spot_img

Un nou medicament produs de Roche, pentru tratamentul hemofiliei A cu inhibitor

Comisia Europeana a aprobat un nou medicament produs de Roche, pentru tratamentul hemofiliei A cu inhibitor

  • Primul medicament nou aprobat din ultimii 10 ani in Europa pentru pentru tratamentul pacientilor cu hemofilie A care prezinta inhibitor de factor VIII
  • Administrarea subcutanata saptamanala poate reduce povara tratamentului

Comisia Europeana a aprobat un nou medicament Roche destinat profilaxiei de rutina a episoadelor de sangerare, la persoanele care sufera de hemofilie A care prezinta inhibitor de factor VIII. Acest medicament poate fi utilizat de catre toți pacienții, indiferent de varsta. Aproape una din trei persoane care sufera de forme severe ale hemofiliei A poate dezvolta inhibitor la terapia cu inlocuitor de factor VIII, ceea ce crește riscul unor sangerari. Aceste sangerari fie pot pune viața in pericol, fie pot cauza probleme pe termen lung, prin afectarea articulațiilor[1]. Persoanele care sufera de hemofilie A cu inhibitor al factorului VIII prezinta un risc de deces cu 70% mai mare, comparativ cu cei care sufera de forma bolii fara inhibitor[2].

„Aceasta aprobare este o veste foarte buna pentru pacienții europeni care sufera de hemofilie A cu inhibitor al factorului VIII.  Apariția in timp a acestor inhibitori nu doar crește riscul unor episoade de sangerari mai dese și mai grave ci in plus face și mult mai dificila gestionarea bolii, avand in vedere opțiunile terapeutice limitate de pana acum,” a afirmat Profesorul Johannes Oldenburg, Institute of Experimental Haematology and Transfusion Medicine, Universitatea din Bonn, Germania. „Reducerea sangerarilor și imbunatațirea calitații vieții aparute in urma tratamentului cu acest nou medicament, arata potențialul acestui produs de a imbunatati modul in care este gestionata hemofilia A cu inhibitor.”

„Suntem incantati sa primim aprobarea Comisiei Europene pentru acest medicament, care ofera persoanelor cu hemofilie A cu inhibitor o noua opțiune terapeutica,  prima in ultimii 20 de ani”, a afirmat Sandra Horning, Chief Medical Officer și Head of Global Product Development al grupului Roche. ”Noi credem ca acest medicament are potențialul de a face o diferența semnificativa in viețile persoanelor cu hemofilie A cu inhibitor și ne exprimam disponibilitatea de a lucra impreuna cu statele membre UE in vederea asigurarii accesului cat mai rapid la acest medicament important.”

Comisia Europeana a aprobat acest medicament pe baza a doua dintre cele mai mari studii clinice, in care acest produs a demonstrat eficiența superioara comparativ cu tratamentele anterioare cu agenți de bypass, administrați in profilaxie sau la cerere. Medicamentul a fost deja aprobat in Statele Unite ale Americii de catre U.S. Food and Drug Administration (FDA) la finalul anului trecut.

Hemofilia este o boala ereditara grava a sangelui, care face ca sangele unei persoane sa nu se coaguleze corect, ducand la sangerari necontrolabile, care pot avea loc spontan sau in urma unor traumatisme minore.

Statisticile arata ca, la nivel global, peste 320.000 de persoane traiesc cu hemofilie de tip A, cea mai des intalnita forma a bolii. Persoanele cu hemofilie A nu au suficient sau deloc factorul de coagulare numit factorul VIII. Lipsa acestui factor impiedica coagularea normala a sangelui. La o persoana sanatoasa, proteinele numite factori de coagulare lucreaza impreuna pentru a forma un cheag de sange și a opri sangerarea.

***

Despre Roche

Roche este unul din pionerii globali ai industriei farmaceutice și de diagnostic, ce inoveaza continuu cu scopul de a imbunatați viața oamenilor. Sinergia dintre diviziile de Farmaceutice si Diagnostic au transformat Roche in lider global al medicinii personalizate, o strategie care iși propune sa ofere tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit, in cele mai bune condiții posibile.

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce ofera medicamente diferentiate clinic in domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infectioase, oftalmologiei si afectiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial in diagnosticul in vitro si in diagnosticul histologic al cancerului, precum si pionier in managementul diabetului. Fondata in 1896, compania Roche este in permanența in cautarea celor mai bune soluții pentru prevenirea, diagnosticarea și tratarea maladiilor, aducandu-si astfel o contributie sustenabila in societate. Compania doreste de asemenea sa imbunatateasca accesul pacientilor la inovatii medicale prin colaborarea cu toate partile interesate. 30 de medicamente dezvoltate de Roche – printre care antibiotice, medicamente impotriva malariei si chimioterapice – sunt pe Lista Medicamentelor Esentiale elaborata de Organizatia Mondiala a Sanatatii. De asemenea, compania Roche a fost recunoscuta opt ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index.

Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este prezenta in peste 100 țari, iar in 2017 compania avea aproximativ 94.000 angajați la nivel global. In 2017, Roche a investit 10,4 miliarde de franci elvețieni in cercetare și dezvoltare, compania raportand vanzari de 53,3 miliarde de franci elvețieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este detinuta in totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este actionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia.

Despre Roche Romania

Prezent pe piata romaneasca inca din perioada interbelica, Roche isi redeschide reprezentanta locala in anul 1992.  In anul 2005, grupul Roche ia decizia sa inființeze societatea comerciala S.C. Roche Romania SRL, urmand ca activitatea reprezentanței din București sa fie preluata de compania locala nou inființata.

Roche ofera produse și servicii care acopera intreg spectrul ingrijirilor de sanatate, pornind de la prevenție, tratament și pana la monitorizarea post-tratament, in arii terapeutice majore unde exista nevoi medicale neacoperite inca.  Prin intermediul Roche Romania, ambele divizii ale Grupului Roche – divizia de farmaceutice și divizia de diagnostice – sunt prezente pe piața din țara noastra, oferind produse și servicii de inalta specializare. Pentru orice informații suplimentare, va rugam sa accesați www.roche.ro

Departamentul de Comunicare al Roche Romania: andrei.vlad@roche.com, 0728292664

[1] European Haemophilia Consortium [Internet; cited 2018 January]. Available from: https://www.ehc.eu/bleeding-disorders/inhibitors/

[2] www.cdc.gov/ncbddd/hemophilia/features/inhibitor-severe-hemophilia-a.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner