spot_img

Dr. Andrei Filip, primul medic român invitat să susțină un curs în cadrul unui congres american de oftalmologie

Dr. Andrei Filip este primul medic român care a fost invitat să susțină cursuri în cadrul unuia dintre cele mai prestigioase congrese internaționale, al ASCRS (Societatea Americană de Cataractă și Chirurgie Refractivă), pentru a prezenta experiența sa cu tehnica ReLEx SMILE, cea mai modernă și sigură tehnică laser pentru reducerea dioptriilor, introdusă în premieră în România, încă din 2014, în clinica de oftalmologie Ama Optimex.

Societatea Americană de Cataractă și Chirurgie refractivă  (ASCRS) este una dintre cele mai prestigioase societăți de oftalmologie din lume, care promovează intens chirurgia oftalmologică, oferindu-le membrilor săi din întreaga lume acces la informații, schimburi de experiență și practici medicale de ultimă oră.

Dr. Andrei Filip a susținut pe 8 mai o lucrare despre experiența sa cu tehnica ReLEx SMILE, în cadrul simpozionului organizat de către compania germana Carl Zeiss Meditec, cu tema ”SMILE – Viitorul chirurgiei refractive”, alături de alți medici de renume mondial, iar pe 9 mai a sustinut un curs despre tehnica SMILE, în cadrul congresului anual al ASCRS, New Orleans, SUA.

Dr. Andrei Filip - medic primar, specialist oftalmolog, clinica Ama Optimex - 2Tehnica SMILE, prin conceptul său inovativ, a revoluționat chirurgia refractivă, a deschis noi orizonturi! În viitorul apropiat vom asista la noi metode spectaculoase de tratament dezvoltate pe baza tehnicii SMILE, pentru multiple afecțiuni oculare. Sunt fericit și onorat să fiu printre primii medici care realizează intervenții de reducere dioptrii cu această tehnică frumoasă și care ajută oamenii cu dioptrii mari să vadă bine”, a declarat Dr. Andrei Filip.

Tehnica ReLEx Smile este o operație spectaculoasă din toate punctele de vedere, efectuată cu un femtolaser de mare finețe – VisuMax, produs de către compania germană Carl Zeiss Medictec. În primul rând, pentru că permite reducerea miopiei mari, de până la -10 dioptrii, imposibil de realizat cu o altă tehnică laser. În al doilea rând, pentru că pacientul nu simte durere, nici în timpul intervenției, nici după, iar recuperarea este extrem de rapidă, în aproximativ 72 de ore ore își poate relua activitățile obișnuite, poate merge chiar și la plajă.

Clinica Ama Optimex este singura din România și una dintre cele câteva clinici din Europa Centrală și de Est care oferă pacienților intervenții de reducere a dioptriilor prin tehnica ReLEx SMILE. Conf. Dr. Mircea Filip, dr. Miruna Nicolae și dr. Andrei Filip fiind singuri medici oftalmologi români care realizează astfel de intervenții. Este o muncă de echipă, în care medicii, asistentele și un inginer cooperează, fiecare având rolul său în pregătirea bolnavilor ce urmează să fie operați.

Despre clinica de oftalmologie Ama Optimex

Înființată în 1991, clinica de oftalmologie Ama Optimex este un lider în oftalmologia privată din România și una dintre primele clinici private de oftalmologie din țară. Prof. Amarelia Filip și Conf. Dr. Mircea Filip, cărora li s-a alăturat mai târziu Dr. Andrei Filip, au dezvoltat o clinică modernă, prin introducerea unor tehnici și echipamente medicale de ultimă oră în România. Acum, Ama Optimex are o echipă formată din 10 medici oftalmologi, un medic anestezist și 11 asistente medicale, care tratează  peste 20.000 de pacienți anual și efectuează peste 3.000 de intervenții chirurgicale pe an. Prin profesionalism, dedicare și tehnologia avansată, echipa de specialiști ai Ama Optimex răspunde cu succes cerințelor pacienților,  punând accent pe siguranța, sănătatea și confortul acestora. Clinica oferă pacienților consultații, investigații, tratamente laser, intervenții chirurgicale și servicii moderne de optică medicală.

www.amaoptimex.ro

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner