spot_img

Beneficiile unui cămin rezidențial dedicat seniorilor

De ce să alegeți un cămin rezidențial?

 Vârsta a treia este una dintre acele perioade din viața omului, cu multe provocări din punct de vedere al sănătății, dar și al nevoii de îngrijire și atenție de care acesta are nevoie. De multe ori, copiii sau nepoții seniorilor, nu au nici timpul necesar și nici priceperea de a avea grijă de părinții sau bunicii lor. Cu toate acestea, pentru că există multe idei preconcepute legate de stilul de viață pe care persoanele în vârstă îl au în cămine, unele familii se îndoiesc de calitatea acestora.

orhideea camin

Realitatea însă ne arată că multe dintre ideile legate de centrele de îngrijire a seniorilor sunt eronate. Cel puțin în ceea ce privește Căminul Villa Orchidea, un ansamblu rezidențial profesionist, situat într-o zonă verde, lângă Târgoviște. Aici ne-am dedicat îngrijirii de calitate atât pentru pensionarii care aleg să își petreacă timpul în centrul nostru, cât și pentru seniorii care au nevoie de recuperare medicală, imposibil de realizat acasă.

Mituri și realități

  1. Mit: Bătrânii aflați într-un astfel de centru își petrec de obicei timpul înăuntru, fără posibilitatea de a ieși în aer liber

 Adevăr: Petrecerea timpului în aer liber ajută oamenii să se deconecteze, are proprietăți terapeutice pentru corp și minte, iar spațiul le oferă senzația de libertate. De aceea, când am ales zona pentru amplasamentul Caminului Villa Orchidea, ne-am gândit la confortul beneficiarilor noștri, sănătatea și starea lor de bine.

Așa că ne găsiți într-o zonă verde și liniștită, pe o suprafață circa 29.000 mp, unde beneficiarii noștri sunt implicați mereu în activități plăcute precum: plimbări, grădinărit, relaxare și recreere în spații special amenajate, cu acces în siguranță, inclusiv pentru persoanele cu o mobilitate redusă.

  1. Mit: Într-un cămin de bătrâni, oamenii nu interacționează și își petrec timpul în izolare.

Odată cu înaintarea în vârstă, bătrânii se izolează și comunică din ce în ce mai puțin cu cei din jur – familie, prieteni sau vecini. Dar la Villa Orchidea venim în întâmpinarea nevoilor acestor oameni, oferindu-le posibilitatea de a lega prietenii, prin activitățile recreative și sociale pe care le oferim: cinema; bibliotecă; abonamente la principalele cotidiane și reviste locale și naționale; celebrarea sărbătorilor, zilelor de naștere și zilelor onomastice; integrarea tradițiilor românești în centru; excursii; activități culturale.

  1. Mit: Într-un astfel de amplasament, vârstnicii beneficiază doar de cazare și mâncare, fără îngrijire medicală.

 Adevăr: Beneficiarii noștri sunt atent monitorizați de către personalul medical, recrutat și selectat cu atenție, după criterii de profesionalism și experiență în munca de asistență socială, dar și după trăsăturile umane dovedite: capacitate de relaționare, empatie și dăruire umană. Astfel, echipa medicală este formată din specialiști pasionați de munca lor cu oamenii și înțelege rolul pe care îl are centrul zilnic, în ceea ce privește sănătatea oamenilor – acela de a ține cont de fișa medicală și de indicațiile pe care fiecare pacient trebuie să le respecte zilnic.

  1. Mit: toate căminele de pensionari și vârstnici sunt la fel, nu este nimic special, sunt doar niște adăposturi pentru acești oameni.

Villa Orchidea aduce în România experiența de zeci de ani din sistemul de îngrijire italian, cu cea mai bună asistență socio-medicală pentru părinții sau bunicii dumneavoastră. Am adaptat modelul de îngrijire la nevoile pacienților români, am format echipă multidisciplinară, am achiziționat mobilier medical, special pentru această perioadă a vieții și problemele medicale specifice. Totul este special, pentru că nevoile oamenilor sunt diferite la această vârstă!

  1. Mit: alimentația oamenilor din cămine este săracă, pentru că mulți dintre acești oricum nu mai au poftă de mâncare.

 Adevăr: La Villa Orchidea, meniurile zilnice sunt alcătuite împreună cu echipa medicală și țin cont de recomandările medicului curant pentru fiecare persoană, iar indicatorii de sănătate ai fiecărui beneficiar sunt monitorizați de echipa specializată în permanență. Pentru că, la vârsta a treia, mai ales când suferi de o boală cronică, trebuie să acorzi o atenție specială nutriției. O nutriție adecvată asigură menținerea stării fizice și psihice. Pentru calitatea vieții!

Căminul Villa Orchideea mai bine ca acasă!

Amplasat în imediata apropiere a orașului Târgoviște, Căminul Villa Orchidea este mai mult decât un centru rezidențial, este un centru de îngrijire și recuperare a persoanelor dragi din viața noastră.

Mai multe detalii despre Villa Orchidea, cine suntem și ce facem, și despre garanția calității vieții în centrul nostru, online la http://www.caminulvillaorchidea.ro/. Însă ne puteți și contacta la numărul de telefon (+4) 0245.633138.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner