spot_img

Clase gratuite de pilates pentru pacientele cu cancer de sân

Asociația Imunis prelungește clasele gratuite de pilates pentru femeile care suferă de cancer  de sân cu încă o lună. Începute odată cu declanșarea stării de urgență, clasele gratuite de pilates online pe care le oferă Asociația Imunis pacienților au ajutat peste 40 de pacienți să aibă o viață mai bună în izolare. Pacienții vor putea participa gratuit la clasele de pilates până pe 15 iunie.

Societatea Americană de Cancer evidențiază că, în general, exercițiile fizice îmbunătățesc echilibrul, mențin mușchii puternici, diminuează senzația de amețeală și combat oboseala (1). Iar clasele de pilates, prin faptul că se bazează pe puterea interioară a organismului, sunt o opțiune cu atât mai eficientă pentru paciente. Spre exemplu, un studiu publicat în 2017 de Journal of Breast Health (2) evidențiază că femeile care suferă de cancer de sân și fac pilates au o calitate a vieții mai ridicată și dezvoltă forme mai ușoare de limfedem decât cei care nu fac pilates.

În plus, clasele de pilates merg mână în mână cu oncologia integrativă, ce combină medicina modernă cu terapii complementare, cum ar fi nutriția și exercițiile fizice.

„Clasele de Pilates și oncologia integrativă sunt o combinație minunată pentru pacienții dispuși să găsească metode alternative de management al stresului, reducere a inflamației și îmbunătățire a imunității. De aceea, exercițiile pe care le fac cu pacienții urmăresc întotdeauna nevoile specifice pe care le au pacientele cu cancer de sân”, spune Cosmina Grigore, președintele Asociației Imunis.

Clasele gratuite de pilates au loc de două ori pe săptămână, marti și joi de la ora 16:00 și sunt gratuite. Pacienții care vor să participe trebuie să trimită un e-mail la adresa pentrupacienti@asociatiaimunis.ro.

Surse:

(1)https://www.cancer.org/treatment/survivorship-during-and-after-treatment/staying-active/physical-activity-and-the-cancer-patient.html

(2)https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5351459/

***

Cosmina Grigore este de 7 ani (din 2013) supraviețuitoare a cancerului de sân și a ales să vorbească deschis despre această aventură a vieții ei, crezând cu tărie că prin puterea exemplului poate ajuta mai departe. Cosmina s-a certificat ca tehnician nutriționist și a făcut cursul de Navigator de Pacienți sub indrumarea dnei Victoria Asanache, este primul pacient devenit patient coach din România (consultant pentru pacienți; persoana care poate îndruma pacientul corect, de la momentul diagnosticării, până la inițierea tratamentului și a terapiilor adjuvante), este si instructor certificat de Pilates, iar în 2016 a fost numită Femeia Anului la categoria Inițiativă pentru sprijinul semenilor.

Asociația Imunis a fost înființată în anul 2016 de Cosmina Grigore, cu scopul de a ajuta mai departe oamenii diagnosticați cu cancer. Obiectivul asociației este de a le îmbunătăți calitatea vieții celor diagnosticați cu cancer și aparținătorilor lor prin educație, sport și empowerment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner