERITE deservește clienți în activitatea de laborator la Geneva, precum şi prelucrare și depozitare ultra-moderne în Belgia, Elveția, Germania, Dubai, Africa de Sud și Portugalia. Banca sa de celule stem de familie, Cryo-Save, are stocate aproape 275.000 probe din sânge din cordonul ombilical și țesut din cordonul ombilical.

Pentru mai multe informaţii despre Grupul ESPERITE, vizitaţi pagina web la adresele www.esperite.com, www.genoma.com, www.cryo-save.com/ro. În România, Grupul ESPERITE este prezent cu Cryo-Save. Adresa: Str. Constantin Aricescu, Nr. 8, Sector 1, București, tel. 0311063165, e-mail ro@cryo-save.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner